RSS
 

Agresiune bolsevica !

28 Iun

Acum 71 de ani , al doilea ultimatum  sovietic catre Romania de a ceda Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Hertei , URSS ne ataca si incepea cel mai crud razboi al secolului XX cu noi !

Am avut a pierde pentru ca nu am fost in stare sa ripostam , sa ne aparam glia care era / este a noastra !

Am avut o pata uriasa pe obrazul Neamului pentru ca nu am cutezat a ne ridica la JERTFA pentru un neam oropsit si inca o data rastignit si prin vointa nationala : basarabenii .

Cu acest act al acceptarii DIKTATULUI bolsevic am piedut partea de Rasarit a Moldovei poentru multi , multi ani !

Ceea ce a fost la 22 iunie 1941 era o incercare disperata de a indrepta o eroare ,dar nu am stiut a gestiona situatia in vreme si am picat mai rau in mizeria generala si totalitara a vremii !

O busola nu aveam si un far de calauza ne lipsea !

Regele era prea mic in varsta si in toate si accepta TIMPUL Europei sale si Conducatorul crede aca procedeaza Bine pentru Neam ,inselandu-se !

Patru ani de jertfe si umilinte in numele unei cauze aparent drepte si apoi …Dezastrul a fost parte a noastra vreme de saizeci de ani >…

Retragerea de la un guvernamant cu aparenta democratic era calea de a fi in marea istorie pentru un sef de stat !

Acceptarea compromisului cu extremele politice _ hitlerista si comunista – nu face cinste nimanui , nici macar unui cap incoronat .

Ceea ce a fost la 23 august a reprezentat o deraiere dintrun tren de pe o linie de cale ferata miseleasca si ancorarea intrun imens si salbatic camp al nelegiuirilor bolsevice cu care regele nu trebuia sa fie de acord .

Primirea inaltului ordin Pobeda erau dovezi ca democratia si inaltul spirit al jertfei Coroanei pentru Tara si Neam au de suferit .

Nici astazi nu cutezam a incepe istoria celui de al doilea raboi mondial cu aceasta data !

De ce ??

 
1 Comment

Posted in Personale

 

Leave a Reply

 

 
 
  1. jrNo Gravatar

    29/06/2011 at 6:31 AM

    Regele Mihai, “s-a purtat “mai bine decat multi romani in perioada 44-47.
    Cand il judecam ,nu trebuie sa-l scoatem din epoca aceea…..
    Pobeda, imi aduce aminte de o marca de ceas……atunci, al istoriei.