RSS
 

Archive for iunie, 2011

Agresiune bolsevica !

28 Iun

Acum 71 de ani , al doilea ultimatum  sovietic catre Romania de a ceda Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Hertei , URSS ne ataca si incepea cel mai crud razboi al secolului XX cu noi !

Am avut a pierde pentru ca nu am fost in stare sa ripostam , sa ne aparam glia care era / este a noastra !

Am avut o pata uriasa pe obrazul Neamului pentru ca nu am cutezat a ne ridica la JERTFA pentru un neam oropsit si inca o data rastignit si prin vointa nationala : basarabenii .

Cu acest act al acceptarii DIKTATULUI bolsevic am piedut partea de Rasarit a Moldovei poentru multi , multi ani !

Ceea ce a fost la 22 iunie 1941 era o incercare disperata de a indrepta o eroare ,dar nu am stiut a gestiona situatia in vreme si am picat mai rau in mizeria generala si totalitara a vremii !

O busola nu aveam si un far de calauza ne lipsea !

Regele era prea mic in varsta si in toate si accepta TIMPUL Europei sale si Conducatorul crede aca procedeaza Bine pentru Neam ,inselandu-se !

Patru ani de jertfe si umilinte in numele unei cauze aparent drepte si apoi …Dezastrul a fost parte a noastra vreme de saizeci de ani >…

Retragerea de la un guvernamant cu aparenta democratic era calea de a fi in marea istorie pentru un sef de stat !

Acceptarea compromisului cu extremele politice _ hitlerista si comunista – nu face cinste nimanui , nici macar unui cap incoronat .

Ceea ce a fost la 23 august a reprezentat o deraiere dintrun tren de pe o linie de cale ferata miseleasca si ancorarea intrun imens si salbatic camp al nelegiuirilor bolsevice cu care regele nu trebuia sa fie de acord .

Primirea inaltului ordin Pobeda erau dovezi ca democratia si inaltul spirit al jertfei Coroanei pentru Tara si Neam au de suferit .

Nici astazi nu cutezam a incepe istoria celui de al doilea raboi mondial cu aceasta data !

De ce ??

 
1 Comment

Posted in Personale

 

Shoah- un moment !

28 Iun

MESAJUL
preşedintelui României, Traian Băsescu,
cu prilejul comemorării a 70 de ani de la Pogromul de la Iaşi
(Iaşi, 28 iunie 2011)

Pogromul de la Iaşi, din 27-29 iunie 1941, reprezintă una dintre cele mai tragice pagini din istoria evreilor din România. Acţiunile de distrugere fizică a evreilor din Iaşi s-au desfăşurat la ordinul expres al lui Ion Antonescu, secondat de autorităţile publice locale. La 29 iunie 1941, Mihai Antonescu a ordonat deportarea tuturor evreilor din Iaşi, inclusiv a femeilor şi copiilor, în drum spre gară evreii supravieţuitori fiind bătuţi şi umiliţi.

Astăzi, în acest frumos oraş european, Iaşi, aducem un pios omagiu celor care au pierit atât de tragic în acele zile, celor care au fost aruncaţi în vâltoarea istoriei, doar pentru că erau diferiţi, doar pentru că erau evrei. Pentru faptele de la Iaşi, din iunie 1941 ca şi pentru alte fapte similare, precum cele de la Bucureşti, din 21-23 ianuarie 1941, nimeni, niciodată, individ sau autoritate nu va putea găsi vreo justificare sau vreo scuză.

Pogromul de la Iaşi, ca şi tragedia Holocaustului în ansamblul său, reprezintă un capitol cutremurător al istoriei României punându-ne pe toţi în faţa nevoii de a ne asuma responsabilitatea pentru gravele erori din trecut. Avem datoria de a ne aduce aminte de suferinţa concetăţenilor noştrii, evrei sau romi, de sacrificiul lor, cinstindu-le memoria. Comemorarea celor care au pierit în condiţii atât de tragice este expresia responsabilităţii şi maturităţii noastre.

Societatea românească nu mai este una la răscruce. România este o ţară europeană şi îşi asumă toate obligaţiile care derivă din acest statut. Din anul 2005, unul dintre obiectivele mele majore a fost acela de a dezvolta sentimentul responsabilităţii atât prin acceptarea vinei pentru greşelile din trecut, cât şi prin garantarea faptului că în România, niciodată ura nu va mai fi o politica de stat. Sub conducerea mea statul a combătut în mod constant manifestările antisemite şi xenofobe.

În ultimii ani ne-am străduit ca în şcolile şi universităţile din România subiectul Holocaustului să fie predat, să fie discutat şi înţeles, să fie prezent. Tânăra generaţie reprezintă viitorul acestei ţări. Am reuşit acest lucru cu sprijinul unor instituţii ca Memorialul Yad Vashem de la Ierusalim sau Muzeul Holocaustului de la Washington, lucru pentru care le mulţumesc încă o data.

Avem în România o zi de comemorare a Holocaustului, 9 octombrie, avem Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, avem manuale despre istoria evreilor sau programe de cercetare ştiinţifică. În data de 8 octombrie 2009, ca urmare a recomandărilor Comisiei internaţionale pentru studierea Holocaustului din România şi a sprijinului dat de către Guvernul României, am inaugurat, la Bucureşti, Memorialul Holocaustului. Ne-am asumat astfel datoria de a transmite generaţiilor viitoare atât adevărul despre trecut, cât şi responsabilităţile pentru viitor. Împreună trebuie să garantăm că astfel de atrocităţi nu se vor mai petrece niciodată pe teritoriul ţării noastre.

Ca oameni politici responsabili şi ca cetăţeni ai României şi ai Europei avem datoria de a nu mai lăsa niciodată antisemitismul şi xenofobia să distrugă vieţi, să distrugă destine şi chiar ţări. Împreună putem garanta că, în România, o astfel de evoluţie nu mai este posibilă. Mă închin încă o dată în faţa memoriei celor care au pierit în tragicele zile ale Pogromului de la Iaşi.

TRAIAN BĂSESCU
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Departamentul de Comunicare Publică

Este o clipa a istoriei noastre pe care nu o putem trece cu vederea si nici uita !

Vrem nu vrem , faptele celor din trecutul nostru trebuie sa ni le asumam!

Putem avea perspective multiple asupra unui eveniment in istorie , dar nu putem trece de ceea ce numim crima , omorarea unor oameni nevinovati numai si numai pentru ca ei apartineau unei alte rase , clase , conceptii despre lume , viata etc .

Avem nevoie de forta de a ne lepada de raul din interior si de a scrie cu responsabilitate de ceea ce a fost trecutul nostru .

 

Viitorul nu ai cum sa il stii !

19 Iun

Sigur lucrurile nu sunt ceea ce par a fi !

Sigur nu suntem noi cei care acum vedem prapastia in care oricand putem fi !

Sigur vocile raului sunt mereu cu noi la ceas de dimineata , de seara !

Sigur viata nu ne ofera decat acele clipe pe care noi dorim sa le avem !

Sigur cunoastem  sau credem ca stim prezentul !

Nimic nu este decat in inchipuirile noastre ca adevarat , pentru ca in viata a avea mai multe perspective , a cauta sa vezi mai multe cai de a actiona este o dovada de intelepciune si deseori ducem lipsa de ea , nu pentru ca nu am aveaua , ci pentru ca nimicurile vietii ne imping la animalitate si nu la filozofare .

Suntem pana acum mereu la un inceput de drum care nu are sfarsit , in cautari de spatii care nu exista si in definiri de cararui care nu duc nicaieri !

Tare mi-e teama ca mereu incepem o constructie statala noua pentru care nu suntem pregatiti si nu putem sa o finalizam , nici macar onorabil !

Nu  suntem cu inceputul !

Nu avem responsabilitatea clipei in care Dumnezeu ne-a dat sansa sa putem croi altfel acest stat !

Daca stau bine a ma gandi am avut inceputuri de bun augur in 1848, 1859 , 1866 , 1918 , si 1989 pe care nu am stiut sa le gestionam cum trebuie , in favoarea ridicarii celor multi la ordine , la cultura , la actiune !

Suntem pe un drum al pierderii din decembrie 1989 pana acum !

Nu am croit acel stat care minimal sa fie asemenea Europei !

Sau nu s-a dorit decat o modificare a esicherului politic de suprafata si in rest tot Rasaritul sa conduca , sa manipuleze , sa rastalmaceasca acest neam in fel si chip ca in ultimii douasute de ani de istorie !

Cred ca nu se doreste Binele , sa ne curatim si sa ne vedem rosturile noastre statale si intrepatrunderile institutionale cu Europa !

Cred ca multe ar fi fost altfel daca nu croiam prost inceputul , daca nu mergeam pe o cale pe care si astazi spunem ca e buna , daca nu cladeam politicieni care nu au in fisa postului BINELE COMUN , ci in cel mai  fericit caz , binele lor , si in cel mai rau caz , binele celor pe care ii slujesc si in care poporul nostru nu se regaseste !

Unde sunt campaniile de curatate a neamului de tradatori , de informatori , de nomenclaturisti , de oameni care slujesc strainilor fara de lege , unde sunt clipele de aleasa solidaritate a lumii cu manifestarile noastre de Libertate , de dorinta de mai bine si de apropiere de Europa !

Scrum sunt toate astazi …

Apa murdara la un rau care are astupat izvorul …

Jertfa amara pe un drum care nu cauta a redestepta pe cei multi si a ii aduce la fericirea  propriilor dorinti , ci umilinte si umilinte , degradari si linsaj, micsorari de entuziasm si delasari de fapte , iscodiri de nemernicii satanice pentru a fi un  neam cu nepace ,  cu nesiguranta si nesupunere la dreapta tocmire a unui scaun al dreptatii romanesti pentru a carui jertfa  milioane de romani au crezut si s-au sacrificat ?

De ce ?

Unde este dorinta de a face Bine neconditionat celor care suntem cetateni ai aceste patrii  milenare ?

Unde este clasa politica care sa ma slujeasca , sa-mi fie si mie bine acum , aici  si cu munca mea , necersind nimanui nimic , decat sa ma creada demn sa fiu OM , considerat Fiinta cu drepturi de a fi fericit pe acest pamant in care cred ca cei de demult au murit ca mie si semenilor mei sa-mi fie bine si sa ma pot bucura de jertfa lor , pentru a intrezari clipa aducerii permanente aminte ca altii au contribuit la fericirea mea si ca eu trebuie sa fac asemenea lor pentru copiii mei si pentru nepotii si cei care vor veni dupa mine !

TOCMIRE proasta la tot avem a constata , pentru  ca nimic nu s-a dorit a se cladi solid , ca totul a fost politicianism si joc murdar de glezne , de praf in ochii supusi ai unui popor de oropsiti si de saraciti intru dorinta de a fi si el bagat in seama celor pe care tot el,  cu credinta de mai bine , i-a ridicat la rangul de mai marii obstilor si ei si-au luat-o in cap considerandu-se stapanii lor si cei care pot decide  spre raul celor multi .

Impasul de acum este Ignatul lor .

Nu se mai poate merge pe multe carari in care nici una nu este a adevarului celor care doresc fericirea  acum a lor , in care cei multi sa aiba izbanda clipei pe care o traiesc !

Ei , noi , cei care suntem , pentru ca vii fiind,  alta cale nu avem , dorim curatenie de vara si generala si indreptarea tarii spre noi cu orice risc !

Viitorul nu ai cum sa il stii , dar daca accepti de douazeci de ani un prezent ticalos s-ar putea sa-l banui si sa nu vezi nicio perspectiva in favoarea noastra , a  acelor cetateni care avem dragoste de tara si dorinta de a ne simti bine , de a fi fericiti  in ograda proprie , in a fi oameni cu toate ale noastre , bune si rele , de a avea credinta ca cei care ne reprezinta muncesc spre binele nostru pentru ca sunt pe taxele si  impozitele noastre acolo …ca altfel de ce sunt ???…de ce zic ca ne reprezinta …de ce ii trimitem in acele institutii in care sunt ???

Sa nu dea Dumnezeu ca cei multi sa inceapa iar a gandi ca la 1848, 1918, 1944, 1989  ca Raul ne vine iara si iara si mereu o sa ne gaseasca nepregatiti !

Pregateste-te : Viitorul nu ai cum sa il stii  !!!!

 
1 Comment

Posted in Personale

 

Rugaciune – C. Sentius Iustinus

17 Iun
O inscriptie pe o placa din calcar de mari dimensiuni, descoperita in urma cu 20 de ani la Geoagiu si restaurata acum, releva, pentru prima oara, sub forma unui text scris, continuitatea elementelor de spiritualitate dacica pe teritoriul Daciei Romane, a declarat, la Deva, profesorul Ioan Piso, de la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, citat de Agerpres.

Prezent la sesiunea anuala de comunicari stiintifice organizata, joi si vineri, de Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, profesorul Piso a mentionat ca placa pe care se afla inscriptia a fost gasita in zona izvoarelor cu apa termala din antica Germisara, textul fiind o rugaciune in versuri scrisa de un ofiter roman la adresa unei divinitati dacice.

“Este vorba de o rugaciune in versuri scrisa in limbile latina si greaca. Este un text foarte lung si complicat din care am putut descifra, pana acum, cateva pasaje. Avem de-a face cu niste izvoare dacice create, se zice in rugaciune, de o nimfa divina. (…) Creatorul rugaciunii este un militar, C. Sentius Iustinus, comandantul trupei de la Cigmau, in imediata apropiere de Geoagiu”, a explicat profesorul Ioan Piso.

El a aratat ca in inscriptie mai apare un pasaj in care cel care a creat rugaciunea face referire la Odrista, in interpretarea cunoscutului arheolog fiind vorba de o divinitate aparatoare a padurii care adaposteste izvoarele de apa termala, numele fiind derivat din vechiul cuvant dacic care desemna stejarul.

De asemenea, in text este inclus un pasaj in care este mentionat numele Vitus Comati, despre care profesorul Ioan Piso afirma ca este cel al unui preot dac de la Germisara.

“Este pentru prima oara cand intalnim asa ceva intr-o inscriptie. Or, in Dacia Romana, avem peste 5.000 de inscriptii. (…) Pentru prima oara avem un element clar de continuitate dacica in Epoca Romana, dovedit cu un document foarte clar. Pana acum am citit cam 20% din inscriptie, probabil ca si restul acesteia ne va rezerva surprize”, a precizat reputatul arheolog.

Inscriptia descoperita la Germisara de arheologii Adriana si Eugen Pescaru are o suprafata de aproape un metru patrat, suportul fiind o placa din calcar. Deoarece se afla in imediata apropiere a izvoarelor cu apa termala, placa a fost puternic afectata de alte depuneri calcaroase.

Potrivit profesorului Ioan Piso, sanctuarul in care a fost gasita placa reprezinta unul dintre monumentele ‘remarcabile’ din Dacia Romana si ar trebui acoperit cu sticla.

( sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8935119-continuitatea-dacica-relevata-rugaciune-versuri-scrisa-ofiter-imperiului-roman.htm).

este bine de retinut !

 
No Comments

Posted in Educatie

 

Presedintele Europei

09 Iun

In ziarul The Times de astazi, 9 iunie 2011, fostul premier britanic Tony Blair avanseaza o propunere revolutionara: un presedinte al Europei ales direct de toti cetatenii continentului! Argumentul dlui Blair este ca Europa de astazi nu se mai jusifica prin necesitatea mentinerii pacii pe continent, asa cum o facea cand a aparut, ci prin necesitatea de a-si asigura si mentine locul in noua ierarhie de putere, in curs de cristalizare pe scena globala!

Un Presedinte al Europei ar putea vorbi in numele unui urias centru de putere si ar fi luat in serios de puterile emergente (China, India, Brazilia, chiar si Indonezia), spune dl. Blair. De asemenea, acest pas revolutionar s-ar cere completat cu eforturi serioase in cinci domenii esentiale pentru statutul Europei in ierarhia mondiala de putere: un sistem de taxare reformat si un nou model social, finalizarea pietei unice, elaborarea unei politici energetice comune, o singura politica de aparare si o politica unica in domeniul imigratiei si al combaterii crimei organizate. “El crede – spune ziarul The Times – ca societatea internationala ar trebui sa auda o voce mai puternica sub steagul European si  ca acest lucru ar putea fi realizat prin intermediul alegerii unui presedinte al Europei.  Acest ziar este sceptic in privinta obiectivului si total opus modalitatii avansate pentru atingerea sa.”

Sa fie vorba doar de cunoscutul conservatism britanic? Nu cred. Mai degraba, este vorba de sansa de reusita a propunerii avansate de fostul premier britanic. In realitate, acesta propune un presedinte cu un mandat inferior celui al Consiliului UE – organul de conducere format din sefii de stat si de guvern ai tarilor membre – insa superior celui actual al Inaltului Reprezentant pentru Politica Externa si de Securitate.

Ca unul care traiesc zilnic in mijlocul acestor realitati, pot spune ca de aici trebuie pornit, daca dorim sa stim cat de realizabila este propunerea dlui Tony Blair. Un mandat inferior Consiliului ar asigura, presupunem, acceptabilitatea ideii, din moment ce sefii de stat ai tarilor membre nu vor disparea pur si simplu prin alegerea presedintelui Europei si nici nu-si vor vedea prerogativele subminate.

Pe de alta parte, o voce europeana in problemele de politica externa si de securitate mai puternica decat de cea a Inaltului Reprezentant de astazi este necesara; de multe ori, cel putin in Palamentul European, declaratiile si actiunile Inaltului Reprezentant – Baroneasa Ashton – au fost criticate pentru lipsa de curaj si intarziere. Insa nu cred ca trebuie sa fim farisei, pentru ca ne-a convenit ca in aceasta functie sa alegem un birocat, tocmai pentru ca acesta sa nu submineze autoritatea Consiliului. Ori, a-l critica astazi ca nu este suficient de curajos, mi se pare necinstit. Este adevarat ca Tratatul de la Lisabona confera acesui birocrat puterea de a initia si propune Consiliului politici si cursuri de actiune, lucru pe care Baroneasa Ashton l-a facut aparent prea putin, insa ma indoiesc ca acestea ar fi fost insusite cu entuziasm de un Consiliu atat de “gelos” cu prerogativele sale …

Dar sa revenim la chestiunea principala, si anume autoritatea unui presedinte ales direct de cetatenii Europei. Sigur, alegerea directa aduce cu sine o autoritate mult mai mare decat o numire (actualul presedinte al Consiliului – nu al Europei – dl. Van Rompuy a fost numit in aceasta functie pentru un mandat de doi ani si jumatate, cu posibilitatea de a mai putea primi inca unul), insa o atare autoritate nu se poate translata direct in ochii interlocutorilor nostri externi, decat daca el le poate demonstra ca Europa ii indeplineste angajamentele luate in raport cu ei, ca il urmeaza, in general, ca face ce spune el ca trebuie sa faca. Ori, atata timp cat puterea mandatului sau va fi din start inferioara celei a Consiliului, cum propune dl. Blair, acest lucru nu se va intampla! Consecinta? Autoritatea sa pe plan international, adica principala motivatie a infiintarii unei asemenea functii, va fi iluzorie, in cel mai bun caz. Ca sa nu mai vobim de faptul ca, in plan intern, adica in interiorul Uniunii, atata timp cat tot tarile vor conduce prin intermediul Consiliului, cele cinci obiective avansate de dl. Blair vor trebui sa astepte inca o buna bucata de timp din aceleasi cauze (interesele nationale divergente ale membrilor) pentru care astazi sunt puse relativ “la ghiata”.

Sigur, s-ar putea argumenta ca, bazandu-se pe faptul ca este ales direct de cetatenii Europei, presedintele va putea sa incerce sa impuna o accelerare a atingerii obiectivelor respective, insa acest lucru l-ar plasa pe un curs de coliziune directa cu Consiliul, ceea ce va avea ca efect, in cel mai bun caz, o accentuare a paraliziei intregului sistem, adica exact a starii pe care vrem sa o depasim prin infiintarea functiei de Presedinte al Europei.

Acestea fiind zise, nu inseamna ca sunt impotriva propunerii dlui Blair. Mai degraba, la fel ca si ziarul, sunt sceptic ca are sanse de a fi transpusa in practica. In orice caz, nu acum, desi recunosc ca acesta ar fi momentul cel mai potrivit. Tocmai de aceea, cred in valoarea intrinseca a propunerii dlui Blair, cred in puterea ei de a scutura din temelii gandirea si practicile prafuite ale UE, care, intr-adevar, nu raspund provocarilor lumii de astazi si care, continuate, nu vor marca decat marginalizarea Europei pe scena politica internationala si, probabil, sfarsitul unui experiment social-istoric unic pe plan mondial.

Europa are putere, intrebarea este cum si-o foloseste ca sa ramana relevanta si in noua distributie de putere care se cristalizeaza astazi in lume. Caci ar fi trist, daca nu chiar tragic, sa murim cu puterea in brate … Sa speram ca propunerea dlui Blair va reusi macar sa-i puna pe ganduri pe conducatorii Europei de astazi, sa-i scoata din tiparul ingust al re-nationalizarii politicilor comune si al convingerii ca meritul chestiunilor internationale trebuie judecat exclusiv prin prisma impactului lor asupra electoratului intern. Caci asa, Europa va cadea cu siguranta la marele examen pe care il sustine astazi!

( sursa : http://www.contributors.ro/sinteze/un-presedinte-pentru-europa/)

Ideea este deosebita si trebuie sa fie in mintea celor care doresc o Europa Unita , puternica si prospera econoimic.

Nu poti cladi ceva trainic decat prin politici comune in care interesele tuturor trebuie sa capete si aspectele de reprezentare .

Acea multipolaritate , acele voci multiple ale Europei trebuie sa-si gaseasca in viitorul apropiat un sef de stat comun european .

Oricum vom critica si vom blama , daca acest lucru nu se intampla este posibila ruperea a ceea ce s-a construit cu  atata truda si in beneficiul tuturor , poate , mai ales,  al celor din zonele mai putin dezvoltate economic .

Salut vestea , ma incanta ideea , sunt de acord cu a pune umarul la aceasta noua intreprindere a sperantei intro lume mai buna , mai apropiata de oameni si mai incalzita de duhul pacii si dialogului firesc intre interese multe !

 

7+1 !

08 Iun

Am scris si acum un an : avem mare vnevoie de o modificare a impartirii teritorial-administrative a Romaniei .

Formula 7+ 1 imi convine si este benefica cred.Eu propuneam 10 pentru a avea 2,5 milioane de locuitori intrun tinut.

Judetele mari/tinuturi( nu se poate schimba denumirea lor decat modificand constitutia ) sunt solutia la multe , dar nu rezolva problemele daca nu se face aceasta schimbare alaturi de altele : descentralizarea, alt parlament, schimbarea unor legi in favoarea liberei initiative si incurajarii muncii , consumului si initiativei intreprinzatorilor tineri si privati, subtierea aparatului administrativ si ordine in favoarea cetateanului, unificarea taxelor si impozitelor intrunul singur impartit in sferturi etc.

E mult de modernizat, schimbat , modificat si nu vad acea/acele forte politice care sa isi asume responsabilitatea unui proiect de factura pasoptista de regenerare a institutiilor statului pentru a fi in pas cu Europa .

sau …cine stie ?!?!?

 
 

Pui de naparca !

08 Iun

O scrisoare semnata de Adolf Hitler, unde apar unele din primele sale referiri scrise despre evrei si anti-semitism, a fost prezentata marti la New York de catre centrul Simon Wiesenthal, transmite CNN. Rabinul Marvin Hier a declarat ca scrisoarea de patru pagini, datata 1919, este “unul dintre cele mai importante documente din intreaga istorie a celui de-al Treilea Reich”.

Hier, care este fondatorul si decanul Centrului Wiesenthal, a indicat o fraza, despre care sustine ca este cea mai importanta din document, unde apar cuvintele “Entfernung der Juden” (eliminarea evreilor). Hitler afirma in scrisoare ca acesta trebuie sa fie “obiectivul final al guvernului”.

Hier, care purta manusi albe pentru a proteja documentul fragil si ingalbenit, a spus ca Hitler a scris aceste cuvinte in 1919, iar “22 de ani mai tarziu, le-a implementat in calitate de Cancelar al celui de-al Treilea Reich. I-a eliminat cu totul pe evrei”.

Ce scrie in document

Centrul Wiesenthal a oferit ziaristilor traducerea in limba engleza a documentului.

In scrisoare, Hitler afirma ca iudaismul este o rasa, nu o religie, care este preocupata doar de “realizarea banilor si a puterii”.

“Rezultatul este acela ca o rasa non-germana locuieste printre noi cu sentimentele, gandurile si aspiratiile ei, avand in acelasi timp toate drepturile pe care le avem si noi,” a scris Hitler.

El a avertizat impotriva anti-semitismului “nascut din motive pur emotionale”, lucru care va duce doar la pogromuri – cu referire la atacurile organizate impotriva evreilor in Rusia si, mai tarziu, in Germania.

“Scopul final trebuie sa fie eliminarea evreilor”, a afirmat Hilter. “Numai un guvern de putere nationala este capabil de realizarea acestor obiective, niciodata un guvern de slabiciune nationala.”

Hier a spus ca Hitler a redactat scrisoarea la 16 septembrie 1919, cand lucra pentru unitatea de propaganda a armatei germane. Comandantul sau, capitanul Karl Mayr, i-a cerut sa redacteze pozitia armatei in privinta evreilor, documentul urmand sa ajunga la Adolf Gemlich, un spion al armatei. Documentul, redactat la o masina de scris a armatei, este adresat lui Gemlich.

Centrul Wiesenthal a spus ca scrisoarea, descoperita in 1945 in Arhivele naziste din Nurnberg de un soldat american si vanduta unui dealer de documente istorice, a fost autentificata in 1988.

CNN scrie ca Centrul Simon Wiesenthal a cumparat scrisoarea de la un dealer privat, pentru suma de 150.000 de dolari. Documentul va fi expus la Muzeul Tolerantei, detinut de centru in Los Angeles, incepand cu luna iulie 2011.

Hier a spus ca scrisoarea este importanta in mare parte deoarece nu exista vreun ordin scris cunoscut, semnat de Hitler, care sa faca referire la exterminarea evreilor. Numarul doi din Reichul german, Hermann Goering, a fost cel care, in iulie 1941, i-a dat ordin sefului aparatului de securitate nazista, Reinhard Heydrich, sa duca la capat “solutia finala la problema evreiasca”.

Seful Centrului Wiesenthal sustine ca documentul nu poate raspunde la intrebarea daca, in 1919, Hilter se gandea la lagare de concentrare si exterminari in masa: “Va pot spune insa ca, in 1919, Hilter a scris ca nu ne dorim evrei in tara in care traiesc si nu vreau sa fie eliminati prin pogromuri. Vreau ca ei sa fie inlaturati printr-un sistem legal, unde guvernul ii indeparteaza in mod legal. Acest lucru este fara precedent”.

( sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-international-8778097-scrisoare-din-1919-contine-primele-referiri-ale-lui-adolf-hilter-eliminarea-evreilor-centrul-simon-wiesenthal-unul-dintre-cele-mai-importante-documente-ale-celui-treilea-reich.htm)

ceea ce este clar ca daca nu exista un mecanism de a putea sa contracaram asemenea idei exprimate in diferite situatii si din partea societatii nu este un acord spre apararea vietii oamenilor indiferent de rasa , clasa etc. maine , poimaine , ne putem trezi si cu altii care de la idee la fapta pot produce mari dezastre sociale.

este o bucurie ca se pune acest accent pe asemenea surse , ca nu e timp de gluma cu aceste modalitati de exprimare din capete infiebantate sau pline de un delir darvinist .

mizeria cresterii unei otravi duce la aspecte de fapte genocidare si pline de sange uman nevinovat !

si cand te gandesti ca erau multi care puteau sa-l opreasca pe hitler din ascensiune si nu au facut-o sau nu au dorit sa o realizaze 1?

ba chiar a fost stipendiat sa propage asemenea ganduri , idei otravite sisa vina la guvernare pebntru a trece la mizarabilele fapte ale genocidului evreiesc !

inca nu s-a produs un mecanism de cercetare corecta a ascensiunii acestor fii de naparca insetati de sange si de teroare  in masa .

poate omenirea va avea o graunta de timp pentru a produce institutii care sa apere OMUL viu , nevinovat in fata tavalugului unei asa zise ” ratiuni de stat ” , “interese supreme ” etc `si nu amintirea lui in istorie .