RSS
 

Moskova vs. pace

09 Mai

9 mai la moscova a fost sarbatorit prin trecut .

Moscova a sarbatorit pe 9 mai victoria impotriva nazistilor printr-o parada fara precedent in ultimii ani, potrivit Mediafax. Aniversarea victoriei impotriva Germaniei naziste ramane principala sarbatoare din Rusia si ofera prilejul unei importante defilari militare in Piata Rosie, la care participa din nou, ca in epoca sovietica, mii de persoane, zeci de tancuri si gigantice lansatoare mobile de rachete nucleare.

Datoria noastra este de a proteja pacea realizata prin victoria din razboiul din 1941-1945 impotriva Germaniei naziste, a declarat luni presedintele Dmitri Medvedev in deschiderea paradei, potrivit Ria Novosti.

Parada a inceput cu un mars a 20.000 de militari si cadeti. Trupele purtau uniforme noi de camuflaj, introduse in Fortele Armate ruse in acest an.

Doua sute de ofiteri de elita din Fortele Sapatiale ale Rusiei au marsaluit pentru prima data in istoria paradei de Zilei Victoriei.

Parada a continuat cu un trecerea a 100 de masini de lupta si armament militar, inclusiv lansatoare de rachete balistice Topol-M, sisteme de aparare aeriana S-400 Triumph, sisteme de aparare aeriana Pantsyr-S1, lansatoare de rachete Iskander-M, mai multe lansatoare de rachete

Smerch, transportoare blindate de personal BTR -80, si tancuri T 90.

Parada a culminat cu un grup de cinci elicoptere multirol Mi-8 care au desfasurat drapelul rus si purtau steaguri militare.

Peste 25 de milioane de cetateni sovietici au murit in al Doilea Razboi Mondial, iar oficialii rusi au acuzat in mod periodic istoriografia occidentala ca minimizeaza rolul URSS in victorie.

Celebrarea Marelui razboi patriotic in Rusia se refera doar foarte putin la debarcarea aliatilor in Europa.

Fostii aliati occidentali sarbatoresc victoria la 8 mai, iar Rusia la o zi dupa, capitularea Germaniei avand loc la ora 23.01 ora Berlinului, respectiv pe 9 mai la Moscova, din cauza decalajului orar.

(sursa:http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_22800/Parada-la-Moscova-de-9-mai-Soldati-tancuri-rachete-nucleare-au-traversat-Piata-Rosie-intr-o-aliniere-perfecta.html)

as fi dorit prin viitor , prin actiuni in care cinstind pe cei jertfiti de bolsevism cauzei pentru care nazismul trebuia infrant, dar asteptat si acum , poate la anul , sa spuna cineva ca acest regim care a nimicit fascismul era tot atat de criminal ca fratele sau invins si ca oamenii liberi ai Rusiei se despart de crimele rosii si fac milioane de plecaciuni si de saluturi de inalt respect pentru mortii acestui mare razboi.

curatenie generala ideologica este necesara !

pe cand ?

numai ei , cei cinstiti , liberi si doritori de viata in dreptul divin al pravoslavnicei credinte ortodoxe  vor gasi drumul de a desparti apa de ulei !!

Glorie celor care s-au jertfit si mare respect pentru acel adevar prin care trebuie a spune ca prin acest act bolsevismul cu toate crimele lui a mai continuat inca cincizeci de ani ?!?

 

Leave a Reply