RSS
 

+Gheorghe Mihaila

14 Mai

Lingvistul si istoricul literar Gheorghe Mihaila, membru titular al Academiei Romane si fost director al Editurii Academiei, a murit sambata, 14 mai 2011, informeaza institutia.

Mihaila s-a nascut in anul 1930, si-a facut studiile liceale la Sighisoara, iar cele universitare la Facultatea de Filologie din Bucuresti, relateaza Mediafax.

El a obtinut titlul de doctor in anul 1960, cu teza “Imprumuturi vechi sud-slave in limba romana – Studiu lexico-semantic”, si cel de doctor docent in anul 1971.

A colaborat la aparitia unor lucrari fundamentale ca “Dictionarul limbii romane moderne”, “Dictionarul limbii romane” (seria noua). La acestea se adauga peste 350 de studii, articole si comunicari aparute in reviste de specialitate din tara si din strainatate.

Gheorghe Mihaila a fost ales membru corespondent al Academiei Romane in anul 1993, membru titular in anul 2004 si intre anii 1996 – 2004 a fost directorul Editurii Academiei Romane. Prin contributiile sale stiintifice, academicianul Gheorghe Mihaila ramane un reper in istoria lingvisticii romanesti.

( sursa: http://www.ziare.com/stiri/morti/a-murit-lingvistul-gheorghe-mihaila-1094937 ).

Un om de o rara modestie si de un profesionalism deosebit .

L-am avut profesor si l-am ascultat cu placere si cu mult respect in mai multe situatii .

Avea acea vocatie a lucrului bine facut cum putini o stiu si mai putini o realizeaza .

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

 

Leave a Reply