RSS
 

Archive for mai, 2011

“Compromisuri dureroase”

24 Mai

Pacea se poate face daca exista vointa si dorinta pentru a o iubi .

O marturie istorica este si ziua de astazi in care rosturile unei deschideri spre pace prin contur.

Sa dea Dumnezeu sa fie !

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a declarat marti pregatit pentru “compromisuri dureroase”, asigurand Congresul american ca “nu va abandona niciodata cautarea pacii”, relateaza AFP.

“Sunt dispus sa fac compromisuri dureroase pentru a atinge aceasta pace istorica”, a spus el.

“Nu este usor pentru mine, pentru ca eu recunosc ca intr-o pace adevarata va trebui sa abandonam parti ancestrale ale patriei evreiesti. Trebuie sa se inteleaga ca in Iudeea-Samariteea evreii nu sunt ocupanti”, a adaugat primul ministru, referindu-se la Cisiordania.

Benjamin Netanyahu a spus in fata Congresului american ca tara sa se va arata generoasa in ceea ce priveste frontierele unui viitor stat palestinian, reafirmandu-si insa refuzul de a reveni la liniile de armistitiu din 1967, considerate “de neaparat”.

“Israelul va fi generos in ceea ce priveste marimea statului palestinian dar vom fi foarte fermi cand va fi vorba de trasarea frontierelor”, a precizat el, in acest discurs care nu contine concesii concrete la adresa palestinienilor.

“Recunoastem ca un stat palestinian trebuie sa fie suficient de mare pentru a fi viabil, independent si prosper”, a adaugat liderul isralian.

Dar el a repetat ca tara sa nu va accepta sa revina la frontierele din 1967, in conditiile in care presedintele american Barack Obama a apreciat, saptamana trecuta, ca aceste frontiere ar trebui sa serveasca drept baza pentru negocierile cu palestinienii.

“Statutul coloniilor va fi decis doar in cursul negocierilor, dar noi trebuie sa fim cinstiti. Asa ca spun astazi ceva care trebuie spus public, de catre toti cei care sunt seriosi in propunerile de pace: in orice acord de pace, in orice acord de pace care pune capat unui conflict, unele colonii se vor regasi in afara frontierelor israeliene”, a declarat el.

In ceea ce priveste Hamas, premierul s-a mentinut ferm pe pozitie, subliniind ca Israelul nu va negocia cu “versiunea palestiniana a al-Qaeda”. Hamas, care se afla la putere in Gaza, a semnat recent un acord de guvernare cu miscarea Fatah a presedintelui Mahmoud Abbas.

Bibi Netanyahu, care si-a declarat public dezacordul cu presedintele Barack Obama in chestiunea frontierelor, era presat sa anunte concesii susceptibile sa reinvie procesul de pace dintre Israel si palestinieni.

Unul dintre interesele sale este sa impiedice o initiativa a palestinienilor de a vota la ONU, in septembrie, recunoasterea statului lor.

Acest demers trebuie combatut, a pledat Netanyahu in fata unui Congres unde se bucura de o simpatie larga, fiind aplaudat de numeroase ori.

Benjamin Netanyahu i-a multumit si lui Obama pentru angajamentul sau “ferm” in ceea ce priveste securitatea Israelului.

“Ne-ati oferit foarte generos instrumentele care ne permit sa aparam noi insine frontierele Israelului”, a spus el. “Va multumesc tuturor si va multumesc si dvs, presedinte Obama, pentru sustinerea voastra ferma fata de securitatea Israelului. Stiu ca vremurile sunt grele in plan economic. Este ceva ce apreciez profund”.

Barack Obama a reamintit, duminica, ca ajutorul financiar american pentru apararea Israelului a atins un nou record sub presedintia sa.

( sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-international-8735362-benjamin-netanyahu-sunt-pregatit-pentru-compromisuri-dureroase-trebui-abandonam-parti-ancestrale-ale-patriei-evreiesti.htm).

 

+Dusman cu lumea(1932-2011)

24 Mai

A adormit un OM al neamului mare cat el , un taran care avea sclipirea de geniu si de strafulgerare a realitatii cum rar mi-a fost dat sa vad.


O fiinta pe care am intalnit-o de cateva ori si mereu am avut o admiratie ca spunea lucrurilor pe nume , ca nu stia a juca in istoria vietii sale si a neamului teatrul meschin al unei vieti irosite .

Un geniu al condeiului fara de oprire in diamante literare .

A trait intens , a gustat tot ceea ce viata i-a pus pe masa ei , viata care nu a fost usoara si nici lina .

Dumnezeu sa-l odihneasca in pacea LUI !

“Povestitor, memorialist, nuvelist, romancier si dramaturg, Fanus Neagu s-a nascut la 5 aprilie 1932, in satul Gradistea de Sus din Braila, intr-o familie de tarani.

A studiat primii cinci ani de scoala primara in satul natal. Isi continua studiile intre anii 1944-1948 la Liceul Militar din Iasi Urmeaza apoi Scoala Pedagogica nr. 2 din Bucuresti, iar in 1952 devine cursant al scolii de literatura “Mihai Eminescu” pana in anul 1953, fiind coleg de generatie Nicolae Labis, Radu Cosasu.

Intre anii 1954-1957 invata la Facultatea de Filologie din Bucuresti, dar nu isi incheie studiile.

A fost director al Teatrului National din Bucuresti  intre 1993 si 1996). El a fost ales membru al Academiei Romane.

Volume publicate:

In anul 1954 debuteaza cu povestirea “Dusman cu lumea“, in revista “Tanarul scriitor”.

In anul 1960 are loc debutul editorial cu volumul de povestiri “Ningea in Baragan”, volum retiparit in 1964 sub titlul “Cantonul parasit”.

In anul 1960 publica “Somn de la amiaza”, iar in 1962 “Dincolo de nisipuri”. In anul 1967 publica “Vara buimaca”, piesa “Scoica de lemn” la Teatrul Nottara din Bucuresti. In anul 1979, “Cartea cu prieteni”. In anul 1981, “Insomnii de matase”. In anul 1985 “A doua carte cu prieteni”.

In anul 1985 i se joaca piesele “Echipa de zgomote” la Teatrul Majestic si “Olelie” la Teatrul National din Bucuresti.

In anul 1987 “Intamplari aiurea si calatorii oranj”, volum de publicistica. In anul 1988 “Scaunul singuratatii”, roman. In anul 1993 i se joaca la Teatrul National din Bucuresti si la Teatrul National din Timisoara piesa “Casa de la Miezul Noptii sau Paiata soseste la timp”. In anul 1994 “Dincolo de nisipuri”, nuvele, la Editura Porto-Franco, Galati.

Premii si distinctii:

Premiul Uniunii Scriitorilor pentru volumul Cantonul parasit
Premiul Uniunii Scriitorilor pentru romanul Acei nebuni ai marilor orase
Premiul Uniunii Scriitorilor pentru piesa Echipa de zgomote
Premiul Uniunii Scriitorilor pentru piesa Casa de la Miezul Noptii sau Paiata soseste la timp
Activitatea profesionala
Decembrie 1993 – este numit director al Teatrului National din Bucuresti
Noiembrie 1993 – devine membru corespondent al Academiei Romane
21 decembrie 2001 – devine membru titular al Academiei Romane”

sursa : hotnews.ro/24.05.2011

 

Romania -CDO

20 Mai

Romania a fost aleasa vineri – 20 mai 2011-membru in Consiliul Drepturilor Omului (CDO), pentru un mandat de trei ani, in urma alegerilor desfasurate in reuniunea plenara a Adunarii Generale a ONU, la New York, informeaza MAE, citat de Agerpres.

“Rezultatul acestui vot demonstreaza aprecierea de care se bucura tara noastra pe scena internationala, ca partener de dialog activ si responsabil in domeniul promovarii si protectiei drepturilor omului. Totodata, succesul din data de 20 mai reprezinta un gest de recunoastere a progreselor obtinute in ultimii 20 de ani, in plan intern, in domeniul protectiei drepturilor omului, consolidarii democratiei si statului de drept”, se arata in comunicatul MAE.

Cu aceasta ocazie, ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, a declarat ca mandatul incredintat Romaniei implica, dincolo de recunoasterea de prestigiu, o responsabilitate deosebita in sensul imbunatatirii activitatii ONU in domeniul drepturilor omului.

“Evolutiile recente din Orientul Mijlociu si Africa de Nord au demonstrat, inca o data, ca respectarea drepturilor omului si, in general, a principiului universal al demnitatii umane constituie piatra de temelie pentru dezvoltarea armonioasa a unei societati. In contextul international actual, este de datoria comunitatii internationale sa se implice de o maniera mai hotarata in consolidarea institutiilor cu atributii in domeniul protectiei drepturilor omului, atat in plan intern, cat si international. In opinia Romaniei, Consiliului Drepturilor Omului, ca organ specializat al ONU in acest domeniu, are un rol esential pentru asigurarea respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale la nivel global. Ca membru al CDO, Romania este pregatita sa contribuie la realizarea eficienta a mandatului acestui important for ONU”, a afirmat Baconschi, potrivit sursei citate.

Consiliul Drepturilor Omului a fost infiintat prin Rezolutia 60/251 din 2006, a Adunarii Generale a ONU, avand ca principal obiectiv promovarea respectului universal pentru drepturile omului si examinarea situatiilor de incalcare a drepturilor omului la nivel global.

CDO este format din 47 de state, alese direct si individual prin votul secret al membrilor Adunarii Generale a ONU, in baza reprezentarii geografice echitabile si a angajamentelor asumate in privinta respectarii si promovarii drepturilor omului.

La aceste alegeri, Romania a candidat, alaturi de alte state, pe unul dintre cele doua locuri alocate Grupului est-european, din care tara noastra face parte.

Romania a detinut calitatea de membru al Consiliului in perioada 2006-2008 iar reprezentantul permanent al Romaniei la Geneva a indeplinit functia de presedinte al Consiliului in perioada 2007-2008.

( sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8651667-mae-romania-fost-aleasa-consiliul-drepturilor-omului.htm).

De retinut !

Este si o responsabilitate sporita in modul in care suntem in stare sa respectam cele in care am zis ca suntem : democratia , statul de drept , libertatea economica si , mai ales,  gandul cel liber al omului de a fi in prezentul sau si nu al societatii sale .

 

+Gheorghe Mihaila

14 Mai

Lingvistul si istoricul literar Gheorghe Mihaila, membru titular al Academiei Romane si fost director al Editurii Academiei, a murit sambata, 14 mai 2011, informeaza institutia.

Mihaila s-a nascut in anul 1930, si-a facut studiile liceale la Sighisoara, iar cele universitare la Facultatea de Filologie din Bucuresti, relateaza Mediafax.

El a obtinut titlul de doctor in anul 1960, cu teza “Imprumuturi vechi sud-slave in limba romana – Studiu lexico-semantic”, si cel de doctor docent in anul 1971.

A colaborat la aparitia unor lucrari fundamentale ca “Dictionarul limbii romane moderne”, “Dictionarul limbii romane” (seria noua). La acestea se adauga peste 350 de studii, articole si comunicari aparute in reviste de specialitate din tara si din strainatate.

Gheorghe Mihaila a fost ales membru corespondent al Academiei Romane in anul 1993, membru titular in anul 2004 si intre anii 1996 – 2004 a fost directorul Editurii Academiei Romane. Prin contributiile sale stiintifice, academicianul Gheorghe Mihaila ramane un reper in istoria lingvisticii romanesti.

( sursa: http://www.ziare.com/stiri/morti/a-murit-lingvistul-gheorghe-mihaila-1094937 ).

Un om de o rara modestie si de un profesionalism deosebit .

L-am avut profesor si l-am ascultat cu placere si cu mult respect in mai multe situatii .

Avea acea vocatie a lucrului bine facut cum putini o stiu si mai putini o realizeaza .

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

 

Visegradul militar !

13 Mai

Ministrii apararii din Grupul de la Visegrad (V4) – Cehia, Ungaria, Slovacia si Polonia – au decis sa creeze o structura militara comuna, sub coordonarea Varsoviei, relateaza Stratfor, care noteaza ca anuntul, desi nu este neasteptat, este semnificativ.

“Acesta este primul pas spre militarizarea V4, care a capatat o noua relevanta in contextul revigorarii interesului Rusiei” pentru fosta sa zona de influenta, potrivit unei analize Stratfor.

Decizia de creare a acestei unitati militare a fost luata in cadrul unei reuniuni a ministrilor Apararii din cele patru state, care a avut loc in Levoca, Slovacia, in 12 mai. Unitatea militara va deveni operationala in prima jumatate a anului 2016, a precizat ministrul polonez al Apararii, Bogdan Klich.

Ministrii apararii au stabilit ca militarii din statele membre V4 sa participe la exercitii regulate comune, sub auspiciile Fortei de raspuns a NATO, primul astfel de exercitiu urmand a avea loc in Polonia, in 2013.

Agentia Interfax noteaza ca statele membre ale Grupului de la Visegrad au invitat si Ucraina sa participe la aceasta initiativa militara.

Stratfor previzionase ca amenintarea unei Rusii mai active in fostele state comuniste va determina tarile membre V4 sa colaboreze mai strans in domeniul militar.

Grupul de la Visegrad a fost creat initial pentru a ajuta statele din Europa Centrala in procesul de tranzitie spre democratie si capitalism, scopul comun fiind aderarea la Uniunea Europeana si la NATO. In urma atingerii celor doua deziderate, V4 si-a pierdut din coerenta.

Insa, odata cu revigorarea activitatii Rusiei in fosta sa sfera de influenta, si in mod special dupa interventia din Georgia, in 2008, coroborata cu demonstratiile repetate ale Moscovei nu va ezita sa utilizeze exporturile de resurse energetice in scopuri politice, V4 a revenit in actualitate, precizeaza Stratfor.

Toate cele patru state spun ca o alianta europeana de securitate combinata cu o prezenta puternica a Statelor Unite este preferabila oricarei aliante regionale. Dar ultimul Concept strategic al NATO, creat la finele lui 2010, arata o lipsa de coerenta la nivelul aliantei, scrie Strafor.

Pentru V4, principala problema in relatia cu NATO este ca nu toate statele europene impartasesc nivelul de ingrijorare a tarilor din Grupul de Visegrad in ceea ce priveste intentiile Rusiei la granitele sale estice.

Desi Rusia nu mai reprezinta aceeasi amenintare ca in perioada Razboiului Rece, statele din Europa Centrala continua sa considere Moscova o amenintare de securitate si ar prefera ca acest aspect sa fie tratat sub umbrela NATO.

Pe de alta parte, Germania vede in Rusia o oportunitate de afaceri si un exportator ieftin de resurse energetice. Cea mai recenta ciocnire dintre cele doua viziuni a avut loc in cadrul discutiilor din cadrul NATO referitoare la noul Concept strategic.

In plus, SUA, garantul structurilor de securitate din Europa, si-au dedicat ultimii 10 ani problemelor din Orientul Mijlociu si s-au dovedit incapabile sa previna divergentele de interese pe batranul continent.

Rolul Poloniei, esential

Stratfor precizeaza ca asumarea rolului de lider din partea Poloniei este esential, in conditiile in care pana in prezent una dintre problemele principale ale V4 era lipsa unui astfel de lider. Polonia urmeaza sa preia presedintia europeana in iunie si a anuntat deja ca una dintre prioritatile sale va fi imbunatatirea capacitatilor militare ale UE.

Dintre statele membre V4, Polonia are cea mai buna colaborare militara cu SUA.
( sursa :http://www.hotnews.ro/stiri-international-8628869-grupul-visegrad-decis-crearea-unei-structuri-militare-comune-care-deveni-operationala-2016-stratfor.htm).

Alianta militara intre aceste state, indreptata impotriva unei eventuale interventii , e absolut necesara.

Polonia , mare aliat al USA , avea nevoie de o initiativa pentru a ramane pe esichierul geo-strategic american.

Ea e marea castigatoare a aliantei.

 

Revolutionarea dializei

10 Mai

FELICITARI ! si tot respectul meu pentru acesti trei romani , oameni de succes si vocatie !

Iata stirea :

O inventie romaneasca, premiata cu aur in 2010 la Salonul International de Inventii de la Geneva, prin care, pentru dializa este folosit propriul organism (peritoneul) in locul aparatului, isi gaseste cu greu sponsori. Asta in conditiile in care preturile pentru tratament ar scadea de zece ori.

Inventia apartine medicilor romani de la Spitalul “Sf. Ioan” din Bucuresti. Este vorba de profesorul Alexandru Ciocalteu si doi tineri colaboratori, doctorii Cristina David si Alexandru Ionel Checherita. Cei trei au inventat o noua metoda revolutionara de dializa, peritoneofiltrarea.

“In aceasta metoda este folosit peritoneul ca membrana de dializa, nemaifiind nevoie de aparat. Mai concret, dializa o face organismul “, a declarat, luni, profesor doctor Alexandru Ciocalteu, citat de Mediafax.

Mai exact interventia echipei medicale consta in a produce “urina prin stoarcerea sangelui din vasele peritoneului”. Medicii folosesc chirurgia laparoscopica pentru a produce hipertensiune in vasele din peritoneu care elimina urina fiziologic prin vezica urinara. Prin acest sistem sunt introduse laparoscopic doua microechipamente, unul pentru a produce urina, iar celalalt pentru a elimina lichidul prin vezica.

“Nu am crezut ca aceasta inventie care ar reduce preturile de zece ori va astepta aproape un an sponsori pentru a incepe studiile. Poate ca inventia deranjeaza o afacere mondiala de peste 65 de miliarde de euro tocmai prin scaderea preturilor de zece ori. O inventie premiata cu aur la Geneva, dar fata de care marile companii producatoare de rinichi artificiali si materiale de dializa nu arata interes deosebit. Este soarta multor inventii exceptionale ale cercetatorilor romani”, a spus profesorul Ciocalteu.

Potrivit acestuia, recent, un inginer roman a oferit o sponsorizare de 80.000 de lei pentru demararea studiilor experimentale.

“Studiile efectuate anunta un eveniment in lumea medicala, deoarece s-a dovedit ca peritoneofiltrarea este o metoda viabila care permite nu numai scaderea costurilor acestui tratament, dar si o imbunatatire evidenta a calitatii vietii bolnavilor din dializa”, a explicat profesorul Ciocalteu.

In Romania sunt aproape 10.000 de pacienti dializati pentru insuficienta renala cronica, iar costul terapiei acestor bolnavi – suportat de CNAS – depaseste o suta de milioane de euro pe an. In opinia lui Ciocalteu, “companiile ar avea de castigat daca ar accepta acest procedeu revolutionar pentru sanatate“.

( sursa: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/tratament/dializa-fara-aparat-inventia-unui-roman-de-zece-ori-mai-ieftina-decat-tratamentul-clasic-1093363 ).

Ma bucura tot ceea ce se aseamana cu acest fapt de exceptie .

ele ar trebui incurajate de statul roman si sustinute financiar si prin marketing international puternic .

unde sunt bcei care platiti de noi nu vad ceea ce trebuie ?

 

Moskova vs. pace

09 Mai

9 mai la moscova a fost sarbatorit prin trecut .

Moscova a sarbatorit pe 9 mai victoria impotriva nazistilor printr-o parada fara precedent in ultimii ani, potrivit Mediafax. Aniversarea victoriei impotriva Germaniei naziste ramane principala sarbatoare din Rusia si ofera prilejul unei importante defilari militare in Piata Rosie, la care participa din nou, ca in epoca sovietica, mii de persoane, zeci de tancuri si gigantice lansatoare mobile de rachete nucleare.

Datoria noastra este de a proteja pacea realizata prin victoria din razboiul din 1941-1945 impotriva Germaniei naziste, a declarat luni presedintele Dmitri Medvedev in deschiderea paradei, potrivit Ria Novosti.

Parada a inceput cu un mars a 20.000 de militari si cadeti. Trupele purtau uniforme noi de camuflaj, introduse in Fortele Armate ruse in acest an.

Doua sute de ofiteri de elita din Fortele Sapatiale ale Rusiei au marsaluit pentru prima data in istoria paradei de Zilei Victoriei.

Parada a continuat cu un trecerea a 100 de masini de lupta si armament militar, inclusiv lansatoare de rachete balistice Topol-M, sisteme de aparare aeriana S-400 Triumph, sisteme de aparare aeriana Pantsyr-S1, lansatoare de rachete Iskander-M, mai multe lansatoare de rachete

Smerch, transportoare blindate de personal BTR -80, si tancuri T 90.

Parada a culminat cu un grup de cinci elicoptere multirol Mi-8 care au desfasurat drapelul rus si purtau steaguri militare.

Peste 25 de milioane de cetateni sovietici au murit in al Doilea Razboi Mondial, iar oficialii rusi au acuzat in mod periodic istoriografia occidentala ca minimizeaza rolul URSS in victorie.

Celebrarea Marelui razboi patriotic in Rusia se refera doar foarte putin la debarcarea aliatilor in Europa.

Fostii aliati occidentali sarbatoresc victoria la 8 mai, iar Rusia la o zi dupa, capitularea Germaniei avand loc la ora 23.01 ora Berlinului, respectiv pe 9 mai la Moscova, din cauza decalajului orar.

(sursa:http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_22800/Parada-la-Moscova-de-9-mai-Soldati-tancuri-rachete-nucleare-au-traversat-Piata-Rosie-intr-o-aliniere-perfecta.html)

as fi dorit prin viitor , prin actiuni in care cinstind pe cei jertfiti de bolsevism cauzei pentru care nazismul trebuia infrant, dar asteptat si acum , poate la anul , sa spuna cineva ca acest regim care a nimicit fascismul era tot atat de criminal ca fratele sau invins si ca oamenii liberi ai Rusiei se despart de crimele rosii si fac milioane de plecaciuni si de saluturi de inalt respect pentru mortii acestui mare razboi.

curatenie generala ideologica este necesara !

pe cand ?

numai ei , cei cinstiti , liberi si doritori de viata in dreptul divin al pravoslavnicei credinte ortodoxe  vor gasi drumul de a desparti apa de ulei !!

Glorie celor care s-au jertfit si mare respect pentru acel adevar prin care trebuie a spune ca prin acest act bolsevismul cu toate crimele lui a mai continuat inca cincizeci de ani ?!?

 

XC- tribalism iacobin

08 Mai

Vrem nu vrem , astazi , istoria acestui pamant , are a aminti , spre aducere aminte si a nu mai repeta si a nu mai injosi acest neam  ca se implinesc 90 de ani de la crearea unui partid nou , cu injositoare consecinte pentru identitatea noastra .

Am pornit de la maximalistii din 1917-1918, de la radicala stanga a socialistilor romani  la a ne tara in fata Moscovei si a cuteza prin biete cozi de topor de a slugarnicii rosia internalionala creata de lenin si acolitii sai ca o alternativa la a distruge prin milioane de alte cai biata fiinta umana care isi cauta de milenii o libertate a sa .

Unii au vazut ca acest bolsevism este salvarea, ca parte a ideilor crestine radicale care au fost  create a fi doctrina in mana unor asa zisi intelectuali care si-au permis sa ridice masele tribale la judecarea unei asezari sociale , cu limitele ei , destul de organica .

Nimeni nu poate spune ca nu a fost o alternativa a unor iacobini dresati masonic sa faca o accelerare a vremii pentru a vedea ce inseamna o putere data unor mase largi saracite , infometate si lipsite de cultura si de mesaje de normalitate umana .

La noi,  am avut un Partid socialist – comunist din 1921 in 1922 , apoi un partid comunist DIN romania ca parte a unui unic partid bolsevic mondial , legal pana in anul 1924 si dupa aceea , pe drept cuvant si pe dreapta judecata , scos in afara legii ca devenise antinational, sovietic ca agentura a URSS-ului la noi  si plin de neromani si de asa zisi ilegalisti , unii care nici nu stiau limba romana , istoria noastra si cutumele acestui pamant .

A fost asa de rusinos cum scriu ca nici comunistii nostri cand au fost la guvernarea acestei tari nu au dat totul pe fata de rusinea ideilor propagate atunci si de otrava data pe canale diverse la adresa acestui neam .

20 de ani de ilegalitate – 1921-1944 si apoi un drum al disperarii si al transformarii intrun cal troian pentru a distruge tot cei zdravan , romanesc si minunat in acest neam .

Nimic nu s-a gandit acasa niciodata , nimic nu au fost in stare sa aseze in constiinta existenta , nimic nu s-a dus spre jertfa cladirii perene a unei puternice personalitati energetice romanesti.si mimetismul apoi asa zisa independenta a lui ceausescu erau toate tot pe formatul moscovei si mai grav ale lui stalin teroristul numarul 1 al secolului al XX-lea.

Au daramat , au ucis , au cladit matci de pe la altii , au distrus tot ce ne reprezenta de la cladirea identitatii moderne a neamului , au pus cu josul in sus o societate in totalitatea ei crezand ca fac Binele , ca pot cladi ceva peren cu sange , cu mimetism si tribale constiinte care de cele mai multe ori erau recrutate din pleava , mizeria, mocirla societatii interbelice .

Ei au dorit o societate care nu poate fi cladita in zona umana decat prin crima , dictatura , terorism pe toate planurile si lipsa de scrupule in toate zonele umane in a duce pe toti in situatia omului lipsit de creier , maculatura , tabula rasa si dornici de a cladi , aici cred ca au reusit , un OM  NOU , prostul dornic de nemunca , plin de sine , ancorat in prezentul sau si al vecinilor pentru a fi mereu gata de a raporta ca si capra vecinului a pierit .

Avem a analiza la sange acest regim criminal , avem a rasuci totul in unghiuri diferite pentru a intelege ceea ce o minte rational umana nu poate : cum a fost posibil ca un asemenea partid al scursurilor , al veneticilor , al celor fara de tara sau cu o constiinta  din alte tari , a putut conduce un neam asezat in rosturi , a putut scoate un neam din matca sa , a deraiat un popor din mersul sau si a distrus o identitate in radacinii sale cele profunde .

Nimeni nu contesta ca din 1948 in 1989 nu au pus umarul la o munca a unui pseudo stup al lor , ca nu au ridicat gloatele , ca nu a scos multimile din glodul mizeriei in care erau , dar , in nimicnicia mea , intreb: cu ce riscuri , cu ce costuri , cu ce jertfe uriase ???

nu cred ca se merita sa spunem in concluzie ca a fost ceva pe care am putea sa-l identificam ca pozitiv , daca totul a fost cladit pe centralism in toate , pe principiul fuhrerului, pe lipsa de initiativa individuala , pe strivirea libertatii si liberei gandiri a marelui si unicului OM al creatiei celei mari , pe sufocarea liberei initiative a antreprenorului etc.

Un experiment care daca a fost si masonic a esuat in dauna in primul rand a creatorilor lui dar si pentru noi al istoriei noastre.Suntem rusinati si umiliti ca inca nu se doreste a fi egalizat in tara noastra fascismul cu bolsevismul , ca inca nu avem listele tuturor celor care au slujit , PE BANI , acest regim , ca nu avem toti tortionarii , toti turmatorii , toti cei care au fost coloana vertebrala a acestui regim timp  de 45 de ani , ca nu se doreste o curatatorie generala in acest domeniu.

avem a lauda initiativa sefului statului in numele istoriei nationale de a condamna comunismul , dar acest lucru este numai si numai o prima etapa pentru a ne innoi si curata .

trebuie sa urmeze reinnoirea noastra morala , recladirea noastra ca oameni normali , fara de teama decat de Creator .avem nevoie de munca onesta in acest domeniu vreo suta de ani pentru a ne reveni , daca nu ne reincaleca cei care detin puterea economica  si sa ne revanda sufletul satanei de tip bolsevic!

iacobinismul rosu , radical si cladit pe sute de milioane de suflete omorate si nevinovate devine un soi de venin de sarpe cu clopotei care ne-a fost dat ca miere de albine si …credem… in beneficiile ei …si astazi …CULMEA PROSTIEI …si a lipsei de civism !

XC- o pagina a rusinii umane si a distrugerii in esenta a unui neam prin cozi de topor din lemn strain!

 

Vocea UE la ONU

04 Mai

UE a evoluat la ONU: Are dreptul sa vorbeasca in numele statelor membre

    

UE a evoluat la ONU: Are dreptul sa vorbeasca in numele statelor membreFoto: Arhiva
Uniunea Europeana si-a castigat dreptul de a vorbi in numele celor 27 de state membre, in fata Organizatiei Natiunilor Unite.

Schimbarea de procedura in regulamentul ONU, aprobata marti, va oferi oficialilor europeni dreptul de a lua cuvantul in cadrul reuniunilor organizatiei mondiale, dar nu va da Uniunii dreptul la vot.

Decizia a venit dupa ani de zile in care blocul european a facut lobby si dupa ce statele mai mici ale ONU si-au exprimat temerea ca vocea lor va fi marginalizata de cea a oficialilor europeni. Printre statele care s-au abtinut de la vot s-au numarat Zimbabwe si Siria.

BBC aminteste ca Uniunea Europeana a cerut un statut superior in fata ONU de la adoptarea Tratatului de la Lisabona, din 2007. Documentul a permis crearea serviciilor diplomatice europene, precum si concentrarea politicilor externe ale UE.

Catherine Ashton, Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externa, a sustinut, de altfel, primul sau discurs in fata Adunarii Generale a ONU, spunandu-le participantilor ca doreste ca “vocea Uniunii Europene sa fie clara”, respectand totodata ONU.

Diplomatii occidentali comenteaza ca decizia ONU ar putea deschide calea si altor blocuri, cum ar fi Liga Araba sau Uniunea Africana, sa ceara un statut similar.

sursa: ziare.com /04.05.2011
Este un eveniment istoric si o premisa ca lucrurile se consolideaza in favoarea Uniunii.
Sa avem taria de a face ca diplomatia europeana sa aiba un discurs al libertatii si binelui comun.