RSS
 

405.000 !

07 Apr

Un român a plătit 405.000 de euro și a cumpărat întregul lot cu manuscrise şi documente ale lui Emil Cioran, la finalul licitaţiei ce a avut loc joi, la Paris.

Pentru că românul, a cărui identiate nu a fost făcută publică, a plătit pentru toate loturile la sfârşitul licitaţiei, Biblioteca Centrală Universitară (BCU) şi Televiziunea Română (TVR), care au participat împreună la licitaţia manuscriselor şi documentelor lui Emil Cioran, nu au reuşit să achiziţioneze niciun obiect al scriitorului, informează Mediafax.

La licitația organizată de Casa “Binoche și Gicuello” în capitala Franței au fost expuse diploma de bacalaureat, legitimații de student și de acces la bibliotecă, un pașaport, documente ce au apaținut filozofului, dar și mai multe manuscrise.

( sursa : http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Un-rom-n-a-cump-rat-toate-manuscrisele-i-documentele-lui-Emil-Cioran-329868.html )

Statul roman pe unde a fost ?

Cum este posibil ca sotia fratelui lui Cioran sa vanda aceste piese si un STAT intreg sa nu aiba ceva parale pentru manuscrisele unui european roman ?

Ce o fi Doamne cu noi ca nu mai 9inteleg ??

Il felicit pe romanul , daca o fi !!, ca a achizitionat valorosul lot de documente ale scriitorului de exceptie al acestui neam !

ce o fi zicand Cioran de acolo de unde e : asa sunteti si nu deziceti cu nimic din Miorita voastra ?! 

Leave a Reply