RSS
 

Varful muntelui !

28 Feb

avem a vedea si cuvintele filozofului german Friedrich Wilhelm Nietzsche reprezentant al scolii germane de filozofie in secolul al XIX -lea, ca OMUL , oricare ar fi el , si oricand ar trai , trebuie sa fie educat dincolo de marile inaltimi ale celor mai inalti munti , de campiile existente in mijlocul inaltimilor de munte , spiritual vorbind, sa nu aiba frica de a se exprima si de a vedea el lumea cu ochii mintii lui , cu dragostea lui de viata , cu dorinta ca totul de pana la el sa poata fi al lui numai daca el crede ca este lui folositor si ca ar avea el ceva de castigat din toate ale lumii creatii.

cum sa creezi un sistem de educatie in care omul sa fie indrumat sa se vada un Creator al sau , al propriei sale vietii , in care scoala sa-l descopere si sa-l aduca sa se implineasca in vointa sa , in dorinta sa de viata si de afiemare a acelor aptitudini care il definesc 1

de unde avem resursele necesare ca sa nu pierdem aceasta mare descarcare alumii care ne este data cu fiecare aparitie a fiecarui individ in mijlocul acestui pamant creat de noi pentru noi si spre a fi respectat de noi .

varful muntelui este groapa din care trebuie sa privim spre noi si spre implinirea vrerii noastre ca indivizi unici ai unei creatii care nu are egal in Univers si nici asemanare in lumea mica a multiplicarilor de pasta pamanteasca la infinit !

Varful muntelui este campia in care fiecare sa se simta in siguranta si sa spere ca totul este in putinta Lui sa fie, sa vorbeasca , sa actioneze si sa cladeasca acel destin plin de fapte care sa-l reprezinte .

varful muntelui este di desertaciunea spre care tinde sa fie el cu el cev si sa faca el cu el o construcvtie care sa-l satisfaca , care sa-l aduca poe el mai aproape de simtamintele sale , de trairile sale , de felul in care el crede ca vede lumea si sa nu aioba deschidere spre ceea ce altii ii impun a vede aca este el , ca poate fi lumea in care el este si in care el crede ca poate fi cineva , ca poate aduce ceva in nesperata fata a lumii ca noul bine va birui binele milenar .

varful muntelui est eclipa in care dorim sa scapam de angoase , sa scapam de lumea plina de bine si de rau dar croita dupa alte minti decat cele pe care eu le doresc a fi morala noastra , lumea altora si nu a mea , lumea lor si nu a noastra , lumea care ii reprezinta pe ei si nu pe mine , lumea in care por sa fiu eu numai daca am curajul si taria de a ma vede aunic si deplin in cele pe care le fac pentru semeni si pentru mine .

varful muntelui este curcubeul nasterii uneio generatii descatusate de vina , de pacat , de cele in acre nu suntem cei ce trebuie sa ne implinim , de fiecare clipa a ltora care nu este si a mera , de toate ale lor care nu sunt si ale mele de firescul lor de a ma face sclav alk gandirii lor si de marea mea descoperire ca eu si numai eu sunt cel care por nfi ceva fara de vina , fara de pacat , fara de altul care sa-mi spuna ca asa e binele lui si eu numai asa pot intra in cauza lor .

varful muntelui nu cuteaza sa vada decat nasterea mea ca UNICAT al universului si nasterea tuturor oamenilor asemenea mie si ca o alta construcitie ar fi necesara omenirii care ar trebui sa ia in seama valoarea fara de pereche a fiecarei fiinte si descoperire aBinelui in fiecare .

campia din varful m ujltelui este sansa noastra de a ne lepada de tot ce nu ne reprezinta si de a ne imbraca cu harul Fiintei , cu energia Marelkui Univers care sa ne satisfaca simtamintele launtrice fara de institutiile statului care doresc a ne stivi si a ne incorseta in stocatorul cel mare si indiferent al scurgerii vremii.

Varful muntelui este gloria Fiintei si lauda suprema a omului care cuteaza a spera ca el poate fi ceva daca are simtamantul raspunderii catre el si catre Fiinta Lui trecatore.

varful muntelui poate fi inceputul unui nou drum spre o alta morala care sa nu ingenuncheze omul si sa nu-l duca lka umilinta , ci sa-i creeze soperanta ca el este Dumnezeul nesperat al Fiintei sale , ca fara de el lumea nu poate fi , ca si cu el exista o speranta ca altfel va fi prezentul acestui pamant care ne aduna , la vremea noastra , pe toti .

Un varf de munte cat o istorie , un varf de munte ca o balta care de mult nu produce decat admiratie la prostii milenari ca este asa si ca de acolo se vede soarele mai bine decat sa fie un incep[ut al unei noi ere a dragostei nemarginite spre OM si spre Fiinta lui pieritoare.

 
 

Leave a Reply