RSS
 

Unde locuim ?

09 Feb

Suntem tentati sa cladim in aceasta trecere o casa a noastra in speranta ca ea fiind pe stanca ne va ajuta sa trecem peste relele vremii si peste patimile clipei pline de necaz, de incingere de rau , peste invatatura care ne indeamna la incalcarea marii porunci sa-si iubesti semenul  si sa vezi in fiecare o oglinda a ta cel creat peste toate dorintele din voia Lui .

Suntem in slava credintei ca a locui in afara noastra intro casa este un scop al vietii , dar multi , astazi , nici acest umil element de animalitate nu poate fi rezolvat .

Credinta mea este ca avem o grija deosebita fata de cei care trebuie sa vada bine cu ochii mintii casa din suflet , temelia ei , caramizile ei , ferestrele si acoperisul ei .Este ea in slava noastra ?

Aduce ea binele fapturii noastre ?

Cată  ea la indestulare de spirit si la aplecare de izbanda catre cel din noi si cel de langa noi ?

Si apoi la drept vorbind cea care trebuie sa ne intareasca , sa ne dea imboldul firii de a fi in eternitate este vesnica locuinta a fapturii noastre .Trebuie sa fie ea protejata ?

Avem dreptul la a propune ceva care sa fie altfel decat cea care ne-a scos din nimic si ne-a urcat in nimicuri ale vietii ?

suntem in responsabilitate daca traim numai in casa si in mediul in care avem sansa sa fim in trup ?

credem ca taria noastra este in numarul de case pe care le avem in proprietatea acestei clipe trecatoare ?

Dece suntem asa de nevazatori in clipe de mare Lumina ?Daca ne intarim casa cea mare a sufletului nostru , daca ne intemeiem gandul in acest mic taram al unei libertati aproape iluzori atunci nu sesizam ca totul are o intemeiere care nu ne apartine , ca totul curge dintrun izvor care nu este al nostru , ca viitura cresterii noastre este aparenta la scara marii credinte ca adormirea noastra este esenta venirii in aceasta Lume a Lui.

daca suntem ai Lui in Lumea LUi cu un mers al LUi dat noua ca liber arbitru atunci lucuim toti cu chirie si suntem chiriasii acestei treceri .

Zalogul pentru acest serviciu este bucuria ca suntem laolalta cu cei dragi , ca avem a spune ca orice chemare a Lui si a tuturor ca suntem bucurosi ca avem cele cinci simturi pentru care indreptarea noastra este spre cei ca noi si la noi .

Locuim cu chirie intro lume care ne-a fost data cu simbrie si din pacate nu am stiut ce sa facem cu ea .?!!!

Oamenii nu au fost in stare decat sa produca Babelul si sa admita conflictul ca eternitate a vietii .

Ce pacat !

Cata frumusete aveam intrun loc asa de minunat daca avem cu totii dintrun inceput alte idei si acelasi zeu care sa ne indrepte spre noi si nu spre ura altora ?

Pe cand altceva ?

 

Leave a Reply