RSS
 

Moartea din noi !

27 Feb

Vrei nu vrei sa te gandesti ,vrei nu vrei sa stii , vrei nu vrei sa fii constient un lucru este mai mult decat clar ; ca de cand ne-am nascut moarte  este cu noi !

este de fapt cel mai sigur lucru al existentei noastre efemere !

Ce chestie ?!

sa fie sigur acest lucru si nu toate celelalte ?!

De aici si toata perfidia vietii si toate angoasele si toate ale omenirii scieri care de mai decare mai savante si mai pline de har !

Am  un coleg care mai mereu afirma ca cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit !

Aveam mereu sa-i spun ca asa este , dar ca un om anume poate fi inlocuit cu doi , trei sau zece si tot nu tine sa facem comparatia ?

dar la rece si lucrand  la sange , el are dreptate si nu eu , care credeam ca pot riposta la un asemenea raspuns omenesc si plin de realitate comuna !

de ce ?

Ne nastem pentru a fi in goana dupa orice , dar nu vedem cei diamantul din noi , din fiecare seman , din orice suflet !

de ce asa ?

Croiala este proasta , modul nostru de a fi si de a vedea ce avem in jur este manipulatoriu si total ineficient !

A  biruit un mod in care bogatia faptica , materiala , a umplerii hambarelor si a plinului de multe ale celor vazute sa fie criteriul de a da roada acestei vieti ?!!!!

credeti ca acesta-i rostul unei vieti , care vrei nu vrei te conduce la moarte ?

NU!

NU !

CATEGORIC , NU !

s-a cladit o lume a nesperantei ca esti cineva , s-a distrus o lume in care fiecare era ceva al Marii Creatii , s-a afirmat ca fiecare este un  nisip fin in marea gramada a unui nesperat musuroi care lucreaza pentru binele regelui , faraonului , emirului , imparatului , voievodului , tarului , cneazului , domnului , presedintelui  etc.

ce desartaciuni !

Ce mizerii !

Toti si toate au scapat din vedere ca omul este el si numai el si nimic nu-l poate inlocui in trecerea lui cu nimeni ?!

este cea mai absurda idee care este de mii de ani si de milioane de ani este caduca ?

De ce sa ma sacrific eu pentru care BINE ?

Unde este binele general ?

Ce a facut TARA pentru cei care au murit in anii nefasti 1941 – 1944 ?

Nu au numele lor nici in altarele bisericilor noastre , nu sunt scrise numele nici pe monumentele tarii din fiecare loca\litate , nu au amintire jertfei lor pentru NOI niciunde ?

De ce ? Cine-i de vina ?

Nu noi , acest neam i-am trimis ca o cauza a noastra ? Nu n noi i-am considerast atunci EROI ?

Acum unde-i respectul nostru ?

Acum unde-i grija noastra fata de radacini ?

Moartea i-a insotit pas cu pas pe ei pentru un asa zis bine al nostru si ce facem cei de astazi ?

Cum raspundem jertfei lor ?


si ce daca este asa !

Lumea continua pe modelul pe care l-au dat unii care aveau bogatie materiala si uscaciune sufleteasca !

De ce este in noi pieirea ?

pentru ca suntem lucrati din materiale pieritoare , pentru ca pentru acestea nimeni nu a dorit sa investeasca pentru a croi un alt drum matusalemic speciei noastre .

se doreste , ba la noi acasa se incearca de mai multi zeci de ani sa fie scurtata durata acestui drum cat se pooate de mult !

daca nu doresti a crea un mediu de relaxare si de bucurie omului speciei tale , daca nu iti propui ca semenii sa aiba calea uneoi nesperaste armonii cu ei insisi si cu ceilalti , la ce folos construiesti ideologii desarte ale unui spirit ingenunghiat ?

sa ai a vedea ca drumul este prost , ca unii care sunt lideri sunt spre dauna interesului meu si mai ales al celor vii cu mine , sa nu poti afirma adevaruri cunoscute de toti si nefacute publice de nimeni este grazavia unei societati care si-a propus nu cautarera fericirii generale , ci rautatea fiecarei clipe spre omul care doreste sa nu moara pan aa nu la sa ceva folositor celor pentru care traieste .

moartea din noi este esenta mortii tuturor si a cladirii unui sistem politic al intregii lumi falimentar , plin de contradictii si mai alers pli de nesolutii pentru omulsecolului al XXI-lea.

Ce scarba este la tot pasul si ce bucurie vezi in ochii fiecaruia ca este , ca traieste si ca precum o gaza se misca si prinde din realitate , ce ?

 

Leave a Reply