RSS
 

Archive for februarie 23rd, 2011

Mizerii morale

23 Feb

Afara este rau, ninge in continuu si este frig .

Iti intra in oase .

Sunt semne de iarna!

In sufletele unora din noi este o iarna perpetua, o judecare a simtamantului uman dupa meschine interese proprii, dupa stangiste forme de a privi lumea numai din zona limitarii la rau.Unii iubesc raul , este in el , se simt cu el frate, sora , ruda .

Suntem intro limitare grava la multe mizerii morale la tot pasul .

Programele TV de mai peste tot, ziarele, tabloidele , zumzetul din unele medii asa zis culturale , violentea stradala, stangismul baricadelor, retorica radicalismului isteroid, mi9zerii unor oameni care se definesc ai unor organizatii politice importante , copiii fara de capatai , scandalurile frecvente unii contra altora , frati si surori in contra mamei sau tatalui , colegi de munca contra altora , duc toate la reducerea sau la inutilitatea discutiei de o scara de valori morale pe care sa o promovezi , sa o aperi si sa oimpui la scara sociala .

Nimic nu poate fi mai rau intro constructie sociala decat lipsa unei strategii care sa te conduca la Bine , la armonie si la pace sociala .

Suntem singuri fiecare dintre noi in calea lupilor!

Suntem disperati fiecare ca nu mai gasim spijin in noi , in crezul nostru launtric  , in samanta din interiorul nostru care doreste sa ne indrepte spre Lumina si spre apararea Credintei ca suntem fiinte ale intelepciunii nesperat de libere si nesperat de plapande .

In fel de epoca traim ?

A tranzitiei , a nesperatei frici ca poti sa nu mai fi repede nimic, ca poti sa te transfigurezi nesperat de redepe , ca societatea , care este o constructie a noastra pentru noi ,  nu urmăreşte decât interesul său personal, o societate mercantilă, o manipulare a banului public total defectuoasă, o lipsă de respect pentru marea masă a oamenilor şi o lipsă de respect pentru cei care ar merita toată atenţia si se numesc simplu – CETATENI.

Mizeria cea mare la nivel moral este in noi , intro fibra launtrica din care am scas numai latura tenebroasa , cu viermii cei lacomi ai mortii sentimentelor , dragostei si smereniei fata de semenul nostru .

Traim in tenebre si in melancolii de iad , in miresme de smoala si aburi de sange vinovat ca exista si nu lupta , certat ca este si nu actioneaza spre BINELE COMUN !

O politica clară, curată, o politică pe care să repună într-un fel ţara acolo unde-i locul şi să încerce să croiască un drum adevărat în Europa pentru cetatenii ei, pentru ţara asta năpăstuită de tot felul de personaje care mai de care dornice sa ne dea binele repede , dar al lui si nu al nostru , dar pentru el si mai putin pentru noi, ai societăţii care a supt vlaga până la ultima picătură din cinste , onoare , daruire , patriotism si …

credinta ca toate sunt …UNA.