RSS
 

Archive for februarie, 2011

Varful muntelui !

28 Feb

avem a vedea si cuvintele filozofului german Friedrich Wilhelm Nietzsche reprezentant al scolii germane de filozofie in secolul al XIX -lea, ca OMUL , oricare ar fi el , si oricand ar trai , trebuie sa fie educat dincolo de marile inaltimi ale celor mai inalti munti , de campiile existente in mijlocul inaltimilor de munte , spiritual vorbind, sa nu aiba frica de a se exprima si de a vedea el lumea cu ochii mintii lui , cu dragostea lui de viata , cu dorinta ca totul de pana la el sa poata fi al lui numai daca el crede ca este lui folositor si ca ar avea el ceva de castigat din toate ale lumii creatii.

cum sa creezi un sistem de educatie in care omul sa fie indrumat sa se vada un Creator al sau , al propriei sale vietii , in care scoala sa-l descopere si sa-l aduca sa se implineasca in vointa sa , in dorinta sa de viata si de afiemare a acelor aptitudini care il definesc 1

de unde avem resursele necesare ca sa nu pierdem aceasta mare descarcare alumii care ne este data cu fiecare aparitie a fiecarui individ in mijlocul acestui pamant creat de noi pentru noi si spre a fi respectat de noi .

varful muntelui este groapa din care trebuie sa privim spre noi si spre implinirea vrerii noastre ca indivizi unici ai unei creatii care nu are egal in Univers si nici asemanare in lumea mica a multiplicarilor de pasta pamanteasca la infinit !

Varful muntelui este campia in care fiecare sa se simta in siguranta si sa spere ca totul este in putinta Lui sa fie, sa vorbeasca , sa actioneze si sa cladeasca acel destin plin de fapte care sa-l reprezinte .

varful muntelui este di desertaciunea spre care tinde sa fie el cu el cev si sa faca el cu el o construcvtie care sa-l satisfaca , care sa-l aduca poe el mai aproape de simtamintele sale , de trairile sale , de felul in care el crede ca vede lumea si sa nu aioba deschidere spre ceea ce altii ii impun a vede aca este el , ca poate fi lumea in care el este si in care el crede ca poate fi cineva , ca poate aduce ceva in nesperata fata a lumii ca noul bine va birui binele milenar .

varful muntelui est eclipa in care dorim sa scapam de angoase , sa scapam de lumea plina de bine si de rau dar croita dupa alte minti decat cele pe care eu le doresc a fi morala noastra , lumea altora si nu a mea , lumea lor si nu a noastra , lumea care ii reprezinta pe ei si nu pe mine , lumea in care por sa fiu eu numai daca am curajul si taria de a ma vede aunic si deplin in cele pe care le fac pentru semeni si pentru mine .

varful muntelui este curcubeul nasterii uneio generatii descatusate de vina , de pacat , de cele in acre nu suntem cei ce trebuie sa ne implinim , de fiecare clipa a ltora care nu este si a mera , de toate ale lor care nu sunt si ale mele de firescul lor de a ma face sclav alk gandirii lor si de marea mea descoperire ca eu si numai eu sunt cel care por nfi ceva fara de vina , fara de pacat , fara de altul care sa-mi spuna ca asa e binele lui si eu numai asa pot intra in cauza lor .

varful muntelui nu cuteaza sa vada decat nasterea mea ca UNICAT al universului si nasterea tuturor oamenilor asemenea mie si ca o alta construcitie ar fi necesara omenirii care ar trebui sa ia in seama valoarea fara de pereche a fiecarei fiinte si descoperire aBinelui in fiecare .

campia din varful m ujltelui este sansa noastra de a ne lepada de tot ce nu ne reprezinta si de a ne imbraca cu harul Fiintei , cu energia Marelkui Univers care sa ne satisfaca simtamintele launtrice fara de institutiile statului care doresc a ne stivi si a ne incorseta in stocatorul cel mare si indiferent al scurgerii vremii.

Varful muntelui este gloria Fiintei si lauda suprema a omului care cuteaza a spera ca el poate fi ceva daca are simtamantul raspunderii catre el si catre Fiinta Lui trecatore.

varful muntelui poate fi inceputul unui nou drum spre o alta morala care sa nu ingenuncheze omul si sa nu-l duca lka umilinta , ci sa-i creeze soperanta ca el este Dumnezeul nesperat al Fiintei sale , ca fara de el lumea nu poate fi , ca si cu el exista o speranta ca altfel va fi prezentul acestui pamant care ne aduna , la vremea noastra , pe toti .

Un varf de munte cat o istorie , un varf de munte ca o balta care de mult nu produce decat admiratie la prostii milenari ca este asa si ca de acolo se vede soarele mai bine decat sa fie un incep[ut al unei noi ere a dragostei nemarginite spre OM si spre Fiinta lui pieritoare.

 
 

Moartea din noi !

27 Feb

Vrei nu vrei sa te gandesti ,vrei nu vrei sa stii , vrei nu vrei sa fii constient un lucru este mai mult decat clar ; ca de cand ne-am nascut moarte  este cu noi !

este de fapt cel mai sigur lucru al existentei noastre efemere !

Ce chestie ?!

sa fie sigur acest lucru si nu toate celelalte ?!

De aici si toata perfidia vietii si toate angoasele si toate ale omenirii scieri care de mai decare mai savante si mai pline de har !

Am  un coleg care mai mereu afirma ca cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit !

Aveam mereu sa-i spun ca asa este , dar ca un om anume poate fi inlocuit cu doi , trei sau zece si tot nu tine sa facem comparatia ?

dar la rece si lucrand  la sange , el are dreptate si nu eu , care credeam ca pot riposta la un asemenea raspuns omenesc si plin de realitate comuna !

de ce ?

Ne nastem pentru a fi in goana dupa orice , dar nu vedem cei diamantul din noi , din fiecare seman , din orice suflet !

de ce asa ?

Croiala este proasta , modul nostru de a fi si de a vedea ce avem in jur este manipulatoriu si total ineficient !

A  biruit un mod in care bogatia faptica , materiala , a umplerii hambarelor si a plinului de multe ale celor vazute sa fie criteriul de a da roada acestei vieti ?!!!!

credeti ca acesta-i rostul unei vieti , care vrei nu vrei te conduce la moarte ?

NU!

NU !

CATEGORIC , NU !

s-a cladit o lume a nesperantei ca esti cineva , s-a distrus o lume in care fiecare era ceva al Marii Creatii , s-a afirmat ca fiecare este un  nisip fin in marea gramada a unui nesperat musuroi care lucreaza pentru binele regelui , faraonului , emirului , imparatului , voievodului , tarului , cneazului , domnului , presedintelui  etc.

ce desartaciuni !

Ce mizerii !

Toti si toate au scapat din vedere ca omul este el si numai el si nimic nu-l poate inlocui in trecerea lui cu nimeni ?!

este cea mai absurda idee care este de mii de ani si de milioane de ani este caduca ?

De ce sa ma sacrific eu pentru care BINE ?

Unde este binele general ?

Ce a facut TARA pentru cei care au murit in anii nefasti 1941 – 1944 ?

Nu au numele lor nici in altarele bisericilor noastre , nu sunt scrise numele nici pe monumentele tarii din fiecare loca\litate , nu au amintire jertfei lor pentru NOI niciunde ?

De ce ? Cine-i de vina ?

Nu noi , acest neam i-am trimis ca o cauza a noastra ? Nu n noi i-am considerast atunci EROI ?

Acum unde-i respectul nostru ?

Acum unde-i grija noastra fata de radacini ?

Moartea i-a insotit pas cu pas pe ei pentru un asa zis bine al nostru si ce facem cei de astazi ?

Cum raspundem jertfei lor ?


si ce daca este asa !

Lumea continua pe modelul pe care l-au dat unii care aveau bogatie materiala si uscaciune sufleteasca !

De ce este in noi pieirea ?

pentru ca suntem lucrati din materiale pieritoare , pentru ca pentru acestea nimeni nu a dorit sa investeasca pentru a croi un alt drum matusalemic speciei noastre .

se doreste , ba la noi acasa se incearca de mai multi zeci de ani sa fie scurtata durata acestui drum cat se pooate de mult !

daca nu doresti a crea un mediu de relaxare si de bucurie omului speciei tale , daca nu iti propui ca semenii sa aiba calea uneoi nesperaste armonii cu ei insisi si cu ceilalti , la ce folos construiesti ideologii desarte ale unui spirit ingenunghiat ?

sa ai a vedea ca drumul este prost , ca unii care sunt lideri sunt spre dauna interesului meu si mai ales al celor vii cu mine , sa nu poti afirma adevaruri cunoscute de toti si nefacute publice de nimeni este grazavia unei societati care si-a propus nu cautarera fericirii generale , ci rautatea fiecarei clipe spre omul care doreste sa nu moara pan aa nu la sa ceva folositor celor pentru care traieste .

moartea din noi este esenta mortii tuturor si a cladirii unui sistem politic al intregii lumi falimentar , plin de contradictii si mai alers pli de nesolutii pentru omulsecolului al XXI-lea.

Ce scarba este la tot pasul si ce bucurie vezi in ochii fiecaruia ca este , ca traieste si ca precum o gaza se misca si prinde din realitate , ce ?

 

Luarea aminte !

26 Feb

Tatal care a batut cuie in tocul usii

Un tata avea un fiu tare neascultator. De fiecare data cand venea acasa, fiul aducea cu el si vestea despre o noua napasta sau necaz pe care l-a facut. Aproape deznadajduit, tatal s-a gandit la o metoda de a atrage atentia fiului sau, spre cele bune, si si-a zis in sine astfel:

- Voi bate cate un cui in tocul usii pentru fiecare necaz sau greseala a fiului meu.

Astfel, a inceput tatal cel indurerat sa bata aproape in fiecare zi cate un cui in tocul usii. Cand tocul usii s-a umplut de cuie, incat cu greu se mai putea gasi un locsor pentru a mai bate un nou cui, tatal si-a chemat fiul si, aratandu-i locul cu pricina, i-a zis:

- Uite, fiule, aici am batut cate un cui, pentru fiecare greseala a ta !

Vazand si intelegand cele ce facea tatal sau, fiul s-a mahnit mult in inima lui, pentru durerea tatalui. Privind spre multimea cuielor, fiul a hotarat sa isi rascumpere fiecare greseala cu cate o fapta buna. Dupa prima fapta buna, el si-a chemat tatal in fata usii, rugandu-l sa scoata un cui. Dupa a doua fapta buna, el a mai scos inca unul, si tot asa, pana la cel din urma cui.

In ziua in care a fost scos si ultimul cui din tocul usii, tatal si-a imbratisat fiul, bucurandu-se impreuna cu el. Pentru a-l face insa pe aceste sa ia aminte, ca nu cumva sa revina la greselile sale cele dintai, ci mai mult sa ramana in faptele cele bune, tatal sau a mai spus:

- Ma bucur mult fiule, vad cum toate cuiele au fost scoase, insa sa luam aminte, gaurile facute de acestea au ramas !

( sursa: http://www.crestinortodox.ro/pilde/tatal-care-batut-cuie-tocul-usii-99019.html )

Rana o data produsa este greu sa o vindeci .Ea se vindeca in natura firii , in carnea data trecator noua , dar in suflet este greu a gasi vindecare .

de aceea ne invata Iisus ca e bine sa fim precum copiii , dar nimeni pana acum nu a fost in stare de asemenea traire .

Avem a ierta , avem a ne cai , avem a fi in tulburare de noi sau de semeni , dar greul vine cand este vorba de a fi noi in gandire , de a nu mai vedea nicio fapta din cele trecute ale noastre sau ale semenilor .

SUNTEM IN PACATUL EXISTENTIAL AL TINERII DE MINTE , SUNTEM BLESTEMATI SA AVEM MEMORIA TRAIRILOR NOASTRE .

UNII AU IMPRESIA CA NU TOTUL TREBUIE RELUAT SI CA MEMORIA NE AJUTA IN A FI OAMENI .

CRED , DE CELE MAI MULTE ORI NU M-AM INSELAT, CA CEEA CE NE INCURCA ESTE CA NU SUNTEM IN FIECARE DIMINEATA CA PRUNCII , CA TINEM MINTE TRECUTUL NOSTRU SI AL CELORLALTI SI ACTIONAM CU DRAGOSTE SAU CU PATIMA .

AVEM CREDINTA CA TRECEREA NOASTRA FACE BINE UNEI PERCEPTII CARE SA FIE ACUMULATA IN MEMORIA DE LUNGA DURATA .DAR NU ESTE ASA !

COPIII  SUNT MODELUL SI EDUCATIA NOASTRA AR TREBUI SA SPERE CA DE LA EI SA INVETE  SA FACA  , SA FIE SI  SI  SA ACTIONEZE.

FIECARE ELEV SA-L TRATAM CU APLECAREA MINTII SPRE UNICUL EXEMPLAR AL SPECIEI CARE ARE NEVOIE DE LUMINA , DE DRAGOSTE , DE AFIRMARE SI DE BUCURIE SUFLETEASCA NEMARGINITA .

 

Salut CIP !

25 Feb

Salut aparitia CIP-ului !

Sa aiba incredere si sa fie o alternativa la indoielnica si ineficienta cale parcursa pana acum de noi toti.

Manifestul Economic al CIP „Competenta, Integritate si Prosperitate”-2011, contine principiile care ar trebui sa stea la baza dezvoltarii durabile a economiei romanesti .Este un exercitiu teoretic.

Romania este un stat democratic, de drept, membru al Uniunii Europene. Economia Romaniei este bazata pe liberul schimb de marfuri si servicii reglementat de o legislatia economica si comerciala in concordanta cu acquis-ul comunitar. Romania are nevoie de o economie deschisa, flexibila si capabila de o crestere durabila pentru asigurarea unui nivel de trai in crestere pentru cetatenii ei si promovarea interesele nationale in regiune si in lume. O economie puternica sta la baza unui stat puternic.

CIP 2011 sustine si promoveaza initiativa si intreprinderea privata ca si principal mod de dezvoltare si crestere durabila a economiei romanesti. Sectorul privat creeaza locuri de munca, isi asuma riscuri comerciale, face investitii pentru dezvoltare si plateste taxe locale si nationale. Taxele colectate de stat de la angajatii si intreprinderile din sectorul privat reprezinta resurse publice care trebuie cheltuite legal, rational, transparent si cu respect.

In consecinta, CIP 2011 considera ca urmatoarele principii trebuie sa stea la baza politicilor economice ale statului Roman:

 1. Rolul statului in economie. Statul asigura cadrul legal si judiciar pentru buna desfasurare a liberului schimb de marfuri si servicii. Guvernul ca si decident in procesul de alocare a resurselor publice limitate sustine, organizeaza si investeste in dezvoltarea infrastructurii fizice si umane a Romaniei: drumuri si poduri, educatie si sanatate.
 2. Disciplina Bugetara. Guvernul Romaniei trebuie sa exercite o continua disciplina bugetara. Deficitul bugetar anual al Romaniei, prin lege, nu poate sa depaseasca 3% din Produsul Intern Brut. Datoria publica externa a Romaniei se plafoneaza, prin lege, la nivelul maxim de 60% din Produsul Intern Brut. Orice derogare temporara de la aceste reguli este exceptionala si trebuie aprobata in Parlament cu o majoritate de minimum doua treimi din voturi.
 3. Transparenta Bugetului. Proiectul de buget anual este un document public. Se elaboreaza o prezentare simplificata care explica principalele categorii de venituri si cheltuieli. Prezentarea este larg distribuita prin principalele canale media cu cel putin 30 de zile inainte de dezbaterea din Parlament. Se creaza un mecanism de colectare a sugestiilor si comentariilor membrilor publicului.
 4. Fiscalitate simpla, consecventa si echitabila. Cota unica de taxare a veniturilor, profiturilor si castigurilor de capital este de 16%. Taxa pe Valoare Adaugata nu va fi mai mare decat cea din oricare alt membru al Uniunii Europene si nu poate fi schimbata mai des decat o data la trei ani. Taxele sociale vor fi reduse pe termen mediu pentru a incuraja cresterea si legalizarea fortei de munca. Numarul de taxe va fi redus substantial. Se introduce si implementeaza taxarea averilor nejustificabile.
 5. Legislatia economica. Legile si masurile de aplicare aferente care afecteaza economia nationala se elaboreaza prin consultare cu principalele organizatii ale sectorului economic privat si ale sindicatelor. Guvernul are un responsabil desemnat, de rang inalt, pentru relatia cu asociatiile patronale si Consiliul Investitorilor Straini. Legislatia muncii prevede dreptul de lucru fara restrictii in Romania a oricarui cetatean al Republicii Moldova.
 6. Evitarea conflictul de interese. Pe perioada exercitarii functiei nici un membru al statului de rang inalt, atat la nivel national cat si local, nu poate incheia direct, indirect sau prin intermediul unor terte parti contracte economice sau comerciale care prevad venituri platite din resurse publice. In cazul in care astfel de contracte sunt in vigoare la preluarea unei functii, ele trebuie declarate public si administrate de un manager profesionist si neafiliat politic.
 7. Responsabilitatea Cheltuielilor Publice. Autoritatea si responsabilitatea cheltuielilor publice se deleaga la nivel de minister, agentie si, dupa caz, regional. Responsabilii desemnati la aceste nivele raspund direct si raporteaza periodic Ministrului Finantelor Publice. Orice depasire cu mai mult de 5% a alocatiei bugetare trebuie justificata in scris si este facuta publica.
 8. Evaluarea Cheltuielilor Publice. Se adopta standarde de costuri si proceduri de verificare la principalele categorii de cheltuieli publice. Aceste standarde si proceduri sunt elaborate cu ajutorul firmelor specializate din sectorul privat. Toate proiectele de investitii publice sunt verificate in concordanta cu standardele de costuri. Implementarea unei investitii publice este verificata periodic in concordanta cu procedurile de verificare.
 9. Remuneratia functionarilor publici. Toti functionarii publici permanenti cu un salariu brut (inclusiv sporurile) de mai mult de 1,500 de lei pe luna sau 18,000 de lei pe an sunt supusi unui proces anual de evaluare a performantei. Acest proces se elaboreaza si administreaza cu ajutorul firmelor specializate din sectorul privat si include, dupa caz, reclamatiile sau aprecierile membrilor publicului. Se instituie sporuri de performanta bazate pe rezultatele evaluarii anuale.
 10. Ajutorare sociala compasionata si eficienta. In limita resurselor publice limitate statul asigura ajutorarea sociala a categoriilor defavorizate. Se stabileste un nivelul minim al diferitele categorii de ajutoare sociale (pensii, somaj, copii, alte nevoi) care se suplineste periodic dar nu mai putin de o data pe an in functie de executia bugetara. In acest fel, cand economia privata creste si in consecinta veniturile bugetare se maresc, categoriile defavorizate au cota parte prestabilita din beneficiile cresterii economice nationale.
 11. sursa :http://www.contributors.ro/dezbatere/manifest-economic/
 12. Poate numai aceste exercitii de aleasa gandire nu pot fi indeajuns pentru trezire , dar decat adormirea milenara si acceptarea monstruozitatii si diletantismului mai bine exercitii de acest gen pentru ” binele si folosul a toata tara “.
 

Mizerii morale

23 Feb

Afara este rau, ninge in continuu si este frig .

Iti intra in oase .

Sunt semne de iarna!

In sufletele unora din noi este o iarna perpetua, o judecare a simtamantului uman dupa meschine interese proprii, dupa stangiste forme de a privi lumea numai din zona limitarii la rau.Unii iubesc raul , este in el , se simt cu el frate, sora , ruda .

Suntem intro limitare grava la multe mizerii morale la tot pasul .

Programele TV de mai peste tot, ziarele, tabloidele , zumzetul din unele medii asa zis culturale , violentea stradala, stangismul baricadelor, retorica radicalismului isteroid, mi9zerii unor oameni care se definesc ai unor organizatii politice importante , copiii fara de capatai , scandalurile frecvente unii contra altora , frati si surori in contra mamei sau tatalui , colegi de munca contra altora , duc toate la reducerea sau la inutilitatea discutiei de o scara de valori morale pe care sa o promovezi , sa o aperi si sa oimpui la scara sociala .

Nimic nu poate fi mai rau intro constructie sociala decat lipsa unei strategii care sa te conduca la Bine , la armonie si la pace sociala .

Suntem singuri fiecare dintre noi in calea lupilor!

Suntem disperati fiecare ca nu mai gasim spijin in noi , in crezul nostru launtric  , in samanta din interiorul nostru care doreste sa ne indrepte spre Lumina si spre apararea Credintei ca suntem fiinte ale intelepciunii nesperat de libere si nesperat de plapande .

In fel de epoca traim ?

A tranzitiei , a nesperatei frici ca poti sa nu mai fi repede nimic, ca poti sa te transfigurezi nesperat de redepe , ca societatea , care este o constructie a noastra pentru noi ,  nu urmăreşte decât interesul său personal, o societate mercantilă, o manipulare a banului public total defectuoasă, o lipsă de respect pentru marea masă a oamenilor şi o lipsă de respect pentru cei care ar merita toată atenţia si se numesc simplu – CETATENI.

Mizeria cea mare la nivel moral este in noi , intro fibra launtrica din care am scas numai latura tenebroasa , cu viermii cei lacomi ai mortii sentimentelor , dragostei si smereniei fata de semenul nostru .

Traim in tenebre si in melancolii de iad , in miresme de smoala si aburi de sange vinovat ca exista si nu lupta , certat ca este si nu actioneaza spre BINELE COMUN !

O politica clară, curată, o politică pe care să repună într-un fel ţara acolo unde-i locul şi să încerce să croiască un drum adevărat în Europa pentru cetatenii ei, pentru ţara asta năpăstuită de tot felul de personaje care mai de care dornice sa ne dea binele repede , dar al lui si nu al nostru , dar pentru el si mai putin pentru noi, ai societăţii care a supt vlaga până la ultima picătură din cinste , onoare , daruire , patriotism si …

credinta ca toate sunt …UNA.

 

In memoriam: Vasile Paraschiv

21 Feb

Vineri, 4 februarie 2011, a încetat din viaţă una dintre cele mai cunoscute şi sonore voci ale disidenţei anticomuniste din România anilor ’70-’80: Vasile Paraschiv.

Născut la 3 aprilie 1928 în comuna Clinceni, satul Ordoreanu, judeţul Ilfov, Vasile Paraschiv a fost unul dintre puţinii care, în anii dictaturii comuniste, au ales să protesteze împotriva abuzurilor statului totalitar. Unul dintre primele lui gesturi de frondă l-a reprezentat renunţarea la statutul de membru al Partidului Comunist Român, în noiembrie 1968.

Era o perioadă în care Nicolae Ceauşescu se bucura de o imensă popularitate în rândul cetăţenilor, membri sau nemembri de partid, ca urmare a poziţiei luate faţă de invadarea Cehoslovaciei în august 1968 de către Trupele Tratatului de la Varşovia. Renunţarea la carnetul PCR reflecta, în cazul lui Vasile Paraschiv, nesupunerea faţă de dogmele unei ideologii egalitariste, oarbă în faţa condiţiei umane şi a realităţilor istorice. Din noiembrie 1968, Vasile Paraschiv s-a opus în mod deschis regimului comunist, solicitând prin numeroase apeluri respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti stipulate formal în Constituţia României socialiste. Fără teamă şi fără inhibiţii, Vasile Paraschiv a reclamat abuzurile la care nomenclatura Partidului supunea cetăţenii obişnuiţi ai ţării. Scrisorile şi plângerile sale scot la iveală privaţiunile, lipsurile materiale şi spirituale, dar şi arbitrariul specific politicii comuniste. O altă îndrăzneaţă acţiune a lui Vasile Paraschiv a fost încercarea de a înfiinţa un Sindicat Liber al Oamenilor Muncii din România (SLOMR) în anul 1971. În 1977 s-a alăturat acţiunii lui Paul Goma pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti în România.

Răspunsul autorităţilor comuniste la aceste acte individuale de curaj şi de conştiinţă a fost brutal. Acţiunile delatorilor şi deciziile Securităţii au condus la arestarea şi anchetarea domnului Paraschiv, precum şi la internarea sa în mai multe spitale de psihiatrie. Vasile Paraschiv şi familia domniei sale au fost plasaţi sub un regim de strictă supraveghere până târziu, la prăbuşirea regimului Nicolae Ceauşescu în decembrie 1989. La aceste practici represive, unele dintre ele extinse şi asupra familiei, prietenilor şi apropiaţilor, au participat ofiţeri de Securitate şi Miliţie, procurori, medici psihiatrii şi, nu în ultimul rând, activişti zeloşi ai PCR. Scrisorile domnului Vasile Paraschiv către Radio Europa Liberă au scos la iveală în faţa întregii lumi libere toate nedreptăţile şi abuzurile comise de regimul Ceauşescu. După 1964, dizidenţa românească a cunoscut puţine care să egaleze meritele morale, tenacitatea lăuntrică şi dârzenia lui Vasile Paraschiv. În cuvintele profesorului Vladimir Tismăneanu, pentru bonzii pseudo-sindicalismului comunist, Vasile Paraschiv simboliza o tradiţie pe care ei faceau totul s-o anihileze.  Pentru Vasile Paraschiv, esenţa comunismului era minciuna, dedublarea, persiflarea şi negarea demnităţii umane.  De aici şi insistenţa sa, înainte şi după 1989, pentru refuzul de a tolera abuzurile şi fărădelegile.

După 1989, domnul Paraschiv s-a implicat personal în procesul de recuperare a memoriei şi de cunoaştere a adevărului despre „noaptea totalitară” aşternută asupra României, începând din 1945. Astfel, Vasile Paraschiv a publicat mai multe volume, a participat la numeroase conferinţe publice, a dat interviuri şi a mărturisit în faţa tinerelor generaţii adevărul despre coşmarul experienţei totalitare. El a vorbit în special despre psihiatria politică practicatăîn mai multe spitale din România comunistă. Vasile Paraschiv a fost un prieten devotat al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România. Dintre cărţile publicate de Vasile Paraschiv menţionăm Lupta mea pentru sindicate libere în România. Terorismul politic organizat de statul comunist (Polirom, Iaşi, 2005) şi „Aşa nu se mai poate tovarăşe Ceauşescu!”– Memorii după 20 de ani (Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2007) – ultimul volum apărut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. În iulie 2008, IICCR, împreună cu Vasile Paraschiv, a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sesizare penală împotriva unor foşti ofiţeri de securitate şi miliţie, medici psihiatri, activişti de partid, ale căror fapte au constat în „cercetarea abuzivă a luptătorului anticomunist Vasile Paraschiv, în răpirea şi torturarea repetată a acestuia, în utilizarea psihiatrei pentru reprimarea sa, în supunerea lui la tratamente crude, inumane şi degradante”.

Trecerea la cele veşnice a lui Vasile Paraschiv lasă un gol în suflet. Toţi cei care l-au cunoscut îi vor simţi lipsa. Memoria actelor sale de curaj şi demnitate va dăinui. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

( sursa:http://www.iiccmer.ro/ro/presa/comunicate/comunicate_de_presa_2011/in_memoriam_vasile_paraschiv/)

 

Brancusi -135

19 Feb

Astazi la aniversarea a 135 de ani de la nasterea lui Brancusi, site-ul google din intreaga lumea ii dedica marelui sculptor roman un logo special.

Printre altele, site-ul www.stern.de il omagiaza astazi pe Constantin Brancusi. Născut în data de 19 februarie 1876, Constantin este al saselea copil al lui Nicolae şi Maria Brâncuşi. Paraseste casa parinteasca la doar 11 ani pentru totdeauna. In 1903 porneste pe jos spre Paris si ajunge acolo de ziua Frantei pe 14 iulie 1904. Este notorie intalnirea sa cu cel mai important sculptor francez, Auguste Rodin precum si refuzul de a lucra in atelierul sau pentru ca “La umbra marilor copaci nu creste nimic”.

A lasat prin testament intreaga sa opera statului francez. Dupa o lunga suferinta, se stinge la Paris la 16 martie 1957

sursa-http://romania10.wordpress.com/2011/02/19/google-doodle-il-aniverseaza-pe-brancusi/

 

O poveste ?

17 Feb

Впервые о совместной операции ЦРУ, КГБ, ГРУ и венгерской разведки по свержению румынского диктатора рассказывает непосредственный участник того заговора спецслужб.

В Будапеште, в разведуправлении Южной группы войск, Роман был самым молодым офицером. Шутка ли, старший лейтенант на майорской должности! «Карьерист», – ворчали старые капитаны. Но даже они признавали, что никто лучше молодого разведчика не знал иностранные языки.

Роман хорошо говорил на немецком и французском. А венгерский и румынский, как и русский, были для него родными. Ведь родился и вырос он в советском Закарпатье, в Мукачево. Поэтому и сам толком не знал, сколько венгерской и румынской крови течет в его жилах. На дружеских пирушках его спрашивали: кто он по национальности? «Старлей» с иронией цитировал великого Бисмарка, который говорил: «Румын – не национальность, а профессия».

В Румынии в отличие от Венгрии в то время не было советских войск. И офицер армейской разведки свои профессиональные интересы по румынской ядерной программе удовлетворял с огромным трудом. Помогали короткие поездки в Трансильванию и встречи с румынскими венграми. В Тимишоаре у советской разведки была разветвленная агентурная сеть.

Политические фарисеи

Как настоящий профессионал, Роман, конечно, и более чем через двадцать лет не называет имен, явок и паролей своих румынских помощников. Но рассказал неизвестные детали операции по устранению Николае и Елены Чаушеску. И подтолкнул его к этому… Михаил Горбачев.

Сейчас по случаю 80-летия Михаила Сергеевича в западной прессе началась целая кампания «аллилуйщины». Все славят Горби… И сам Горбачев старательно поддерживает имидж этакого доброго дедушки. По признанию разведчика, тошно было слушать, как прошлой весной первый и последний президент Советского Союза выступал в Бухаресте с осуждением расстрела четы Чаушеску в декабре 1989 года. На встрече с журналистами бывший советский лидер заявил, что они были расстреляны, «как какие-то животные» и что этого не следовало делать, «какой бы тяжелой ни была ситуация в стране».

В ходе частного визита экс-президент Советского Союза встретился с бывшим президентом Румынии Ионом Илиеску. Что ж, им было что вспомнить.

– Казнь Чаушеску и его жены у стены солдатского сортира – на их совести, – утверждает Роман.

В ноябре и декабре 1989 г. молодому разведчику пришлось быть переводчиком у высокого начальства, прибывшего с тайной миссией из Москвы. Генералы ГРУ часами тогда совещались с руководителями венгерской разведки. И Роман хорошо запомнил, что столичные гости не раз подчеркивали, что действуют не только по поручению министра обороны СССР, но и самого Горбачева. В то время санкцию на свержение главы другого государства мог дать только сам Генсек.

Но наши военные разведчики осторожничали. Поэтому решили действовать через венгерские спецслужбы.

Справка «АН»

Секуритате в переводе с румынского — «безопасность», официальное название – Департамент государственной безопасности. Спецслужба была создана еще в августе 1948 года, однако только при Чаушеску стала поистине всесильной, тотальной и не подчиняющейся никому, кроме диктатора, организацией. Последний шеф Секуритате – элегантный, всегда одетый в костюм «с иголочки», генерал Юлиан Влад входил в «ближний круг» Чаушеску, но потом его предал.

По официальным данным, аппарат Секуритате насчитывал всего 8400 офицеров-оперативников. Однако, по данным перебежчика Иона Пачепы, в 1978 г. их количество достигало 70 тыс. человек. Но, видимо, это преувеличение. Самым выдающимся образцом дезин-
формации был слух, распускаемый Секуритате, что каждый четвертый румын является ее осведомителем.Операция «Дестабилизация»

Это теперь тогдашний премьер-министр Венгрии Миклош Немет признает в интервью будапештской газете «Мадьяр хирлап», что венгерские спецслужбы накануне событий поставляли оружие румынской оппозиции, а ее боевые группы проходили подготовку в венгерских лагерях. Но почти два десятка лет это было тайной за семью печатями. Кстати, наряду с венграми обучали будущих повстанцев и советские инструкторы из бригады спецназа ЮГВ.

Этим дело не ограничилось. Советской разведке и венгерским спецслужбам удалось завербовать немало чиновников румынского партийного и государственного аппарата. С будущим президентом Румынии и другом Горбачева тогдашним партийным функционером Илиеску работал резидент Первого главного управления КГБ СССР.

ГРУ занималось румынской армией. Среди завербованных агентов оказался и будущий министр обороны в первом правительстве Илиеску – генерал Виктор Станкулеску. Тогда он был фаворитом Елены Чаушеску. Полностью доверял любовнику жены и сам Николае Чаушеску.

И все же ключевую роль в организации диверсионных акций в Румынии сыграли не КГБ, не ГРУ и уж, конечно, не венгерские спецслужбы. Основная партия в заговоре спецслужб принадлежала Центральному разведывательному управлению США.

Сейчас тогдашний руководитель отдела Восточной Европы в ЦРУ Милтон Борден признает, что «в целом» все эти акции направлялись из Вашингтона. Какова же была технология смены румынского режима? На первой стадии – дискредитация Чаушеску. С этой целью десятки агентов спецслужб работали над тем, чтобы в международную прессу попало как можно больше «разоблачительных» материалов о самом диктаторе и его окружении. Например, газеты писали, что верховный главнокомандующий войсками Румынии Николае Чаушеску присвоил звание полковника своей любимой плюшевой собачке.

На втором этапе операции требовалось «пиарить» возможных преемников диктатора. Так, в прессе замелькали сообщения о том, что наиболее вероятным сменщиком Чаушеску станет Ион Илиеску. В ходе третьего этапа информационной войны основной упор делался на манипулирование сведениями о событиях в городе Тимишоаре, где в ходе столкновений с агентами Секуритате якобы погибло много мирных жителей.

Роман вспоминает, что трупы «погибших», показанные в те дни всеми мировыми телеканалами, специально доставлялись к месту съемок из местных моргов. Это были тела умерших своей смертью людей… Американцы санитарам за них платили тогда по сто долларов за штуку. Для Румынии в то время это были огромные деньги.

Антихрист убит в Рождество

На католическое Рождество жизнь в Венгрии замирает. А вот в румынской Трансильвании, где тогда находился Роман, кипели нешуточные страсти. В ночь с 26 на 27 декабря румынское телевидение показало видеозапись суда над четой Чаушеску.

Он был недолгим. Чаушеску инкриминировали гибель 60 тыс. человек. Сегодня мы располагаем примерными данными, что на улицах Бухареста и Тимишоара погибли около тысячи или чуть больше людей. Но есть одна существенная деталь, которую нельзя не принимать во внимание, – потери со стороны армии и других силовых структур. Они составили 325 человек убитыми и 618 – ранеными. Это была явная работа боевых групп, подготовленных на тайных базах Венгрии. Кстати, в Румынии впервые засветились иностранные спортсмены-стрелки. (Помните, в октябре 1993 г. какие-то снайперы стреляли в Москве и по Белому дому и по спецназу «Вымпел».) Между тем никаких международных соревнований в это время не было. А после 25 декабря 257 молодых мужчин улетели из Бухареста в одну из стран Ближнего Востока.

…После вынесения приговора осужденных вывели во двор и подвели к стене солдатской уборной. Николае Чаушеску, поняв, что это конец, неожиданно запел «Интернационал», а потом крикнул: «Долой предателей!» Раздались очереди из трех автоматов. Десантники разрядили в Чаушеску и его жену по целому магазину АКМ. Итого аж 90 пуль. Произошло это в 14 часов 50 минут 25 декабря. Когда кадры видеозаписи позднее показывали по телевидению, диктор произнес: «Антихрист был убит в Рождество!»

Организатором суда над Чаушеску стал когда-то верный генерал Виктор Станкулеску. Вскоре после того как генерал получил командование над вооруженными силами Румынии, агент нескольких разведок официально перешел на сторону заговорщиков.

Но не только он один. Чаушеску предала и верхушка румынских спецслужб. Иначе каким образом в ходе следствия против всемогущего шефа Секуритате генерала Юлиана Влада ни один свидетель не дал показаний, а «верные псы» Чаушеску генералы Вирджил Мэгуряну и Виктор Станкулеску сразу же заняли в новом правительстве соответственно посты руководителя информационной службы, ставшей преемницей Секуритате, и министрами.

Страх перед атомной бомбой

В конце 1988 г. «румынская проблема» стала занимать важное место в переговорах Горбачева, Шеварднадзе и Яковлева со странами Запада. И дело тут не в том, что Чаушеску в советской прессе называли «сталинистом» и врагом перестройки. Хотя действительно на съезде румынской компартии тот заявил: «Скорее Дунай потечет вспять, чем состоится перестройка в Румынии».

И все же дело не в личной ненависти Горбачева к Чаушеску. В большой политике нет места чувствам. Есть только интересы. У Буша-старшего и Горбачева они совпадали в то время в одном вопросе: не дать Румынии стать ядерной державой. Ведь перед глазами был непокорный атомный Китай.

По данным Романа, собственный проект по созданию атомного оружия Бухарест начал еще в конце 1976 года. Для его реализации была сформирована группа физиков-ядерщиков, которые работали в секретном центре в городе Мэгуреле.

Как и сейчас в Иране, все делалось в рамках программы по ядерной энергетике. Успешные результаты работ дали основание Чаушеску официально заявить в мае 1989 г. о том, что с технической точки зрения Румыния способна производить ядерное оружие. В декабре 1989‑го Чаушеску был свергнут и расстрелян. Зря он хвастался. До создания атомной бомбы румынам надо было работать еще лет десять.

Роман вспоминает, что два генерала ГРУ после убийства Чаушеску не улетели в Москву. Они вместе с группой военных разведчиков из Южной группы советских войск перебрались из Будапешта в Бухарест. Начались поиски контактов среди румынских физиков-ядерщиков.

Конечно, целью наших разведчиков не были секреты румынской атомной бомбы. Надо было не допустить утечек ядерных технологий из бурлящей Румынии. И с помощью ЦРУ эту задачу решили.

Так, меньше чем через два года, в 1991 г. новое правительство Румынии согласилось поставить под полный контроль МАГАТЭ ядерные объекты и центры ядерных исследований. Но еще долгое время в Румынии оставались 13,5 кг высокообогащенного урана (80%). Поэтому в 2003 г. совместно ЦРУ и СВР была проведена секретная операция по вывозу этого топлива в Россию для переработки в непригодный для оружейного использования материал. Оно было привезено в Бухарест армейским автотранспортом, погружено на Ил-76 и отправлено на Новосибирский завод химических концентратов (НЗХК).

Перевозка осуществлялась по заказу Международного агентства по атомной энергии, финансировалась за счет Минэнерго США. Грузоотправитель – Национальная комиссия по контролю за ядерной деятельностью Румынии. Минатом России осуществлял общую координацию проведения операции. Но за ней наблюдали и американские эксперты.

Проведенные МАГАТЭ инспекции румынских ядерных объектов показали, что начиная с 1985 года Румыния проводила тайные эксперименты по химическому выделению оружейного плутония. По расчетам ученых, атомная бомба у Чаушеску должна была появиться к 2000 году. Помешал заговор спецслужб.

( sursa: 0http://www.argumenti.ru/espionage/n276/94258/ )

0 traducere:

Mărturiile unui fost ofiţer al serviciilor secrete sovietice în legătură cu operaţiunea de înlăturare a lui Ceauşescu

17 februarie 2011 # 17:51 # Naţional # Nu există comentariinicolae ceausescu hands up 300x201 Mărturiile unui fost ofiţer al serviciilor secrete sovietice în legătură cu operaţiunea de înlăturare a lui Ceauşescu Presa rusă publică, în premieră, mărturiile unui ofiţer al serviciilor ruse care a participat la operaţiunea comună a CIA, KGB, GRU şi serviciile maghiare de înlăturare a dictatorului român.

În Budapesta, la direcţia de informaţii a trupelor sudice, Roman era cel mai tânăr ofiţer. Un locotenent major în poziţia de maior, nu e de glumă! „Ce carierist”, cârteau căpitanii bătrâni. Cu toate astea, nici ei nu putea nega faptul că nimeni nu cunoştea atât de bine limbile străine precum acest tânăr.

Roman vorbea foarte bine germana şi franceza, iar maghiara şi româna, ca şi rusa, de altfel, îi erau limbi materne. S-a născut şi a crescut în Transcarpatia, în oraşul Muncaci, iată de ce nici nu ştia cât sânge maghiar sau românesc îi curge prin vine. La petreceri, prietenii îl întrebau: ce naţionalitate are? Citându-l cu ironie pe Bismarck, „Starley” spunea că „românii nu sunt o naţionalitate, ci o profesie”.

În acea perioadă, în  România, spre deosebire de Ungaria, nu existau trupe sovietice. Din această cauză un ofiţer al spionajului militar cu greu îşi putea exercita sarcina de monitorizare a programului nuclear românesc. Cele mai utile rămân vizitele în Transilvania şi întrevederile cu maghiarii români. La Timişoara, serviciile secrete sovietice dispuneau de o reţea largă de agenţi secreţi.

Fariseii politici

Ca un profesionist adevărat, Roman timp de 20 de ani nu a deconspirat niciun nume, locurile conspirative şi parolele colaboratorilor săi români. Cu toate acestea, el a dezvăluit unele detalii ale operaţiunii de înlăturare a lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu. Şi acest lucru a fost determinat de…însuşi Gorbaciov.

Acum, cu ocazia aniversării a 80 de ani, în presa occidentală a pornit o întreagă campanie în favoarea lui Mihail Sergheevici. Toţi îl slăvesc pe „Gorbi”… Şi chiar însuşi Gorbaciov este interesat de menţinerea unei imagini de bunel blând. Spionul rus recunoaşte că i-a fost silă să asculte cum în primăvara anului trecut, primul şi ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice a condamnat la Bucureşti execuţia soţilor Ceauşescu în decembrie 1989. La întrevederea cu jurnaliştii, fostul lider sovietic a declarat că ei au fost împuşcaţi „asemenea unor animale”, iar acest lucru nu trebuie făcut, „oricât de complicată ar fi fost situaţia în ţară”.

În cadrul unei vizite private, fostul preşedinte sovietic s-a întâlnit cu fostul preşedinte al României, Ion Iliescu. Cei doi aveau multe lucruri de care să-şi aducă aminte. Execuţia soţilor Ceauşescu la peretele unui veceu rămâne pe conştiinţa lor, afirmă Roman.

În noiembrie şi decembrie 1989, tânărul spion rus a exercitat funcţia de traducător al unor şefi superiori, sosiţi cu o misiune secretă de la Moscova. Ore întregi, generalii GRU au purtat discuţii cu şefii serviciilor secrete maghiare. Roman îşi aminteşte bine că oaspeţii din capitală au subliniat în mai multe rânduri că acţionau în conformitate cu ordinele ministrului apărării al URSS şi preşedintelui sovietic Mihai Gorbaciov. În acea perioadă, înlăturarea unui şef de stat putea fi autorizată doar de Secretarul General al Partidului Comunist din Uniunea Sovietică.

Cu toate acestea, ofiţerii GRU erau circumspecţi şi au decis să acţioneze doar prin intermediul serviciilor maghiare.

Abia acum, prim-ministrul de atunci al Ungariei, Miklos Nemet, recunoaşte într-un interviu publicat în ziarul „Magyar Hirlap” că serviciile maghiare au livrat armament opoziţiei române în ajunul evenimentelor tragice, fiind antrenaţi în tabere militare din Ungaria. Timp de două decenii acest lucru era menţinut în taină. Pe lângă aceasta, în rând cu maghiarii, viitorii „revoluţionari” erau instruiţi şi de specialiştii sovietici din trupele speciale.

Lucrurile nu s-au limitat doar la acestea. Serviciile sovietice şi maghiare au reuşit să recruteze mulţi funcţionari români de partid şi din aparatul de stat. Cu viitorul preşedinte al României şi prieten al lui Gorbaciov a lucrat rezidentul Direcţiei Principale a KGB.

GRU avea în vizor armata română. Printre agenţii recrutaţi se afla şi viitorul ministru al apărării în primul guvern al lui Iliescu – generalul Victor Stănculescu. Pe atunci el era printre favoriţii Elenei Ceauşescu. Deplină încredere în amantul soţiei avea şi Nicolae Ceauşescu.

Cu toate acestea, rolul principal în organizarea acţiunilor diversioniste în România l-au jucat nu KGB, GRU sau serviciile secrete maghiare. O bună parte a operaţiunilor au aparţinut CIA.

Astăzi, conducătorul secţiei CIA pentru Europa de Est, Milton Bearden, recunoaşte că toate acţiunile subversive au fost dirijate din Washington. Care a fost totuşi tehnologia schimbării regimului din România? În prima etapă – discreditarea lui Ceauşescu. În acest scop, zeci de agenţi ai serviciilor secrete lucrau pentru ca în presa internaţională să ajungă cât mai multe „materiale compromiţătoare” despre dictator şi anturajul său. Spre exemplu, ziarele scriau că Comandatul Suprem al Armatei a conferit gradul de locotenent căţeluşului său de pluş.

În etapa a doua a operaţiunii s-a recurs la promovarea unor posibili succesori ai dictatorului. Astfel, în presă a apărut informaţia că posibilul succesor al lui Ceauşescu ar putea deveni Ion Iliescu. În a treia etapă a războiului informaţional s-a pus accentul pe manipularea informaţiilor cu privire la evenimentele din Timişoara, unde în timpul ciocnirilor cu agenţii Securităţii române „ar fi decedat cetăţeni paşnici”.

Roman îşi aminteşte cum cadavrele celor „asasinaţi” au fost prezentate la toate posturile de televiziune din lume, fiind aduşi, în realitate, din morgile din regiune. De fapt, aceste cadavre aparţineau unor persoane care au murit de moarte bună. Americanii plăteau sanitarilor câte o sută de dolari pentru „o bucată”. Pentru România din acea perioadă această sumă era una enormă.

Antihristul ucis de Crăciun

În timpul Crăciunului catolic, viaţa din Ungaria se opreşte. Iar în Transilvania, unde se afla Roman, situaţia era tensionată. În noaptea de 26 spre 27 decembrie, postul român de televiziune a prezentat procesul asupra soţilor Ceauşescu.

Audierile au fost scurte. Lui Ceauşescu i-a fost încriminată asasinarea a peste 60 de mii de persoane. Astăzi, potrivit datelor de care dispunem, pe străzile din Bucureşti şi Timişoara au decedat în jur de o mie de persoane. Dar există şi un alt detaliu, pe care nu-l putem ignora, pierderile din rândurile militarilor şi organelor de forţă. Printre ei, peste 325 de persoane au fost omorâte şi 618 rănite. Acest lucru demonstrează că pe teritoriul României au acţionat grupuri înarmate pregătite în bazele militare secrete din Ungaria. Tot atunci în România au ieşit la iveală şi ţintaşii sportivi. (Amintiţi-vă cum în octombrie 1993 nişte ţintaşi trăgeau în Moscova asupra Clădirii Parlamentului şi asupra trupelor de destinaţie specială „Vâmpel”). Este de evidenţiat că în acea perioadă nu au existat nici un fel de competiţii sportive. După 25 decembrie, 257 de bărbaţi au zburat din Bucureşti în unul din statele din Orientul Apropiat.

…După pronunţarea sentinţei, condamnaţii au fost scoşi în curte şi puşi la zidul unui veceu soldăţesc. Când Nicolae Ceauşescu a înţeles că i-a venit sfârşitul, a început să cânte „Internaţionala”, apoi a strigat „Jos trădătorii!”. Au răsunat rafale de arme. Soldaţii au descărcat în Ceauşescu şi soţia sa peste 90 de gloanţe. Acest lucru a avut loc la ora 14.50, la 25 decembrie. Când cadrele erau prezentate la postul de televiziune, o voce de după cadru a spus: „Antihristul a fost ucis de Crăciun!”.

Organizatorul procesului împotriva lui Ceauşescu a fost fidelul general Victor Stanculescu. La scurt timp după ce a obţinut comanda asupra forţelor militare ale României, acest agent al câtorva servicii secrete a trecut deschis de partea complotiştilor.

Şi nu doar el. Ceauşescu a fost trădat şi de conducerea Securităţii. De altfel cum poate fi explicat faptul că împotriva atotputernicului şef al Securităţii, generalul Iulian Vlad, niciun martor nu a acceptat să dea mărturii, iar „dulăii de pază” ai lui Ceauşescu, generalii Virgil Măgureanu şi Victor Stănculescu au ocupat posturile de şef al Serviciilor Secrete şi respectiv ministru al apărării.

sursa: argumenti.ru

http://antimedia.info/national/marturiile-unui-fost-ofiter-al-serviciilor-secrete-sovietice-in-legatura-cu-operatiunea-de-inlaturare-a-lui-ceausescu

Pentru prima dată la o operaţiune comună de către CIA, KGB, GRU şi inteligenţa maghiară să răstoarne dictatorul român spune un participant direct în conspiraţie de servicii speciale.

În Budapesta, în grupul sudic al Forţelor Intelligence, Roman a fost cel mai tânăr ofiţer. Nu e nici o gluma, un locotenent senior în post Maori! “Carierist” – mormăi maeştri vechi. Dar chiar ei au recunoscut că nimeni mai bine decât tinerii cercetaşi nu ştiu limbi străine.

Roman a vorbit fluent limba germană şi franceză. Un maghiară şi română, precum şi ruşi, au fost rudele sale. La urma urmei, el a fost născut şi a crescut în sovietice Transcarpatia, în Mucacevo. Prin urmare, el nu stia cu adevarat cum sânge maghiară şi română curge în venele sale. Pe orgie prietenos el a fost întrebat: cine este de naţionalitate? “Starlite” citat ironic Bismarck mare, care a spus: “. România – nu o naţionalitate, şi profesie”

În România, spre deosebire de Ungaria, la acea vreme nu existau trupele sovietice. Şi ofiţer de informaţii armata, interesele lor profesionale ale programului nuclear românesc satisface cu mare dificultate. A ajutat excursie scurtă în Transilvania şi întâlnirea cu ungurii român. La Timisoara, o inteligenţă sovietic a fost extinsă reţeaua de informaţii.

Politic farisei

Ca un adevarat profesionist, Roman, desigur, şi mai mult de douăzeci de ani, nu nume nume, adrese secrete şi parole de ajutoare de români. Dar a spus detaliile necunoscut a operaţiunii pentru a elimina Nicolae şi Elena Ceauşescu. Şi la împins să facă acest lucru … Mihail Gorbaciov.

Acum, cu ocazia a 80-a aniversare a lui Mihail Sergheevici în presa occidentală a început o campanie alliluyschiny întreg. Toate lauda … Si Gorbi Gorbaciov se sprijina cu sârguinţă fel imaginea unui bunic bun. După cum se recunoaşte de către scout, a fost dezgustător să aud cum ultimul primavara primul preşedinte şi ultima zi a Uniunii Sovietice a jucat la Bucuresti pentru a condamna de fotografiere a patru Ceausescu in decembrie 1989. La o întâlnire cu reporterii, fostul lider sovietic a spus că au fost împuşcaţi, “ca unele animale” şi că acest lucru nu ar trebui să fi făcut, “indiferent cât de greu sau a fost situaţia din ţară.”

În timpul unei vizite private la fostul preşedinte sovietic sa întâlnit cu fostul preşedinte român Ion Iliescu. Ei bine, a fost ceva de neuitat.

- Executarea lui Ceauşescu şi a soţiei sale la perete toaleta de soldaţi – pe conştiinţa lor, – spune Roman.

În noiembrie şi decembrie 1989, un tânăr ofiţer de informaţii a trebuit să fie un traducător la înalţi oficiali, care a sosit cu o misiune secretă de la Moscova. Generalii de oră GRU apoi conferite cu liderii de serviciul de informaţii din Ungaria. Şi romanul este bine amintit că oaspeţii oraşului au subliniat în mod repetat că actul nu numai în numele ministrului Apărării, şi Gorbaciov însuşi. În timp ce aprobare pentru răsturnarea de alţi şefi de stat ar putea da numai Secretarul General.

Dar inteligenţei noastre militare prudente. Aşa că am decis să lucreze prin intermediul serviciilor secrete ungare.

Ajutor “EA”

Securitatea în traducerea din limba română – “siguranţă”, denumirea oficială – Departamentul de Securitate de Stat. Agenţia Centrală de Informaţii a fost creată în august 1948, dar numai atunci când Ceauşescu a fost un adevărat atotputernic, toate-out şi nu ascultă pe nimeni, dar corpul dictatorului. Seful ultima Securităţii – elegant, mereu îmbrăcat în costum, brand, generalul Iulian Vlad membru al “cercului interior”, Ceauşescu, dar apoi l-au tradat.

Potrivit cifrelor oficiale, aparatul Securităţii a constat în 8400 ofiţeri operativi. Cu toate acestea, în conformitate cu dezertor Ion Pacepa, în 1978 numărul acestora a ajuns la 70 de mii de oameni. Dar se pare, aceasta este o exagerare. Exemplul cel mai remarcabil de dezinfectant-
Formarea a fost zvonuri, se dizolvă Securităţii, unul din patru romani este sa osvedomitelem.Operatsiya “destabilizare”

Este acum, atunci prim-ministru al Ungariei Miklos Nemeth recunoaşte interviu ziarului Magyar Hírlap Budapesta “, că serviciile secrete pe maghiar în ajunul unor evenimente furnizate opoziţie arme româneşti, şi grupul sale de lupta au fost instruiţi în tabere de limba maghiară. Dar de aproape două decenii, a fost un mister. Apropo, împreună cu ungurii învăţat rebelii viitor şi instructori sovietici din forţelor speciale Brigada YUGV.

Acest lucru nu s-au oprit. serviciilor secrete sovietice şi serviciile secrete ungare au reuşit să recruteze destul de câţiva funcţionari părţii române şi aparatului de stat. În viitorul preşedinte din România şi alte Gorbaciov apoi partid funcţionar Iliescu, a lucrat ca un rezident al Direcţiei primul şef al KGB-ului.

GRU a fost angajat în armata română. Printre agenţii recrutaţi apărut şi viitorul ministru al apărării în guvernul Iliescu primul – generalul Victor Stănculescu. Apoi, el a fost preferat de Elena Ceauşescu. încredere Complet sotia iubitului ei şi el însuşi, Nicolae Ceauşescu.

Cu toate acestea, un rol cheie în organizarea sabotaj din România a jucat un KGB, GRU nu şi cu siguranţă nu în serviciul secret maghiar. Principalul partid de pe parcelă serviciu secret a aparţinut U. S. Agenţia Centrală de Informaţii.

Acum, şeful de atunci al CIA în Europa de Est Milton Borden admite că “în general” toate aceste acţiuni au fost îndreptate de la Washington. Care a fost tehnologia de schimbare a regimului românesc? La prima etapă – discreditarea lui Ceausescu. În acest scop, zeci de agenti de securitate au fost lucrat din greu pentru a lovi în presa internaţională cât mai mult posibil “revelatoare” materiale despre dictator şi anturajul său. De exemplu, ziarul a scris că comandantul suprem al trupelor din România, Nicolae Ceauşescu a conferit gradul de colonel al său câine de pluş favorit.

La a doua etapă a operaţiunii necesare “PR” de posibili succesori la dictator. Astfel, în rapoartele de presă au început să apară ca changer cel mai probabil, Ceauşescu devine Ion Iliescu. În a treia fază a războiului informaţii sa concentrat pe manipularea de informaţii despre evenimentele din Timişoara, unde ciocniri cu agenţii de securitate ar fi ucis civili multe.

Roman spune că cadavre “Lost”, aparut in acele zile toate canalele de televizoare din lume, adus special pentru a stabili de la morgă locale. Acestea au fost trupurile moarte ale oamenilor moartea sa … însoţitorii de americani plătesc pentru ei, apoi pentru o sută de dolari bucata. Pentru România, în timp ce a fost o gramada de bani.

Antihrist este ucis în Crăciun

Pe catolic Evenimente Crăciun în Ungaria îngheaţă. Dar în limba română Transilvania, unde a fost apoi romană, clocotind cu pasiune grave. În noaptea de 26 decembrie 27 de televiziune români au arătat video din procesul soţilor Ceauşescu.

El a fost de scurtă durată. Ceauşescu a fost acuzat de moartea a 60 de mii de oameni. Astăzi avem doar date care strazile din Bucuresti si Timisoara au fost ucişi aproximativ o mie sau cam asa ceva de oameni. Dar există un detaliu important care nu poate fi luată în considerare – pierderea a armatei şi a altor agenţii de securitate. Ei au fost 325 de persoane ucise şi 618 – răniţi. Aceasta a fost în mod clar activitatea de grupuri militante, instruiţi la baze secrete în Ungaria. Apropo, a fost aprins în România de sportivi străini şi săgeţi. (Amintiţi-vă, în octombrie 1993, unele lunetistii împuşcat la Moscova şi la Casa Albă şi comandouri Vympel.) Între timp, nici o competiţie internaţională de data aceasta nu a fost. Dar, după 25 decembrie 257 de tineri a zburat de la Bucureşti la una din ţările din Orientul Mijlociu.

… După condamnarea persoanelor condamnate adus în curte şi a dus la perete toaleta soldaţi “. Nicolae Ceauşescu, realizând că acesta este sfârşitul, brusc a început să cânte “Internaţionala” şi apoi a strigat: “Jos cu trădătorii!” Au fost cozi de trei maşini. Marines dezamorsat în Ceausescu si sotia sa pe un AKM magazin. Total deja de 90 gloante. Sa întâmplat în 14 de ore şi 50 de minute pe 25 decembrie. Când inregistrari video mai târziu arătat la televizor, crainicul a spus: “Antihrist, a fost ucis în Crăciun!”

Organizatorul procesului de Ceauşescu a fost o dată loial generalul Victor Stănculescu. La scurt timp după general a fost dat comandă a forţelor armate din România, agentul de agenţiile de informaţii mai multe s-au alăturat în mod oficial conspiratori.

Dar nu numai el. Ceauşescu au trădat, şi vârful de serviciile secrete româneşti. În caz contrar, modul în cursul anchetei împotriva şef omnipotent al General Securităţii Iulian Vlad, nici un martor nu a depus mărturie, şi “câinii credincioşi” a lui Ceauşescu generalii Meguryanu Virgil şi Victor Stănculescu imediat luate la un poziţii noului guvern, respectiv, ofiţer de informaţii şef, a devenit succesor al Securităţii, şi miniştrii .

Teama de bombe atomice

La sfârşitul anului 1988, “o problemă românească” a fost la un element fundamental în discuţiile Gorbaciov, Şevardnadze, şi Iakovlev, cu ţările occidentale. Şi nu este vorba că Ceauşescu în presa sovietică numită “staliniste” şi un duşman de restructurare. În timp ce este adevărat la Congresul Partidului Comunist Român, a spus el: “Mai degrabă, Dunărea curge invers, ceea ce este de restructurare în România.”

Şi totuşi, nu este o ura personală a lui Gorbaciov la Ceauşescu. În politica mare de timp are loc nici un sentiment. Există doar interese. Nu Bush şi Gorbaciov, ele coincid în timp ce într-o singură întrebare: nu permit România să devină o putere nucleară. După toate, înainte de ochii unui China rebel atomic.

Potrivit Roman, propriul proiect pentru a construi arme atomice Bucureşti a început la sfârşitul anului 1976. Pentru implementarea acestuia a fost format un grup de fizicieni nucleare care au lucrat în inima secretă a orasului Magurele.

Ca şi acum, în Iran, toate făcut în cadrul programului de energie nucleară. rezultatele cu succes a lucrărilor, cu condiţia ca baza Ceauşescu record pe mai 1989 că, din punct de vedere tehnic România este capabilă să producă arme nucleare. În decembrie 1989, Ceauşescu a fost înlăturat şi executat. El sa lăudat în zadar. Înainte de crearea a românilor bombei atomice a trebuit sa lucreze un alt zece ani.

Roman reaminteşte că doi generali din GRU, după asasinarea lui Ceauşescu nu zboară către Moscova. Acestea, împreună cu un grup de ofiţeri de informaţii militare de la Grupul de sud a trupelor sovietice s-au mutat de la Budapesta la Bucureşti. A început căutarea de contacte în fizicienilor români nucleare.

Desigur, scopul de a cercetaşilor noastre nu au fost secretele bombei nucleare româneşti. A fost necesar pentru a preveni scurgerile de tehnologie nucleară din România plin de viaţă. Şi cu ajutorul CIA această problemă rezolvată.

Deci, mai puţin de doi ani mai târziu, în 1991 noul român Guvernul a fost de acord să furnizeze în deplină AIEA de monitorizare a instalaţiilor nucleare şi centre de cercetare nucleară. Dar pentru o lungă perioadă de timp în România, au fost 13.5 kg de uraniu puternic îmbogăţit (80%). Prin urmare, în anul 2003 în comun de către CIA şi RVS a fost efectuat operaţiune sub acoperire de contrabandă cu combustibil în Rusia pentru reprocesare în improprii arme de calitate pentru utilizarea materialului. Acesta a fost adus la Bucuresti camioane armatei, încărcate pe IL-76 şi a trimis la Novosibirsk Concentrate Chemical Plant (NCCP).

De transport se efectuează prin ordin al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, finanţat de Ministerul Energiei al Statelor Unite. Dispecer – Comisia Naţională pentru verificarea activităţilor nucleare în România. Minatom din Rusia efectuează coordonarea generală a operaţiunii. Dar în spatele ei urmărit şi experţi americani.

AIEA a efectuat inspecţii a instalaţiilor nucleare român a arătat că din 1985 România a realizat experimente secrete pe separarea chimică a plutoniu militar. Oamenii de ştiinţă au calculat că bomba atomică în Ceauşescu trebuia să apară până în anul 2000. Împiedicat complot secret de serviciu.

/

 
1 Comment

Posted in Societate

 

Uraciunea pustiirii

15 Feb

Vremea este de a nimici  locurile  fertile din sufltele noastre sau din jurul nostru  în locuri pustii.

E nevoie sa ne pierdem , sa fim ai nimanui si sa cautam a ne salbatici prin a distruge ceea ce e frumos in Fiinta noastra nascuta .

Identitatea firii noastre , a omului simplu din noi e devastata , intrerupta , sustinuta de a fi facuta praf si pulbere , de a pribegi in pustiul din noi , de a ne limita la a fi patati ca avand suflet nu am facut decat sa fim leguma , ca avand liber arbitru nu am realizat decat fapte mecanice , de robot ancorat in creatiile salbatice ale unor forte care nu mai tin de OM si de creatia sa , ci de profitul umediat si de avutia unora in dauna altora .

Urata este aceasta pustiire a omului !

Poate prea urata de a fi asa iubita , indragita de acele forte care intretin un haos al firii lor in socialul lumii.

“Transparenta” manevra a desfiintarii  grosolane si absurde a IDENTITATII umane ne indreapta spre insingurare , spre retragerea in raul sinelui nostru , in angoasele mersului gandului nostru in vremea spiritului ingenunchiat.

Sa te retragi in singuratatea ta, a gandului tau , a dialogului cu cel care a hotarat sa vii pe aici este marea pustiire a insului in oceanul ofertelor globale.

Paraginirea sfinteniei din noi cu mizerii zilnice de fapte umile si marsave ale unor minti deschise spre avutie nemasurata catre dansii si distrugere catre altii sunt elemente ca haosul din marele Univers s-a apropiat asa de mult de noi , de interiorul launtric al nostru si incepe sa puna stapanire pe firea , pe fapta , pe ideea noastra si sa ne conduca in pustiul ierbii cele verzi din inchipuirile unora care mai au busola , credinta si pace intransii pentru a nu uscati si insetati de dorul cumpanirii fetei aprinse a luminii interne.

A se refugia, a se izola, a pribegi sunt verbele vremii , sunt esentele cele tari ale unui timp al debusolarii omului si al amestecului firii cu Raul din toate .

Discordia, duşmănia, învrăjbirea ostilitatea , pornirea spre ură, vrajba, vrăjmăşia, zâzania sunt actiuni ale noastre la tot pasul , sunt alcatuiri de fapte cotidiene la semeni de-ai nostri care e simt bine , uneori excelent intro asemenea simtire a timpului murdar .

Atacurile grosolane si stupidesunt la tot pasul contra orisicui!

Nu mai sunt ierarhii, valori , simtaminte de smerenie si apropieri de samarinean poate mai la nimeni sau mai bine zis la mult prea putini semeni .

Pierdem bogatia de a fi si ne incarcam cu pustiirea in uraciune a trupului si mintii noastre.

O mare uratime alumii este desacralizarea ei !

Nu poti fi cu valori date de indivizi trecatori si sa stergi pe cele ale Creatorului , oricare nume ar avea !


 

Refacerea vederii limpezi !

13 Feb

vedem …vezi mereu decand incepi sa constientizezi ca viata este in mainile Tale , dar de fapt a Altuia , care ti-a dat viata dincolo de cea care te-a nascut !


vedem… vezi numai ceea ce vrei sa vezi din inima Ta si mai ales din vremea ta , din jurul tau si din facerea vremii tale !


prinzi …prinzi cat esti de la cel care te-a creta sa poti prinde din frumusetile mari ale crestiei !


marturisesti…marturisesti ceea ce poti tu la un moment dat cu credinta ca ceea ce vezi si exista si ceea ce simti te reprezinta cu adevarat 1


a reface vederea data de creator este a fi in starea limpede a vederii Lumii dincolo de noi cei muritori si a incerca sa avem o perspectiva a trecerii noastre cu credinta stapanirii zilei in care suntem si noi .sa ne descarcam binele in facerea cea mare a necreatiei popoarelor de oameni care intamplator sau nu sunt pe etnii si fac cu greu fata Babelui din fiecare zi !

Refacerea vederii limpezi inseamna sa putem sa dorim sa fim cu cel care ne-a creat alaturi de viata noastra si sa avem credinta ca numai o vedere limpede a perspectivei noastre de a fi ca un fir de praf in marea stanca a devenirii celor care sunt statice si necreate de om sunt in esenta elementele mostenirii noastre.


de unde atata rautate a fiecarei zile ?


de unde atata vedere a mostenirii pe care nu o avem decat in inchipuirea neamurilor !

limpedea vedere ne-ar face sa vedem ca toti laolalta suntem unul , ca toti inainte de a fi suntem tot unul , ca nasterea noastra trebuie sa fie data tot UNULUI cel necreat si alaturi de Noi cei care , pe vreme scurta incercam sa fim CEL care ne-a dat suflul cel mare al vietii din dragostea fiintelor trecatoare care s-au bucurat de fiintarea lor si de dorinta de a continua prin noi , viata sau moartea ?


a vedea limpede este o grozavie a facerii unui destin in care si frunza este imparat ?!?

a limpezi vederea noastra inseamna a propune un alt drum unei omeniri care trage la un spectacol in care lupta , sangele , RAUL a fost mereu glorificat ?!


DE CE !


pentru ca altfel ne pierdeam in hatisuri de netrecut cu finita minte si intelenciune pe care o avem ?

pentru ca in credintele noastre am vazut mereu un pacat in ceea ce era o jertfa ?

pentru ca acolo unde era viata cautam a spera in nemurire si aveam sentimentul ca fiintarea ne o da , dar totul era zadarnic si nesperat de apropiat de haosul unei nedeslusiri a Binelui ?

pentru ca marturisire si maretie nu sunt in credintele noastre decat cele care se vad si rostul nostru de a fi este in CEEA CE NU SE VEDE  si care apartine de cel care a dat destinul nostru spre instiintare neamurilor de toate semintiile ?

pentru ca leganul nostru nu a fost cladit pe legamant ca suntem UNUl , ci pe considerentul ca fiecare suntem nesperati de singuri si de puternici si putem cladi radacina amintirii vesnice ?


Frica de Domnul este inceputul intelepciunii,
toti cei ce o plinesc au asupra-i o buna intelegere.
Lauda Lui ramane in veacul veacului.Ps , 110,10.


unde stam ?


pe muchie de frunza trecatoare , pe varful celui mai ascuns obiect al facerii marunte , pe crestele mintii omului constient ca nu-i decat pe drumul care are un terminal in cel care a inceput TOTUL !


am putea fi in zadarnicia omului pe acest pamant ?

vedeti ! IATA:

Zadarnicia a tot ce-i omenesc.

 • 1. Zis-am eu intru inima mea:
  - Vino acum sa te’ncerc 1 in veselie
  si sa te fac sa vezi inlauntrul binelui!
  Si iata ca si aceasta e desertaciune.
  Ecc 8:15
 • 2. Rasului i-am zis ca e nebunie,
  iar veseliei: – Esti buna de ceva?…
 • 3. Si-am cercetat daca inima mi-ar desfata trupul cu vin
  - cu toate ca inima ma calauzea in intelepciune -
  si daca mi-ar stapani nebunia
  pana ce pot vedea ce fel de bine le este fiilor oamenilor 2,
  pe care ei trebuie sa-l faca sub soare
  pe durata zilelor vietii lor.
  Os 4:11
 • 4. Mi-am sporit bunurile,
  mi-am zidit case,
  mi-am sadit vii,
  3Rg 7:1, Cant 8:2, Cant 8:11
 • 5. mi-am facut gradini si livezi
  si am sadit in ele tot felul de pomi roditori,
 • 6. mi-am facut iezere,
  ca sa ud din ele dumbrava purtatoare de lastari;
 • 7. avut-am servi si slujnice
  si robi mi s’au nascut in casa;
  belsug de turme si cirezi am avut,
  mai multe decat toti cei de dinaintea mea
  in Ierusalim;
 • 8. mi-am adunat argint si aur
  si avutiile regilor si ale tarilor;
  mi-am agonisit cantareti si cantarete
  si desfatarile fiilor oamenilor,
  paharnici barbati si femei;
  3Rg 9:28, 3Rg 10:14, 3Rg 10:21-22, 3Rg 10:27
 • 9. si m’am umplut de slava
  si i-am intrecut pe toti cei de dinaintea mea
  in Ierusalim;
  dar si intelepciunea cu mine a fost 3.
  3Rg 10:23
 • 10. Din tot ceea ce ochii mi-au poftit,
  nimic n’am alungat de dinainte-le,
  iar inima nu mi-am oprit-o de la nici o desfatare,
  caci inima mi s’a desfatat in toata truda mea,
  si din toata truda mea aceasta mi-a fost partea.
 • 11. Si am cautat eu spre toate lucrurile mele
  pe care mainile mele le-au facut,
  si spre osteneala pe care m’am ostenit s’o fac,
  si, iata, toate sunt desertaciune si vanare de vant
  si nici un castig nu se afla sub soare.
  Ecc 1:14
 • 12. Si am cautat eu sa vad intelepciunea
  si ratacirea si nebunia;
  caci cine este omul care va urma sfatul
  in tot ceea ce poate face pentru el?
 • 13. Si am vazut ca intelepciunea covarseste nebunia
  asa cum lumina covarseste intunericul.
  Ecc 4:13
 • 14. Inteleptul isi are ochii in cap,
  dar nemintosul umbla in intuneric;
  si am priceput – chiar eu am priceput -
  ca unul si acelasi fapt 4 li se poate intampla tuturor.
  Pr 17:25
 • 15. Si am zis in inima mea:
  - Precum un fapt i se intampla celui nebun,
  asa mi se va intampla si mie;
  si, atunci, de ce m’am mai ostenit?
  Si am mai grait in inima mea:
  - De vreme ce nebunul vorbeste din prisosul lui,
  inseamna ca si aceasta-i tot desertaciune.
 • 16. Caci amintirea inteleptului alaturi de nebun nu
  se va intampla vreodata,
  de vreme ce in viitor pe toate le va acoperi uitarea;
  si cum va muri inteleptul laolalta cu nebunul?
  Ps 48:10
 • 17. Astfel am urat viata;
  caci fapta savarsita sub soare mi-a fost rautate asupra-mi;
  asa ca toate sunt desertaciune si vanare de vant.
 • 18. Si am urat toata osteneala
  cu care m’am ostenit eu sub soare,
  fiindca o las omului care va veni dupa mine; 5
  Ecc 4:9
 • 19. si cine stie daca el va fi intelept sau nebun,
  sau daca el va fi deasupra ostenelii mele
  cu care m’am ostenit si am trudit sub soare?
  Iata ca si aceasta-i desertaciune.
  Iov 14:20-21
 • 20. Asa ca mi-am luat seama: cu inima mea
  ma voi opri de la toata osteneala cu care m’am ostenit sub soare;
  Sol 2:2
 • 21. fiindca exista om care se osteneste in intelepciune
  si in cunoastere si’n barbatie,
  iar partea sa i-o va da omului care nu s’a ostenit in acestea;
  si, iata, si aceasta-i desertaciune si rautate mare.
  Sol 2:4
 • 22. Caci, iata: Cu ce se alege omul din toata osteneala lui
  si din pofta inimii lui
  cu care trudeste sub soare?
  Ps 18:5-6, Ecc 1:3
 • 23. Caci toate zilele lui sunt [zile] de durere
  si’ntru manie, nevointa lui,
  incat nici noaptea inima lui nu-si are odihna;
  iata ca si aceasta-i desertaciune.
 • 24. Bine nu-i este omului decat ce mananca si ce bea
  si ce-i arata sufletului sau
  ca e bine’ntru osteneala;
  pe aceasta am vazut-o eu ca din mana lui Dumnezeu este;
  Ecc 3:12-13, Ecc 3:22, Ecc 5:17-18, Ecc 8:15
 • 25. caci cine va manca si va bea fara El?
 • 26. Caci omului care-i bun inaintea fetei Sale
  El ii da intelepciune
  si cunoastere si veselie;
  iar celui pacatos ii da nevointa de a umbla sa adune
  pentru ca sa-i dea celui ce-i place lui Dumnezeu;
  iata ca si aceasta-i desertaciune si vanare de vant.
  Iov 27:16-19, Iov 32:8, Sol 1:4