RSS
 

Lipsa moralei

08 Ian

Peste tot observ o lipsa de actiune, o frica de a fi in discutie si idee ata , o incercare de a fi absent in locurile si in clipele in care trebuie sa fii prezent .

mereu vezi oameni scandalizati de ceea ce se face sau nu in acest loc si nu au directii de actiune practica , nu vad o sansa in a crea altceva in tavalugul istoriei prezente .

amenintati de frica din interior , speriati de repercursiunile care pot veni asupra lor , tristi ca au apucat o vreme de asa mocirla economica , oamenii sunt trasi intro carapace a unei broaste testoase si asteapta , asteapta …

CE ?

Nimic nu e asezat in rosturile cladirii unei asezamant solid, stabil , plin de faceri binemaritoare oamenilor, nimic nu are concentrarea de esential pentru nevoile celor care multi fiind trudesc dupa ceea ce altii decid .

Toate ni se intampla pentru ca am fost paralizati de bolsevism si de educatia proasta primita ca suntem nu oameni , ci rame, viermi , animalute fara vreo importanta pentru cei care detin puterea clipei .

Si?

praful s-a ales de structurile moralei care intemeia un stat , toti au avut si au impresia ca se poate , ca totul leeste permis , ca fiecare este indrptatit sa caute a face propria lui scara morala , ca muschiul lui hataraste ceea ce trebuie sa fie corect si ce nu .

Toate acestea se reduc la un cuvant HAOS, sau anarhie in plan moral .de aici in colo este usor sa conduci o comunitate spre tuloburenta , spre aplecare la orice si la oricine , sa cauit sa-i demobilizezi de la orice lucru frumos  si sa-i incurajezi laorice actiune care intareste si inmulteste haosul social .

Lumea nu mai are o busola in ceva , nu mai are undecalog , chiar daca cel care este , fiind bun , nimeni nu-l mai baga in seama .

peste tot fiecare este in razboi cu fiecare , in jurul nostru fiecare isi contruieste o morala a lui sau a clanului sau , omul de rand face legea lui si cauta a incalca tot ce tine sau vine de la stapanirea care nu il mai intelege .Bineinteles ca nici el nu mai vede de mult in cei care il conduc modele morale , nici umane si atiunci fac si ei ceea ce vad la politicieni : incalcarea legii , alterarea discursului public pana la mocircirea lui , indreptarea multimilor spre subcultura maselor , spre manelizarea mintii lor, imprimarea unor idei mici , simple si pline de contradictiile unei cladiri a educatiei secolului pe care il traim .

Secatuirea fiintei , marginalizarea sperantei in a fi Om in acest timp , transformarea fiintei umane in rest de lume amortita si fara de subsatnta sociala indreapta societatea dezarticulata la fapte sociale tulburente , la actiuni inscrise in tipare anarhice , la un limbaj subuman , la in discurs subcultural.

Morala este pierduta , modelul nu mai este , totul este bagatelizat si amortirea unei constiinte drepte nu mai produce decat sapatori de rele si instigatori de rau , operatori pentru Iad si sfaramatori de vise.

Deconstructia moralei taranesti a creat suburbanul moralei omului rama , omului vierme , omului soparla , omului neprimenit la creier de nicio idee prin care el sa spere ca poate fi o creatie subluma a indumnezeirii Lui .

Ne indreptam spre un druim care are toate sansele ca in curandul lui sa intalneasca flacarile marelui asezamant al iadului pamantean in care fiecare este zeu si fiecare este raul celuilalt.

Clipele  deliniste au trecut si amorteala viitorului nu ma face decat sa cred ca totul este de drum a fi facut .Nu mai este decat un pic si creatia  cea mare este cu noi cu toti  una de incercare a celor care mai cuteaza a spera la Bine .

 

Leave a Reply