RSS
 

Ceva altfel !

11 Ian

Trei prospere state regionale din sudul Germaniei, printre care si Bavaria, se pregatesc sa atace in justitie repartizarea finantelor publice, care obliga landurile bogate sa plateasca in contul celor sarace, a declarat un oficial bavarez, citat de AFP.

“Impreuna cu Baden-Wurttemberg si Hessa, pregatim o plangere impotriva sistemului actual” de distribuire, a afirmat, intr-un editorial publicat in cotidianul economic Handelsblatt, ministrul bavarez al Finantelor, Georg Fahrenschon.

Bavaria si Baden-Wurttemberg, din sudul tarii, au un somaj foarte redus si o activitate economica sustinuta. Hessa, care gazduieste capitala financiara Frankfurt, este si ea una dintre cele mai prospere regiuni ale Germaniei.

Aceste landuri, toate guvernate de o coalitie formata intre conservatori si liberali, protesteaza impotriva sistemului de distribuire a finantelor publice, prin care o parte a veniturilor locale este distribuita altor regiuni. Obiectivul acestui sistem este crearea unor conditii echivalente de viata in toate regiunile germane, dar Fahrenschon vorbeste despre “un impozit punitiv” care penalizeaza succesul economic al statelor din sud.

Plangerea va fi adresata lunile urmatoare Curtii constitutionale din Karlsruhe (sud) daca nu se ajunge, pana atunci, la un acord cu regiunile care beneficiaza de aceste transferuri bugetare.

( sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-international-8196032-germania-landurile-prospere-nu-mai-vor-plateasca-pentru-altii.htm )

Asa ceva si pe la noi s-a auzit mai lunile trecute .Nu ca ar fi landuri , dar tendintele sunt !

De ce ele apar?

Nimeni nu a mai consolidat comuniunea nationala , nimeni nu s-a mai ingrijit de ceea ce este solidaritatea natiei, nimeni nu mai doreste  intarirea unui neam , ci …Acolo unde iti e bine , acolo este patria !

Deci , primim ceea ce am semanat !

Pe cand si la altii !?

 

Leave a Reply