RSS
 

ROspital 2010

12 Dec

Viata iti ofera sansa de a crede ca nu tot ceea ce sti este corect , ca mereu sa ivesc lucruri care te incanta prin dinamismul lor si te fac mai increzator ca trebuie sa lupti pentru a te bucura de Lumina .

iata-ma ajuns la un spitl al capitalei in care am fost nevoit sa traiesc trei zile , trei veacuri si trei clipe de experienta a zbuciumului unei Romanii care nu cred ca poate fi mai neindemanatica si mai lipsita de dorinta de a fi europeana ca aici .

Unde suntem ?

Intrun loc in care cei in nevointa sunt vremelnic obligati de soarta lor  sa apeleze la acel corp al societatii care se specializeaza si se instruieste ,  pe banii muritorilor contribuabili , din dorinta de a da ajutorul semenilor pentru intremarea , intarirea lor trupeasca .

Ce vezi in schimb !

Un SRL de servicii in care fiecare te trateaza ca pe un obiect si in unele cazuri , cand esti in directa comunicare cu unii angajati ai spitalului ca subiect bun de stors si de muls , daca se poate concomitent .

Orice serviciu oferit este mai mult decat necesar sa fie platit !

De fapt ordinea este inversa : afirmi nevoia poe care o ai , dai ce dai , apoi mecanismul uns merge , functioneaza !

E o grozavie a nelinistii generale , o trudnica munca a disperarii unanime, o scarba a unei munci nerecunoscuta de societate , un handicat general ca ei , angajatii, sunt nevoiti sa faca ceea ce fac pe asa retributie umila ?!

SCARBA GENERALA este procedura standard !

Ti-e rusine ca esti om si ai dorinta de a trai ?!

Daca analizez corect lucrurile nu cred ca cei de acolo au vina : ei trebuie sa traiasca , trebuie sa spere sa-si rezolve problelele vietii lor , pentru care au invtt , au trudit si si-au sacrificat timpul pentru a se pregati in asistenta sanitara a cetatenilor ?

La asa scopuri gasesti ce ?O lipsa grosolana a tarii tale spre nevoile tale si asa iata cum se creeaza , daca nu era creat de sute de ani mecanismul de a ne umili unii pe altii : noi sa dam , sa fim in randul lumii nevoiasii de servicii si ei sa primeasca pentru trudnica lor intelegere ca sunt acasa l;a ei , pe mosia lor , in grija lor au viata ta si fac acolo cat vor ei sa faca si sa te dreaga , sa-ti acorde asistenta medicala pe care numai constiinta lor o impune celui cu care intra in contact .

Nu pot a spune ca lucrurile nu au stat bine in ceea ce ma priveste , dar tot mecanismul era uns si turat in directia dorita de mine ?!

dar ceilalti oameni ?

Unii , multi amarati , someri , fara putinta de a fi angajati si nevoiti a plati si ziua de spitalizare cu 320 lei pe zi , plus celelalte servicii oferite .acesti ce vina au ca sunt adusi de viata lor amarata in acest infern al unul loc ce pare a fi  nu de tratare a bolii ci de crestere a sansei sa fii umilit la maximum!

sansele de a ne reveni sunt minime pe termen scurt ?!

Ma gandeam ca daca am fi inceput cu dreptul in acel decembrie 89 altfel ar fi fost tara !

daca incercam sa asezam valori , sa facem educatie serioasa , sa nu inchidem ochii la tratorii societatii , sa nu cream revolutionari ci oameni model pentru tara , sa ridicam modelele romanesti ale vietii de obste  etc. altfel ar fi fost acest inceput !

dar asa totul a devenit o cacealma : scapa cine se descurca !

Nu e bine si nu foloseste nimanui!

Demnitatea omului, mandria de a fi prezent intrun timp al tau intro tara a ta , credinta ca la nevoie statul pe care il slujesti te protejeaza si chiar te ajuta sa-si revii din impasul vietii tale  sunt esentiale pentru SOLIDARITATEA UNUI NEAM ,UNEI CONSTIINTE NATIONALE.

Cele mai multe pornesc din lucrurile marunte , din nevoia simpla de a fi Om si de a avea un respect ca existi si ca doresti a fi recunoscut ca fiinta .

Orice am fi , oricat am cuteza a spera un lucru e cert : Fara respect si fara demnitate, onoare si cavalerism cetatenesc nu se poate cladi soliditatea unui popor european !!

Locasul arata modern , investii erau destule , dar mult prost gust, multa mantuala in executii, multe forme fara fond !

Medicii : mult efort si multa concentrare pentru ce ? Cativa arginti primiti ca tradare a intereselor pacientilor  este si rasplata muncii lor oferita de societate !

Si cu toate acestea ma gandeam ca ei primesc si altceva , fata de profesori care nu-si permit sa ofere serviciile lor numai la primirea unor sume de bani din partea elevilor pe care ii are la clasa ?

]Si daca fac meditatii acasa la ei si totusi este altceva decat la medici ?!Altele sunt conditiile si alte raporturi intre cele doua parti 1 Bine , si aici este de discutat , dar este altceva ?

Noi nu folosim bunurile scolii pentru foloasele noastre , nu consumam la greu materiale de mii de lei pentru profitul meu personal etc!?

Toate au un numitor comun : tocmirea e proasta  pentru ca am observat ca resurse exista si pot fi rational utilizate daca exista vointa pentru aceasta .

dar pentru acest lucru omul trebuie sa fie pus pe o scara a valorilor sociale reale si recunoasterea inaltei profesionalizari sa o faca semenii si faptele tale si nu factorii politici , economici , sociali etc.

Poate vremea de peste o suta de ani incolo ne va lumina si va indrepta raul care este profund si da o falsa lumina a unei perceptii si mai false : lasa ca se poate trai si asa ?

Eu zic ca ajunge!

Nu se poate !

 
 

Leave a Reply