RSS
 

Act de justiţie

17 Dec

Ma incanta gestul devenit fapta de a fi corecti si de a da o liniste la milioanele de suflete ucise de regimul totalitar de extrema stanga din intreaga lume , dar mai ales din Europa .

Şase ţări foste comuniste au înaintat Comisiei Europene de la Bruxelles o cerere de a interzice şi pedepsi prin lege orice persoană care neagă crimele regimurilor comuniste.

Într-o scrisoare oficială înaintată comisarului european pentru justiţie, Viviane Reding, miniştrii de externe din Lituania, Letonia, România, Bulgaria, Ungaria şi Cehia au cerut interzicerea la nivelul Uniunii “consimţirea publică, negarea sau trivializarea grosieră a crimelor totalitarismului”.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Matthew Newman, a declarat: “Luăm iniţiativa foarte în serios. Crimele regimurilor totalitare fac parte din memoria colectivă a Europei.”

Scrisoarea adresată instituţiilor europene, propusă iniţial de şeful diplomaţiei lituaniene, Audronius Azubalis şi semnată în final de şase miniştri ai ţărilor foste comuniste, face referire la sancţionarea în Germania şi în alte state europene a negării Holocaustului.

“Negarea oricăror crime internaţionale trebuie să fie supusă aceloraşi norme pentru a se împiedica revenirea ideologiilor totalitare”, scrie Azubalis, adăugând că: “toată lumea cunoaşte crimele nazismului, dar numai o parte a Europei este conştientă de crimele comunismului.”

Istoricul şi scriitorul român, Marius Oprea, fost director al Institutului pentru investigarea crimelor comunismului şi actual director al centrului care urmăreşte aceleaşi obiective, a precizat în context: “Este vorba de un tratament similar al crimelor comunismului cu Holocaustul. Ceea ce solicităm noi este primul pas, este ca în faţa instanţelor, un criminal al regimului comunist să fie tratat la fel. Adică, fapta sa să nu fie prescrisă, pentru că asta este, dacă vreţi, problema pe care o întâmpinăm în toate statele foste comuniste. Ceea ce ne interesează este să realizăm un act de justiţie. Nu morală. Justiţie, justiţie. Şi anume: cei care au ucis, au comis crime în numele comunismului să fie pedepsiţi. Trăim alături de criminali, ceea ce este inacceptabil şi sunt criminali care au ucis şi au torturat în numele unei ideologii. Ce-i diferenţiază faţă de nazişti? Nimic.”

Comisia Europeană se va preocupa acum de această temă. În prezent este încă nesigur dacă negarea crimelor comunismului va fi într-adevăr interzisă la nivel comunitar. Matthew Newman declară doar: “De când am primit solicitarea lucrăm la un raport care va fi finalizat încă în acest an. În raport vom analiza posibilităţile pe care le avem de a pedepsi persoanele care neagă crimele regimurilor totalitare.”

( sursa: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6346494,00.html 0.

Si noi ar trebui sa facem mai mult de a scapa de stafia comunismului 1

Cred ca marea crima este ca nu dorim sa o rupem total cu trecutul comunist .Sa acceptam adevarul : ca in totalitatea lui a fost un regim politic miselesc, ca a fost criminal , ca nu are , sub niciun motiv , nimeni dreptul de a afirma de binele din acest regim .

El trebuie sa capete valoare de rau absolut la demnitatea, la libertatea si la onoarea de a fi Om al acestei tecatoare etape pe care o avem pe pamant.

Ar trebui sa avem un respect mai mare fata de cei care au avut numai vina de a fi altfel decat bolsevicii si care nu au dorit sub niciun fel sa faca compromisuri cu el .

Cei care au fost maltratati, schinjuiti , umiliti , batuti, transfigurati fizic de caznele ucigase ar trebui sa ne fie indemn la asa NU !

Ma doare sufletul ca acum la 21 de ani de la inceputul unei ere noi dorite de marea populatie a a cestei tari nu am realizat o rupere totala cu bolsevismul din toate institutiile statului , din toate organismele de conducere si mai ales de decizie.

Rau este inca cu noi si nu cred ca va disparea decat cu  a noastra disparitie fizica si cu inca o suta de ani de incercari democratice spre Libertatea deplina a cugetului , a spiritului uman .

 

Leave a Reply