RSS
 

Deficientele institutiilor

14 Noi

Stai si tot te minunezi : de ce un popor intreg o duce din rau in mai rau , nu are nicio bucurie ca traitor , este indatorat la banci , la fel de fel de camatari si bancheri , care toti laolalta jefuiesc , care cum stie mai bine , acea muncita truda a nevoiasului amarat, saracit sufleteste si bolnav in duh .

Se vede mereu amarat , plin de spurcate griji pentru o farama de viata chinuita si absorbita de trudnice plati catre toti si catre toate ale statului .

Inseamna ca sistemul tocmit de un capitalism acaparator intro zona a saraciei nu face decat din sarac sa fii si mai sarac .Aici era nevoie de intelectuali care sa aseze o tara in rosturi si de o clasa politica care se sacrifica sa poata duce acest popor la intremarea firii , la intarirea sansei de a fi om si de a avea un gram de bucurie ca in acest pamant , ca in aceasta zona de Terra te poti simti bine , ca ti-e drag sa respiri aerul unui om liber si lipsit de grijile animalice, materiale de primitivism uman.

Muncesti cinstit o zi intreaga , te zbati sa nu fi doborat de griji si de nevoi si incepi sa prinzi fumul de pe cer si aroma mortii din fiecare trup ca altfel nu poti spune  si parca totul in zadar, in lipsire de dorinta de a fi liber si uman in ceea ce esti .

Cum sa mai vorbesti de a fi cetatean cand nu poti fi nascut in societate ceea ce esti ?!

SARACIA este rezultatul unui drum care nu este al nostru , al celor multi si amarati , ea este rezultatul deficientelor institutiilor statului si ale clasei politice romanesti cladita prost de mult nu de ieri , de 21 de ani !Pleaca de la conceptia proasta ca cele bune se construiesc de sus in jos !

NU, cele bune celor multi se fac cu cei multi , cu ridicarea educatiei lor, cu dezvoltarea constiintei lor , cu aplecarea celor destepti catre cei mai putin inteligenti ,oferindu-le cai de a prospera ei si nu cei care se afla la caii politicii , fie la putere , fie in opozitie .

Prostia noastra este intretinuta de mult de cei care ne conduc , ei nu doresc sa ridice la constiinta de cetateni pe poporul de jos !Nu ar mai conduce ei , ci ei- cei multi.

Saracia nu este rezultatul incapacitatii celor multi de a fi bogati , ci a unui sistem care nu doreste aceasta p[entru ei .Incultura lor politica le foloseste celor din elita pentru a prosti mai mult si a-l lamuri pe cel simplu ca altfel nu se poate , dar nu este asa .

Un exemplu: de ce in scoala in ultimii 21 de ani nu s-a introdus un anume mod de a instrui elevii pentru a fi cetateni , pentru a si cunoaste drepturile si pentru a sti ca ei sunt stapanii acestei tari si ai clasei politice , ca ei pot schimba totul si ca in puterea lor este tara ?!

A revizui si a reconstrui totul este deviza zilei !

Cine sa incumeta la a fi in acest orizont al unei Romanii curate si a celor multi si adevarati ca fiinte umane libere si pline de dorinta de a fi  in fiecare clipa cu zambetul pe buze ?

 
 

Leave a Reply

 

 
 
 1. vladNo Gravatar

  15/11/2010 at 12:14 AM

  Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
  Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
  Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Multumesc,Cu stima Vlad!