RSS
 

Cernit fum !

07 Noi

Am asiatat in aceste zile la momentul care a tinut toate canalele media romanesti in priza maxima : moartea  lui Adrian Paunescu ( 20 iulie 1943 – 5 noiembrie 2010 )  .

Au fost pareri diverse ;

1. este poet national asemeni marilor nostri oameni si trebuie funeralii nationale;

Cinste Lui , onoare noua ca ii suntem contemporani !

2. este un mare comunist, aparator al Raului  , nu are voie nimeni sa-l apere si sa-l scoata in fata ;

Rusine Lui si celor care il apara pe el !

3. sunt alte probleme la ordinea zilei si s-a produs o moarte a unui om din aceasta tara si nimic mai       mult.

Grea cumpana pentru unul ca mine de a tine/scrie o idee fara de patima la adresa unuia pe care l-am cunoscut , l-am auzit, l-am vazut de sute de ori , fiindu-i si vecin de strada  intro vreme .

Un vulcan , o vijelie, un om fara de astampar care a avut nesansa de a intalni in calea sa un regim criminal , pe care a incercat si a reusit , in felul sau si cu uneltele sale sa-l slujeasca si sa-l preamareasca ; care a avut harul si darul alcatuirii minunate de cuvinte scrise, rostite in versuri  si care  avea puterea de a influenta masele prin ele .

A fost dincolo de orice un credul , un om de la tara care a vazut ca se poate minunatii  la Raul comunist cu ceva dat altfel de el , dar s-a inselat. Era ca un copil care avea credinta ca Tara , Neamul , Glia sunt sfinte in orice conditii si ele trebuie iubite oricand si oricum . Si s-a inselat !

A avut douazeci de ani de tragere a Cortinei si nu i-au folosit decat pentru cele in care era invatat  si a dus utopia la marginile creatiei ei pentru a fi si acum un rasfatat al ideii ca cei multi pot fi imbracati de cei putini si destepti , ca masele trebuie onorate cu nivel de trai al unui stat social si tutorial .Si s-a inselat !

A pus pana pe hartie si a scos mii si mii de nestemate , care mai de care mai de neegalat dar intru mediu toxic a descarcat Lumina data de un Paradis al Raului in suflete mesterite de frica , de angoase , de mari rastalmaciri de Om si de lipsa de sperante. A fost geniul care a scanteiat intrun cernit fum si negura a zilei  bolsevice .

Pacat !

Un poet mare in mocirla urbei care gemea in catusele groazei de a fi traitor intrun secol al extremelor intunecatelor isme.

Omul a fost de exceptie si a crezut in toate ale lui faceri .

Pentru acest lucru trebuie apreciat .

A ars pentru o idee, lui i-a placut !

S-a scurs zi de zi  pentru  ea pana la clipa stingerii .

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aiba in pacea LUI  !

 
 

Leave a Reply

 

 
 
  1. lastactionseo | lastactionseo - der letzte SEO

    09/11/2010 at 4:45 AM

    [...] ist aber, das seoFred ein Fan der Seite: http://www.acsoare.com/2010/11/cernit-fum.html [...]