RSS
 

Calcul ?

02 Noi

Am retinut o cifra magica pentru bietii bugetari ai acestei tari :

39.000.000.000 lei.

Ea reprezinta total fond de salarii pentru 2011.

Si acum…

Sunt 1.300.000 de salariati la stat – sper ca nu gresesc !Anul calendaristic are 12 luni .

!- ce descoperire !

Daca impartim aceasta suma la 12 plati pe fiecare luna catre bugetari si apoi la 1.300.000

ajungem la cifra , vai ! am gresit , vai …de 2.500 de lei lunar sau de 25.000.000 lei vechi.

Sunt in impas : adica , in medie , noi cei muritori din cei 1.300.000 de oameni luam 25 de milioane salariul de la stat ?

Aici sunt mai multe variante :

1. Nu este cifra data de bugetari corecta ;

2. sunt mai multi bugetari;

3. unii , inseamna multi , iau mult peste media descrisa ?-

o fi adevarat ?

Si daca DA, sa ni se spuna , nu ? Ca doar noi suntem cei care avem conducerea acestei tari , contribuabilii   platitori de taxe si de impozite .

4.Cred ca stiam prost ca cei mai multi , poate 80% dintre ei primesc ca salariu o suma de bani mult, mult mai mica decat 2.500 roni.

5. Inseamna ca FMI a gandit bine sa inghete salariile la aceasta suma la cei de la stat .

6.Cineva ne spunea ca noi , romanii , adica cei care ne conduc putem face ce dorim in interiorul acestei sume de 39 de miliarde de lei .Chiverniseala proprie ne priveste !

Excelent gandit !Dar cu cine sa elaboram o strategie a muncii si a lucrului bine facut ?Unde gasim oameni care stiu ,  pe cinstite , sa evalueze , fara patima si partinire , cu adevarat volumul necesar de ore /om pentru diferitele activitati din acest stat .

Nu prin graba , nu prin condei de la Bucuresti , nu pentru toti la fel si taiat identic se rezolva problema .De ce ? Pentru ca adevaratul comunism este cand la toti si pentru toti aplici acelasi procent din ceva , fie bine , fie rau !

Ganditi numai ce ar insemna o decizie ca fiecare sa primeasca gratuit , de la stat 500 grame de zahar pe care sa-l consume imediat pentru a intari , intr-o saptamana , rezerva de glucide a fiecarui organism .Unii ar muri , pentru ca au diabet si ar fi zaharul otrava , altii la fel ar muri pentru ca ei stiau ca sunt sanatosi si aveau deja diabet si nu era descoperit.Ce am facut cu masura ! Mai mult rau decat bine ! De la ce premisa am plecat ? Ca noi cei de la Bucuresti facem Bine ! Unde poti ajunge ? La crime !

Multi au avut tupeul sa spuna ca ei  fac  numai bine pentru natiune :  nazistii ca aduc binele  Germaniei prin masurile rasiste , extremiste etc. luate , comunistii la fel , indobitocind oamenii cu realizarea visului de aur al omenirii lor : comunismul= societatea fara clase sociale , a abundentei , fiecaruia dupa nevoi  etc.

Nu poti spune in democratie , din Capitala,  ca tu vezi pentru milioane de oameni Binele si altii adica aceste milioane NU ! Nu e logic nu ?

Si acum sunt fericit !

Ca la comunisti , in medie , salariul bugetarilor , in anul urmator va fi  de 2 500 de roni .Ce trai ! Ce bunastare !

Aproape ca nu imi revin !

Astept ?

Ce ?

Sa imi spuna cineva ca am gresit !

Ca altfel cum stam ?

 

Leave a Reply

 

 
 
  1. bogdanNo Gravatar

    06/11/2010 at 12:41 PM

    Media de calcul e corecta. Ca de exemplu un director de agentie/minister, etc. are un salariu lunar de 5.000 Ron (net) si un angajat debutant are n venit de 700 Ron , atunci pe hartie calculul este corect. Solutia e tampita in schimb dar prinde la cei ce nu sunt in stare sa vada societatea in ansamblul ei.

    Surprinzator este ca in ziua de azi mai sunt oameni care cred ca tot aparatul bugetar e un parazit format din oameni care stau si incaseaza salarii nesimtite spre deosebire de cei din mediul privat care muncesc de le sar capacel si platesc taxe si impozite usturatoare.

    Cum e sa te opereze un medic ce castiga cateva sute de lei si nu stie ce sa puna seara pe masa, sau cum sa tina lectia un profesor care nu isi poate plati din salariu nici macar intretinerea?