RSS
 

XX

04 Oct

Pe data de 3  octombrie se implinesc XXde ani de la reunificarea Germaniei, a acelei tari care a fost pusa , la scara istorie, sa plateasca toate relele tuturor marilor razboaie ale Europei , ca si cum numai ea a fost vinovata de tot si de toate .

Dar ca si in viata pe cel mai putin aflat intrun timp la starea de bine te pui cu toata silinta si cauti sa-l pierzi .

Iata ca lucrurile in cazul acesta nu au stat asa pentru ca avem o natiune cu o mare forta regenerativa , cu un mare potential uman, cu un sistem de viata si de valori pe care nu prea dorim sa-l apropiem.

Elitele noastra au luat , nevoite, rege din Germania dar nu si valori de acolo!

Au facut din noi cam ce era pe la francezi si au ocolit sisitemul prusac pentru ca el presupunea rigoare, ordine, disciplina , lucrul bine realizat si in timpil proiectat etc cu care noi nu prea ne impacam nici astazi .

Aveam modele de relansare de dupa Tudor dar achii nostri erau dupa a ne capatui imediat si daca se poate fara efort si cu tradare permanenta la noii stapani .Munca , munca bine facuta pentru folosul de obste am lasat-o celoe care ne tradau , celor care ne jecmaneau si nu noua !

Unde sunt nemtii la acest ceas al istorie ?

In fruntea bucatelor, in susul Ewuropei , in elita economica a lumii cu toate insistentele lui Stalin si acolitii de a o distruge .

Acesta este un neam in care resursa umana este de aur , are acea gena a refacerii in care nucleul este Luther si doctrina protestanta , in care toate se leaga de a personalitate umana implinita in lucruiri simple dar binefacatoare siesi si celor din jur .

Ma bucur de relizarile acestui popor, acestui stat si as dori sa invatam si noi ca nu vaietul indelung rezolva ceva , ci seriozitatea angajarii si permanenta preocupare pentru binele comun care nu poate fi decat prin milioane de lucruri realizate bine ale celor care , vremelnic formeaza natiunea germana .

La multi ani , Germanie Unita !

 

Leave a Reply