RSS
 

Un succes+ asumarea LEN

29 Oct

Stiu ca acest guvern a luat taurul de coarne si poate cu o vointa mult prea mare a cutezat si si+a asumat raspunderea pe Legea Educatiei.Bravo lor !

Stima mea !

Toata consideratia !

Nu stiu daca Curtea Constitutionala va fi de acord cu aceasta , a se vedea replica sefului Senatului, dar un lucru este certş s+a dorit sa se faca ceva si sa se scape de ceea ce a fost si nu oricum !

Trebuie precizat ca:   “legea a fost supusa unei dezbateri si publice si parlamentare, a trecut prin Senat unde, de sase luni, este in dezbatere.

“Amendamentele senatorilor au ajuns la Guvern, multe au fost incluse in lege, asa incat legea nu poate sa aiba foarte multe imperfectiuni, ci legea in sine e una care vine si reglementeaza pe fond, in mare parte, invatamantul romanesc”, a precizat Oltean.

In finalizarea legii, Guvernul a facut un efort remarcabil, analizand peste 1.200 de amendamente depuse de senatori si deputati, mai spune Oltean.

“Foarte multe se regasesc in forma finala a legii. Cele mai multe din aceste amendamente au apartinut parlamentarilor PD-L, peste 750. Interesul PSD s-a dovedit a fi mult mai putin evident. Parlamentarii PSD au doar 250 de amendamente. Acesti oameni nu sunt decat dornici de a-si imbunatati imaginea publica, de a culege capital politic pe evenimente care sunt neatractive si nepopulare.”

(sursa:  http://www.ziare.com/ioan-oltean/stiri-ioan-oltean/oltean-legea-educatiei-nu-e-perfecta-dar-poate-fi-un-pas-urias-spre-reforma-1051993 ).

Oricum , in lege sunt multe de discutat, multe lucruri grele de trecut , dar ea exista si poate fi in viitor imbunatatita.Aceasta este vointa tarii acum si cred ca merita sa incercam .

Doresc mult bine si mult vant la pupa acestei noi alcatuiri a educatiei in legea nationala !

 

Leave a Reply