RSS
 

Mizerie si risipa

27 Oct

Am avut sansa sa merg in Calimanesti prin Baraganul vestic si sa ma trezesc la o realitate care ma cutremura: mii de miliarde irosite cu buna stiinta din biata bruma a acestei tari sunt la tot pasul ;foste cladiri ale CAP sau IAS devastate sau in curs de …, cladiri in paragina . canale  de irigatii pline cu buruieni , , garduri din placi de beton zdrobite , foste fabrici de nutreturi combinate parasite , multe sine de cai ferate nefolosite si in paragina sau pline de multa , multa verdeata ,  bataie de batjocura  permanenta realizata de noi contra noastra .

Asistam la o scena din absurdul vietii unor prapaditi care abia au ce manca sau bea  , dar linistiti ca au doborat un sistem politic totalitar distrugand si bietele cladiri , bunuri etc. care nu cred ca aveau miros a sangele rosu imputit .

In dementa unora si cladirile  si investitiile noastre in toate acele laturi ale devenirii noatre in acei ani rosii au fost distruse .Si ??Elitele tarii au incurajat acete fenomen .De ce ?

Si am pierdut imense resurse  folositoare noii structuri care incepea sa se cladeasca dupa evenimentele din decembrie 1989  daca aceasta era constienta de ceea ce dorea a face .

dar nu cred ?!?

Si ca totul sa fie si mai bine am mers de la Bucuresti si pana la marele oras de destinatie pe o parte si pe cealalta a trenului numai si numai din maracini  in ciulini , din lanuri frumoase de buruieni in intinderi pestrite de maracini .O tara de o guvernare si o administare jalnica , in care averea cea mare -PAMANTUL – este batjocorita , este sabotata crearea de bunuri spre folosul de obste  etc.

oamenii erau resemnati , scarbiti si sictiriti de tot si mai ales de viata in mizerie in care sunt obligati a fi zi cu zi .stiau si am stat de vorba cu unii din ei ca nimeni nu se mai gandeste la ei , ca nimeni nu mai cauta sa lupte pentru ei , pentru un trai al lor mai plin cu multumirea ca sunt si ei oameni , ca au nevoi si ca cer demnitatea functiei de OM al zilelor noastre , ca a fi cu ei este o rusine , dar a-i jefui este o placere natioanala , ca nu mai au sperante mari in nimeni si in nimic si ca totul este lipsit de sens al existentei in acest taram al nesimtirii fata de cei care sunt tara .

La locul sederii mele era un ev mediu intarziat , o stergere de zile si o putrefactie a tariului  in care angoasele clipei erau trairi de teatru ionescian.

Incremenite scene de apus de istorie , plictis  cu jale pe chip uman general , lipsa de zambet si de lumina a fetei la marea majoritate a celor cu care m-am intalnit , si ceva aparte ; am avut sentimentul unei rautati generale pentru lucruri de nimic ; o rugaminte pentru ceva intoarsa in mizerii verbale , o cerere de ajutor cu o replica de nepasare , o intoarcere la animalitatea devenirii umane din lispa nu de resurse financiare , ci de cele de …EDUCATIE ?!?

Praf si pulbere s-a tot asezat pe acest domeniu si acum , incet , dar sigur incepem pioniereste sa ne culegem roadele .


Douazeci de ani am semanat vant su furtuna si acum adunam aceste spirite de frustrare permanenta .

ECHILIBRUL S-A RUPT , SOCIETATEA GEME , NU REZISTA  LA MARILE PRESIUNI  SI TARE MI-E TEAMA CA ROSTOGOLIREA ESTE APROAPE !

 

Leave a Reply