RSS
 

Cerul inimii !

10 Oct

Marturisire si lucrare a tot ceea ce dorim a face este inima noastra , care ne indeamna la a fi impacati cu noi , la a crede in binele nostru , la a o ferici prin mesaje clare de iubire si apropiere de cei dragi.

Ea pururea are pomenirea sinelui nostru , ea ne da hrana care ne face sa fim tari la vremuri de nevoie, la timpurile mizerabile pe care le traim , ea ne incarca cu indestulatoare rabdare cu lucrarea celui care ne-a dat viata si tot ea ne propune o cale din miile existente de a fi in armonie cu noi insine .

Cerul cel instelat al inimii noastre este paradisul de zi cu zi al sufletului descatusat de fortele cele negre, de relele cele multe , de inchisorile in care mai fara de voie suntem obligati a fi , de lacrimile pe care daca nu le-am varsa nu am mai fi ceea ce suntem , de suferintele de la tot pasul care o intaresc in facerea ei ca scut al credintei.

Apararea noastra de cele multe ale Satanei se face cu mult efort si credinta.

Intarita intru adevar si dreptate inima noastra este o comoara pe care de cele mai multe ori nu vrea a o vedea si nu dorim a cauta nestematele din ea.

Inceputul intelepciunii este atunci cand buna intelegere a noastra o implineste pe ea si a scalda in razele cele luminoase ale izbanzii de Lumina indestulatoare pentru toti din jurul nostru.

In veac , inima noastra trebuie sa nadajduiasca in Bine, sa creada in slava dreptatii si sa apere pe cei necajiti sufleteste si material.

toate rasariturile si apusurile de soare sa ne gaseasca cu cerul inimii nastre instelat si senin , sa fie mereu deschis la pace, la smerenie, la introspectie si la a ridica veselia la masa oricarui om .

Inima intunecata duce la cutremurarea pamantului creatiei de raul ivit.

La ce bun toate acestea ?

 
 

Leave a Reply

 

 
 
  1. abaza irinaNo Gravatar

    04/11/2010 at 8:14 AM

    V.Hugo spunea in 1849 că,,Va veni o zi în care voi,francezi,ruşi,italieni,englezi,germani,voi,toate naţiunile continentului,fără să vă pierdeţi calităţile distincte şi glorioasa voastră individualitate veţi fonda împreună o unitate superioară şi veţi construi fraternitatea europeană.\Să credem că pentru a ajunge acolo învăţăm să ne clădim intelectual.