RSS
 

Suferinţă cu durere

12 Sep

Cum as fi bucuros ?

In jurul meu sunt numai semne de neasezare, de disperare la multi semeni, de absurd la realitatea fiecarei clipe . Oameni care sunt debusolati pentru lucruri marunte , care tin de o existenta cotidiana a simplului , in care totul de cu zi se rezuma la grijile si straduintele pentru a da hrana celor care formeaza o familie, de a face o deschidere spre ceva dorinte primitive ale secolelor medievale .

Incepem un ciclu in care incertitudinile zilei sunt la fiecare pas , in care tulburarea pentru tot ce inseamna viitor se adanceste , in care mesajele oficiale sunt divergente , in care luptele sunt la cutite pentru puterea efemera si n u pentru fericirea multimilor .

Grija ca maine incepe scoala , fericirea unora ca pentru prima data o sa calce pragul unei scoli in Romania  sunt aproape neobservabile in masura in care fondurile materiale sunt insuficiente sau deloc , iar cele volitiv-motivationale reduse  sau pline de amareala zilei ca si dascalul trebuie sa alerge , sa viseze la clipa de imbelsugare intro vreme in care toti iti iau si nimeni nu-ti da mai nimic, decat distret sau huiduieli ca esti dascal descult , amarat si plin de datorii , pentru ca a  cutezat  sa faca credite pentru a avea un minim de trai decent – si acest lucru numai la unii, pentru ca altii nici salariul nu le-a dat posibilitatea la a se imprumuta.

Multa suferinta intro vreme in care bucuria trebuia sa fie la ordinea zilei.Parinti care nu au banii necesari pentru a imbraca , a cumpara rechizite pentru pruncii de la scoala , scoala care nu are manuale noi pentru copiii care vin la ea, atmosfera grea in care toate vor fi facute , huiduielile de la tot pasul intuneca ceea ce era o sarbatoare a scolii- inceputul anului scolar .

Si ca dracu , parca nu era indeajuns – scoala incepe pe 13 !

Durerea mea vine si din faptul ca nimeni nu-si cere scuze, ca poti fi sarac dar sa ai suflet si ca un parinte iubitor sa ai taria sa faci o mica clipa de bucurie copiilor sa dai ceva din sinele tau pentru a recunoaste ceea ce de fapt vedem cu totii ca suntem acolo unde nimeni nu visa acum douazeci si unu de ani !

se poate se mai altfel ?

Poate anul viitor sa ne demonstreze raul absulut sau inceputul unui drum sanatos pentru a natie vlaguita de nimicnicii vremelnice si faurite din pacate de ai nostri semeni care cica ne si reprezinta .La ce ?

 

Leave a Reply