RSS
 

Smintire

14 Sep

E la moda sa nu ai dreapta judecata , e  in firea vremii sa rastalmacesti vorbele cuiva , ba sa mai si adaugi daca te tin judecatile si constiinta proprie.

Greu e sa nu fii ceea ce se cere , greu e sa-ti pastrezi normalul din tine , firescul din jur si nealteratul din suflet .

Cam peste tot se pierde dreapta  judecata a lucrurilor, a oamenilor , a firii nascatoare de fapte dorite sau nedorite , din pacate , cateodata , nici de noi .

A induce in eroare este ca supa inainte de masa principala , face parte din mecanismul de existenta al multimilor , intra in focul nasterii unei noi creatii.

Se merge si pe drumul batatorit de milenii sa împiedici pe cineva să facă ceva folositor lui , multimilor etc.Aici este intemeiata zicala neaosa : sa moara si…biata capra ! De ce pe ea o fi ales-o acest popor! Poate o explicatie ar fi ca era cel mai uzitat material al clientului sarac si plin de nevoi :  Capra, animalul saracului cel mai prapadit din obste .Cei normali aveau oi, vaci,  cai etc.

De fapt, a strica rostul unui om nornal , traiectul sau de vietuire intru credinta neamului este tot o actie de smintire.Ea este parca tot mai des intalnita in imprejurimile mele .

A amagi lumea cu idei frumoase  cand realitatea este alta este tot pervetire a mintii normalului in boala smintelii de suflete firave,  nevonovate , alterate de vremea  pacatoasa si neindestulatoare  in  nimic .

A măslui, minți, mistifica, mișca, momi, muta, păcăli, păcătui, perverti, prosti, purta, răstălmăci, rătăci, scrânti, stingheri, stânjeni, strica, suci, supăra, trișa, tulbura, urni, vicia – sunt verbe ale generatiei de astazi , sunt la moda , fac parte din pseudoeducatia strazii , a cotidianului , a unor elite care ele insele se legitimeaza tot in asemenea verbe .

Cu smintirea multimii  tulburi un neam , neasezand clipele de identitate in rostul normalului , facandu-i pe cei mici in toate sa accepte mai orice si mai de la toti .

Adevarata smintire este a banului aflat la tine sicare poate veni din trandavie si nemunca , din neiubire de lucru bine realizat si placut pentru cel care il realizezi.

Ea poate fi un defect pentru ca adevarul devine neadevar si i9nvers .Lucrurile sunt amestecate si dorinta de a fi reasezate nu prea este .

Aici este cheia , dar subiecti pentru rezolvare aproape ca ii numeri pe degetele de la o mana .

Nerusinarea sta la masa cu smerenia !

Si nu e bine !

Parca e si blasfemie , nu ?


 

Leave a Reply