RSS
 

Salutam !

22 Sep

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit miercuri, 22 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Dan Ben-Eliezer, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Israel în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Şeful statului a adresat felicitări pentru desemnarea ca ambasador în România, urări de bun venit şi succes în activitatea pe care urmează să o desfăşoare în ţara noastră.

În cadrul discuţiilor au fost abordate atât teme de pe agenda bilaterală, cât şi subiecte de interes ale agendei internaţionale, cum ar fi procesul de pace în Orientul Mijlociu sau dosarul nuclear iranian.

Preşedintele Traian Băsescu a evocat cele două întâlniri pe care le-a avut cu preşedintele Shimon Peres: la Ierusalim, respectiv cea recentă de la Bucureşti. Şeful statului a salutat reluarea negocierilor directe de pace israeliano – palestiniene.

Ambasadorul Ben-Eliezer a remarcat substanţa relaţiilor româno-israeliene şi a exprimat dorinţa părţii israeliene de a le dezvolta, în continuare. Astfel, în perioada următoare vor fi identificate proiecte punctuale de cooperare, conform domeniilor stabilite cu ocazia întâlnirii celor doi şefi de stat, de la Bucureşti.

Departamentul de Comunicare Publică
22 Septembrie 2010

( Sursa : http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=12389&_PRID=lazi)

Un cuvant  bun, prietenesc de salut si de nou mandat pentru Excelenta Sa !

Sa-i fie de bun augur munca pe care o incepe in Romania !

 

Leave a Reply