RSS
 

Oare ?

22 Sep

Binecunoscutul fizician Stephen Hawking este de parere ca teologia nu este necesara.

“Poate ca Dumnezeu exista, insa stiinta poate explica universul fara nevoia unui creator”, a explicat Hawking intr-un interviu acordat CNN.

In varsta de 68 de ani, Hawking sustine in noua sa carte, numita “The Grand Design”, ca, in pofida existentei fortei gravitationale, universul poate si se va crea din nimic. “Creatia spontana”, scrie el, este motivul pentru care universul si umanitatea exista.

“Atractia gravitationala si teoria cuantica fac in asa fel incat universurile sa fie create spontan din nimic”, a detaliat Hawking pentru Larry King.

Intrebat de ce lumea a reactionat atat de puternic la noua sa carte, Hawking a explicat ca “stiinta raspunde din ce in ce mai mult la intrebari care erau pana acum de domeniul religiei. Explicatia stiintifica este completa. Teologia nu este necesara”.

Ideea din spatele controversatei aparitii editoriale este asa-zisa “M-teorie”, care ar permite universelor sa fie create din nimic, fara a necesita interventia unui Dumnezeu.

( Sursa : http://www.ziare.com/magazin/stiri-magazin/stephen-hawking-teologia-nu-este-necesara-1041222 )

Oare ?

Crede cineva ca asa pot sta lucrurile ? in inchipuirile noastre ele au temelia finitului nostru si nu altceva !

Ceea ce avem a zice este ca astazi stiinta poate afirma ca modelul tuturor epistemelor este spre implinirea noastra ca mari cercetatori .

Dar greu de explicat sunt minunile creatiei !

Suntem noi astazi in stare de a produce lapte , oua etc fara de aminalele posesoare , fara de un efort care sa le asigure vietuirea lor ?

Mici suntem si minte ne mai trebuie  multa !

Daca nu,   sigur  credinta din belsug !

 

Leave a Reply