RSS
 

O tocmire

30 Sep

Cum vremurile sunt tulburi si bietul muritor cauta sa se descurce  cum poate pentru a putea trai si a avea o clipa de satisfactie mi-a venit ideea :

de ce nu suntem ajutati de statul care ne reprezinta cand suntem amenintati de banci cu executia , cu confiscarea etc ?

Unde avem un sprijin pe pamant cand la Dumnezeu este mult prea departe !

Statul roman ar trebui sa ne dea ajutorul la ceas de nevoie si sa ne sprijine cand bancile , care acum nu sunt ale neamului nostru , ne impun conditii draconice de plata si poate de batjocura .

Unde sunt conditiile pe care sa le faca si sa le aiba statul roman de a apara cetateanul acestei tari cand este la ananghie, la faliment ??

Statul ar trebui sa oblige bancile , mai mult decat profitoare pentru dezastrul in care suntem , sa ajute , sa renegocieze contractele , sa reesaloneze creditele  etc. cu cetatenii sau sa le spuna  sa mearga in alta parte si sa realizeze profit !

Prea suntem la cheremul altora care de cele mai multe ori nu au nimic cu ai nostri !

De ce ?

Unde este solidaritatea cu cel care este bun platnic, bun cetatean si din  X motive are nevoie de cel care il reprezinta pe el la scara istoriei si se numeste statul roman .

Nu inteleg de ce se cere solitaritate la greu daca cel care este reprezentantul nostru nu ne apara , nu ne ocroteste la ceas de cumpana si apoi cand totul revine la bine sa dam cezarului ce este al lui .

Asa am crede ca apartinem cuiva , ca la cineva ii pasa de golea, de cel flamand si la prapastia vremurilor , altfel care este problema ?

Suntem in disperare , suntem la o cale pe care daca nu stim sa o cladim cu simtamant s-ar putea sa destructuram ceea ce decenii am cladit cu mii de oameni care s-au jertfit pentru acest neam !?

De ce unii au mai multe drepturi decat altii ?

De  ce nu exista ajutor pentru cei simpli si suntem purtati de clipa trecatoare la marginea istoriei ?

Unde sunt personalitatile istorice prezente gata de sacrificiu pentru natia lor ?

Nu avem nevoie decat sa putem trai in demnitate in aceasta tara in care iubirea de neam nu prea mai este la ordinea zilei ?

De ce ?

Nu vad personalitati politice care sa lupte , sa militeze de a ne fi bine ACUM aici , in acest spatiu care are milioane de jertfe umane pentru un trai mai bun !

De ce ne sunt propuse cai prin care acum suntem furnici si mici si neajutorati si maine – cand va fi acest maine ?-  o sa ne fie bine , viitorul o sa fie ferice !

Acest lucru aud de patruzeci de ani si mereu am fost inselat si mintit grosolan de  cei care erau la bucate !

Stiu ei bine ca eu nu pot trai decat acum , aici si nu in viitor !

Daca acel  viitor nu-l apuc !

Daca tot ceea ce spun ei sunt numai minciuni si o sa ne fie si mai rau decat acum !

Daca tot ce s-a cladit este in dauna noastra si in beneficiul unor banci care profita de raul nostru si cauta a ne prosti si a ne minti si a ne saraci ?

Unde este structura care apara ROMANUL !

Unde este statul romanilor care are datoria sa ne incurajeze sa fim , sa credem in acest neam , sa fim ai lui cu trupul, dar mai ales cu sufletul ?!?

O tocmire ar trebui sa fie cu fiecare cetatean si in functie de dreptul cel mare al statului si de plata corecta si cinstita a obligatiilor noastre catre el , statul meu ar trebui sa ma apere de tocmirile proaste ale tuturor jecmanitorilor de romani !

Mai ales ca bancile nu sunt romanesti dar sunt in profit pe teritoriul nostru, pe munca milioanelor de oameni care sunt romani.

O fi bine ?

 

Leave a Reply