RSS
 

Nu am gresit cu nimic !

03 Sep

Reprezentantul comunitatii evreiesti din Nancy,Franta,  Ştefan Heymann a declarat miercuri , 01 septembrie 2010, că suspendarea unui profesor de istorie, care se presupune că a încălcat obligaţiile care îi revin “, a neutralităţii şi “secularismului, este un scandal” de stat “.

Reprezentantul  comunitatii evreiesti a mustrat pe autorii acestui raport, doi inspectori , care este complet eronat, pentru considerente politice şi rasiale”, a spus el.

“Am auzit cu toţii declaraţiile  preşedintelui , despre dorinţa sa de a promova memoria Holocaustului şi toate ororile lui. Eu nu cred că această sancţiune, suspendarea unui profesor, nu va fi ridicata “, a spus Heymann.

Profesoara Catherine Pederzoli, in varsta de 58 de ani,   a fost suspendata  patru luni de către Rectorul  Academiei din  Nancy-Metz, pe baza unui raport realizat de către Inspectoratul General al Educaţiei în luna iulie.

În acest document de 42 de pagini, pe care AFP a facut o copie, inspectorii au scris  de “încălcarea unei obligaţii de confidenţialitate, de neutralitate  şi nerespectarea secularismului din Franta , acuzand şi profesorul de “instrumentalizarea  studenţilor ” cu “spălări de creier” .

Ei cred ca d-na Pederzoli petrece prea mult timp pentru organizarea de excursii pe istoria evreilor din Europa Centrală, inclusiv vizite la taberele ca Auschwitz-Birkenau, Polonia. “O perioada considerabilă de timp pentru pregătirea fiind petrecuta  pe proiect, părţi ale programului său puteau fi mai mult sau mai puţin sacrificat”,  scriu ei .

Autorii, de asemenea, notraza de faptul că, în timpul întâlnirii lor cu profesorul, acesta din urmă a spus  de 14 ori cuvântul “Shoah”, “în timp ce termenul atât mai neutră din punct de vedere istoric e de genocid care a fost  menţionat de două ori si  în trecere.

Întrebat de AFP, marţi, rectorul a insistat “asupra faptului că este o temă în problema generală de a organiza excursii şcolare (…)si  nu are  legătură cu subiectul  şi cu memoria Holocaustului, în care Ministerul Educatiei Nationale este foarte atasat ”

Catherine Pederzoli a denunţat miercuri “un abuz de putere” a oficiilor  parohiale.

Ea a declarat reporterilor: “Am văzut un abuz de putere şi o negare a istoriei, pentru că mă împiedică de a lucra pe tema Holocaustului . Predarea Holocaustului este îngrijorătoare. Imi fac treaba şi elevii mei reuşesc  BAC “, a spus ea.

“Este un amestec in  intimitatea mea şi spun că ceea ce am realizat cu elevii mei este bine.

Rămân cu capul ridicat, nu am greşit cu nimic , nu ma simt vinovata”, a spus ea.

Avocatul ei a depus o cerere de urgenţă la tribunal, care  ar trebui să decidă în termen de două săptămâni.

( sursa : http://fr.ejpress.org/article/38081 ).

Un lucru grav care se intampla in acesta tara , in acest caz.Nu poti a inchide gura cuiva pentru marile crime pe care le-au infaptuit unii semeni de ai nostri in timpul celui de al DOILEA RAZBOI MONDIAL.

Eu sprijin demersul oricarui dascal; de istorie care merge in meseria sa pe a apara valorile democratiei ,vietii libere si libertatii umane .

Trebuie sa le spui si sa le arati elevilor relele unor vremuri pentru ca altfel ele se pot repeta .

NOTA : aceasta postare are numarul 500.

 

Leave a Reply