RSS
 

Archive for septembrie 22nd, 2010

Salutam !

22 Sep

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit miercuri, 22 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Dan Ben-Eliezer, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Israel în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Şeful statului a adresat felicitări pentru desemnarea ca ambasador în România, urări de bun venit şi succes în activitatea pe care urmează să o desfăşoare în ţara noastră.

În cadrul discuţiilor au fost abordate atât teme de pe agenda bilaterală, cât şi subiecte de interes ale agendei internaţionale, cum ar fi procesul de pace în Orientul Mijlociu sau dosarul nuclear iranian.

Preşedintele Traian Băsescu a evocat cele două întâlniri pe care le-a avut cu preşedintele Shimon Peres: la Ierusalim, respectiv cea recentă de la Bucureşti. Şeful statului a salutat reluarea negocierilor directe de pace israeliano – palestiniene.

Ambasadorul Ben-Eliezer a remarcat substanţa relaţiilor româno-israeliene şi a exprimat dorinţa părţii israeliene de a le dezvolta, în continuare. Astfel, în perioada următoare vor fi identificate proiecte punctuale de cooperare, conform domeniilor stabilite cu ocazia întâlnirii celor doi şefi de stat, de la Bucureşti.

Departamentul de Comunicare Publică
22 Septembrie 2010

( Sursa : http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=12389&_PRID=lazi)

Un cuvant  bun, prietenesc de salut si de nou mandat pentru Excelenta Sa !

Sa-i fie de bun augur munca pe care o incepe in Romania !

 

Oare ?

22 Sep

Binecunoscutul fizician Stephen Hawking este de parere ca teologia nu este necesara.

“Poate ca Dumnezeu exista, insa stiinta poate explica universul fara nevoia unui creator”, a explicat Hawking intr-un interviu acordat CNN.

In varsta de 68 de ani, Hawking sustine in noua sa carte, numita “The Grand Design”, ca, in pofida existentei fortei gravitationale, universul poate si se va crea din nimic. “Creatia spontana”, scrie el, este motivul pentru care universul si umanitatea exista.

“Atractia gravitationala si teoria cuantica fac in asa fel incat universurile sa fie create spontan din nimic”, a detaliat Hawking pentru Larry King.

Intrebat de ce lumea a reactionat atat de puternic la noua sa carte, Hawking a explicat ca “stiinta raspunde din ce in ce mai mult la intrebari care erau pana acum de domeniul religiei. Explicatia stiintifica este completa. Teologia nu este necesara”.

Ideea din spatele controversatei aparitii editoriale este asa-zisa “M-teorie”, care ar permite universelor sa fie create din nimic, fara a necesita interventia unui Dumnezeu.

( Sursa : http://www.ziare.com/magazin/stiri-magazin/stephen-hawking-teologia-nu-este-necesara-1041222 )

Oare ?

Crede cineva ca asa pot sta lucrurile ? in inchipuirile noastre ele au temelia finitului nostru si nu altceva !

Ceea ce avem a zice este ca astazi stiinta poate afirma ca modelul tuturor epistemelor este spre implinirea noastra ca mari cercetatori .

Dar greu de explicat sunt minunile creatiei !

Suntem noi astazi in stare de a produce lapte , oua etc fara de aminalele posesoare , fara de un efort care sa le asigure vietuirea lor ?

Mici suntem si minte ne mai trebuie  multa !

Daca nu,   sigur  credinta din belsug !