RSS
 

Archive for septembrie 3rd, 2010

Nu am gresit cu nimic !

03 Sep

Reprezentantul comunitatii evreiesti din Nancy,Franta,  Ştefan Heymann a declarat miercuri , 01 septembrie 2010, că suspendarea unui profesor de istorie, care se presupune că a încălcat obligaţiile care îi revin “, a neutralităţii şi “secularismului, este un scandal” de stat “.

Reprezentantul  comunitatii evreiesti a mustrat pe autorii acestui raport, doi inspectori , care este complet eronat, pentru considerente politice şi rasiale”, a spus el.

“Am auzit cu toţii declaraţiile  preşedintelui , despre dorinţa sa de a promova memoria Holocaustului şi toate ororile lui. Eu nu cred că această sancţiune, suspendarea unui profesor, nu va fi ridicata “, a spus Heymann.

Profesoara Catherine Pederzoli, in varsta de 58 de ani,   a fost suspendata  patru luni de către Rectorul  Academiei din  Nancy-Metz, pe baza unui raport realizat de către Inspectoratul General al Educaţiei în luna iulie.

În acest document de 42 de pagini, pe care AFP a facut o copie, inspectorii au scris  de “încălcarea unei obligaţii de confidenţialitate, de neutralitate  şi nerespectarea secularismului din Franta , acuzand şi profesorul de “instrumentalizarea  studenţilor ” cu “spălări de creier” .

Ei cred ca d-na Pederzoli petrece prea mult timp pentru organizarea de excursii pe istoria evreilor din Europa Centrală, inclusiv vizite la taberele ca Auschwitz-Birkenau, Polonia. “O perioada considerabilă de timp pentru pregătirea fiind petrecuta  pe proiect, părţi ale programului său puteau fi mai mult sau mai puţin sacrificat”,  scriu ei .

Autorii, de asemenea, notraza de faptul că, în timpul întâlnirii lor cu profesorul, acesta din urmă a spus  de 14 ori cuvântul “Shoah”, “în timp ce termenul atât mai neutră din punct de vedere istoric e de genocid care a fost  menţionat de două ori si  în trecere.

Întrebat de AFP, marţi, rectorul a insistat “asupra faptului că este o temă în problema generală de a organiza excursii şcolare (…)si  nu are  legătură cu subiectul  şi cu memoria Holocaustului, în care Ministerul Educatiei Nationale este foarte atasat ”

Catherine Pederzoli a denunţat miercuri “un abuz de putere” a oficiilor  parohiale.

Ea a declarat reporterilor: “Am văzut un abuz de putere şi o negare a istoriei, pentru că mă împiedică de a lucra pe tema Holocaustului . Predarea Holocaustului este îngrijorătoare. Imi fac treaba şi elevii mei reuşesc  BAC “, a spus ea.

“Este un amestec in  intimitatea mea şi spun că ceea ce am realizat cu elevii mei este bine.

Rămân cu capul ridicat, nu am greşit cu nimic , nu ma simt vinovata”, a spus ea.

Avocatul ei a depus o cerere de urgenţă la tribunal, care  ar trebui să decidă în termen de două săptămâni.

( sursa : http://fr.ejpress.org/article/38081 ).

Un lucru grav care se intampla in acesta tara , in acest caz.Nu poti a inchide gura cuiva pentru marile crime pe care le-au infaptuit unii semeni de ai nostri in timpul celui de al DOILEA RAZBOI MONDIAL.

Eu sprijin demersul oricarui dascal; de istorie care merge in meseria sa pe a apara valorile democratiei ,vietii libere si libertatii umane .

Trebuie sa le spui si sa le arati elevilor relele unor vremuri pentru ca altfel ele se pot repeta .

NOTA : aceasta postare are numarul 500.

 

Telocitele

03 Sep

Acad. L.M. Popescu, directorul general al Institutului National de Patologie “Victor Babes” si seful Departamentului de Medicina Celulara si Moleculara al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti este “parintele” unei descoperiri revolutionare – telocitele.

Acestea sunt un tip de celule ce, desi exista in organism dintotdeauna, nu fusesera descoeprite pana acum. Telocitele au si un rol foarte important – ele sunt celule ajuta ale celulelor stem, cele care contribuie la regenerarea tesuturilor.

“Telocitele nu au fost descrise de nimeni inaintea noastra. Sunt foarte importante pentru viiorul imediat si pe termen mediu in medicina pentru ca sunt celule ajutatoare ale celulelor stem”, a spus, la Tv Ziare.com, Acad. L.M. Popescu.

Acesta a amintit si de performatele extraordinare ale Institutului “Victor Babes”, fiind propus de 19 ori pentru premiul Nobel pentru Medicina.

Satisfactia in cercetare inseamna ceva mai mult decat bani

Cum fondurile sunt putine, satisfactia unui cercetator sta in “ceva mai mult decat bani”, a mai spus acad. L.M. Popescu. Cat despre implicarea companiilor farmaceutice in proiecte de cercetare, acesta spune ca se intampla foarte rar, deoarece nu asa obtin profit, ci din distribuirea de medicamente.

Cat despre salarii, acad. L.M. Popescu spune ca exista norocosi care castiga pana la cateva mii de euro, dar si altii mai putin norocosi care nu isi iau salariul deloc.

“Castigul este variat in funcie de valoare, de pozitie, de situatia concreta, e vorba de cateva mii de euro, dar exista institute de cercetare in care unii cercetatori nu-si iau leafa. Intamplator Babes are o situatie privilegiata pentru ca suntem o institutie care ne autofinantam si suntem o institutie de succes ca realizari personale, ceea ce inseamna ca obtinem fonduri.

Desi, aparent, institutul e sub indrumarea Ministerului Sanatatii, noi trebuie sa ne facem singuri rost de bani si de cele mai multe ori reusim, rolul ministerului fiind doar acela de a ne da indicatii si a ne controla tot timpul, lucru ce mi-e greu sa inteleg”, a mai spus acad. L.M. Popescu.

( sursa: http://www.ziare.com/stiri/eveniment/tv-ziare-com-romanii-au-facut-o-descoperire-revolutionara-telocitele-1038501)

E o mare bucurie cand mai afli o asemenea stire , mai ales ca ea se intampla in Pomania .Sunt mahnit ca nu are pubplicitatea necesara si mai ales prezentarea in afara tarii noastre ar trbui sa fie una de exceptie .

de ce nu sa fie propus pentru un posibil candidat la premiile NOBEL.

Domnule academician aveti tot respectul si tooata cinstea din partea mea .

Unde sunt elitele politice pentru a da onorul unui asemenea savant ?

Unde este recunoasterea statului nostru ca avem o asemenea descoperire realizata de un cetatean al acetei tari ?

Poate acestea toate or sa vina si sunt eu prea grabit !

Timpul imi va da sau nu dreptate !?