RSS
 

Teama

16 Aug

Este in noi de cand suntem in starea de veghe in aceasta trecere pe drumul harazit de ceruri .

Avem a zice ca avand constiinta cresterii si dezvoltarii noastre , fiind legati mereu de cele trecatoare , avem si acest sentiment ca toate sunt in zadar, ca toate intro clipa se duc de rapa si ca in orice clipa poate sa vina sfarsitul cel indeobste asteptat de cand ne nastem .

Teama aceasta este normala , este o vedere realista a cele ce suntem , nu avem ce sa punem in loc si nici cum sa o inlocuim cu ceva , cu cineva . Poate credinta in Dumnezeu mai insoteste aceasta teama cu o stare de liniste aparenta ca va fi bine oricum !

Greu dezvoltam o stare de a ne apara de teama ca maine putem sa numai fim .Suntem fire de praf, de nisip intrun ocean care nu stie de el , dar de noi , de fiecare suflet ce are speranta la mantuire !

Cu cat presiunea sociala este mai mare cu atat nu are cum sa ne treaca aceasta teama .Ea devine patologica , greu de stapanit atunci cand simtim neliniste, apasare, ingrijorare fara motivatie, disconfortanta psihic (“Nu stiu de ce mi-e frica, am impresia ca mi se va intampla ceva rau, imi tremura vocea, mi se inmoaie picioarele, am un gol – sau fluture – in stomac, am un nod in gat, ma sufoc, nu am aer”).

Mai mult mi-e teama de omul fara de nicio Carte , sau de omul unei singure carti . De ingustimea mintii unora care cred ca totul se reduce la a fi in logica lor.

Teama cea mare vine si din valtoarea vremii care te poate innebuni, sminti , te paote aduce la pierderea firii normale , la atacarea nemiloasa a fiecaruia pentru  ca nu mai ai puterea de a fi calm , de a i linistit in calea raului cotidian .

Teama de semenul tau care te poate trada pentru nimica toata , pentru un bob de linte sau pentru 30 de arginti .

Suntem infioratori de singuri si curgatori de rai , suntem fiare pentru alte suflete si mielusei pentru al nostru , suntem de ocara pentru ca nu acceptam realitatea firii omenesti si suntem napraznici in buimaceala generala .

Cred ca suntem ai acestei temeri si ea este in noi !

 

Leave a Reply