RSS
 

PP

24 Aug

Sa nu credeti ca voi scrie despre Partidul Poporului care se incearca a se ivi in Romania , ci despre o alta formatiune politica ce are in Suedia, germania aderenti din ce in ce mai multi – PARTIDUL PIRATILOR! Si in Romania se incearca a se crea o astfel de organizatie .

In Germania , iata ce este :

La ultimele alegeri parlamentare formatiunea nu a primit decat circa 2 la suta din voturile germanilor, insa in ultima vreme numarul aderentilor – care se inscriu, evident, online – a crescut semnificativ.

Partidul Piratilor foloseste internetul pentru comunicarea interna, iar recent a lansat o aplicatie care doreste sa “democratizeze” procesele decizionale ale formatiunii, relateaza Deutsche Welle:  “liquid democracy”, adica democratie fluida.

Astfel, se incearca deschiderea cat mai mare a partidului, precum si evitarea structurilor ierarhice rigide. “Nu avem un sistem de delegati ai partidului, iar in acest moment suntem convinsi ca aceasta este solutia buna. De ce? Pentru ca exista si alte modalitati de a face politica, vrem sa fim altfel”, spune Christopher Lauer, unul din liderii piratilor. “Si poate de aceea inregistram un adevarat val de inscrieri in partidul nostru”.

Pentru a evita supraaglomerarea congreselor formatiunii cu tot felul de propuneri si memorii, Lauer a dezvoltat impreuna cu o echipa de programatori o aplicatie online. Membrii partidului se pot inregistra pe site si pot inainta propunerile lor inainte de congrese, astfel incat ordinea de zi sa poata fi planificata eficient. “Liquid Feedback” se cheama platforma recent lansata.

Detaliile platformei online a Partidului Piratilor au fost discutate indelung. Fiecare membru poate face o propunere, ceilalti o pot citi, o pot vota sau pot depune amendamente. Votul este cat se poate de simpu: drag-and-drop pe o casuta verde inseamna “DA”, pe casuta rosie inseamna “NU”. Cine nu doreste sa voteze pe o anumita tema poate transfera dreptul sau de vot unui alt membru. Partidul se mandreste cu posibilitatea oferita fiecarui membru de a participa activ la dezvoltarea politicii formatiunii.

Partidul Piratilor a fost creat in Germania in urma cu patru ani. Formatiunea militeaza pentru o deregularizare completa a spatiului virtual si pentru liberul acces la informatii si la continut, restrictionat in prezent de drepturile de autor.

Actualmente exista 12.000 de “pirati” inregistrati in Germania. Sistemul lor initial de feedback a fost insa cat se poate de controversat chiar in randurile partidului. Oponentii argumentau ca factorul emotional se pierde in totalitate atunci cand comunicatiile se desfasoara exclusiv digital. Unii au si demisionat. In plus, a aparut si problema protectiei datelor personale, avand in vedere ca modelul initial prevedea accesul public la toate documentele si propunerile membrilor.

(sursa :) http://think.hotnews.ro/partidul-piratilor-face-valuri-pe-internet.html)

O fi bine , o fi rau  !?!

Mai rau decat acum nu cred ?!

Oricum, este de retinut ca idee si ca fapta .

 

Leave a Reply