RSS
 

Mizerabila samanta

28 Aug

Mocirla, mizerie, durere, indurare, razbunare, sange, intuneric, gunoi, pacat, neoprelisti de tot felul , sadismul actiunii , rautate, necuratenie , scarba , toate laolalta , dar si fiecare in parte sunt izvorul mizerabilei samante a ceea ce este in noi RAUL.

Cu toate firele lui , cu toate placerile lui , cu toate riscurile de a fi cu el , in el , prin el , totusi mergem la el si parca ar fi sfintele moaste,  ne plecam lui si ne rupem de la indumnezeirea noastra prin facere.

Ne place acest statul , altul decat cel programat si credem ca incalcarea oricarui lucru din armonia lumii este un act de personalitate , de maretie , de gigantismul nimicului nostru si a celui din noi.

Educatia data de la pruncie nu merge spre acele valente ce te indreapta spre lumina si spre grija fata de aproapele nostru care este in primul rand mediul in care traim , semenii , locul in care de mii de ori neducem zilele.Nu exista acea armonie pe care orice religie o vede si o cere celor care se adreseaza ei .Suntem niste fiinte fara de caracter , de un mimetism oribil prin care spunem ca este calea de a supravietui in jungla sociala , politica si mai ales umana .Suntem innegriti de faptele de compromis pe care le facem nu spre binele si armonia generala , ci spre nimicuri care privesc clipa , efemerul din toate si mai ales din launtru mizerabil al nostru .

Nu stiu o societate care a cautat si care a si gasit acele laturi si norme care sa ne conduca la o liniste a devenirii noastre ca oameni .

Am fost educati care incotro , am apucat ceea ce am putut din repezeala in care ne-au fost date cunostinte, deprinderi , capacitati de invatare si de memorare a unor lucruri , fapte si mesaje pe care nici transmitatorii lor nu cred ca le digerau .

Am trait in mimetism general , am cladit fapte de care nu suntem constienti sau nu suntem multumiti , am mers pe un drum pe care il vedeam ca nu este al nostru , dar ca vitele inaintam pe el ca altfel durea sau doare .

Suntem in conservare , dorim linistea aparenta, nu ne impacam cu sinele nostru , dar cu altii , avem multe a zice , dar mediul politic, social si cel imediat , din jurul nostru , nu ne este neprielnic pentru ca se cauta prosti , oameni de nimic , cu mari posibilitati de a fi repede si fara de compromis manipulati , minti frante de dureri zilnice si in neputinta de a spera la Cuvant .

O societae oarba , o inchisoare de suflete in care scapa cine este calit , cine poate rezista sau cine este dus spre a se infrupta din nectarul ambroziei . Si aici avem multe situatii in care prostii , handicapatii si saracii cu intelectul au condus popoare si au distrus destine la mii si mii de oameni .

Mizerabila samanta a raului a hibridizat o lume si astazi ni se prezinta ca unica samanta , ca cea salvatoare , ca cea care este in stare sa ne scape de noi pe noi .

Ea ne autodistruge .

Ea vine din noi .

Este a noastra creatie si ne reprezinta cel mai mult in fiecare zi in care suntem monstri si nu oameni .

Adica zilnic .

 

Leave a Reply