RSS
 

Minune la Justitie !

07 Aug

Caz fără precedent în istoria postdecembristă a sistemului penitenciar românesc:

!. doi gardieni acuzaţi că au omorât în bătaie un deţinut au fost reţinuţi împreună cu ofiţerul care a asistat la corecţia fatală aplicată victimei în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

2. este pentru prima oară când Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) ia măsuri extrem de dure împotriva propriilor angajaţi: în urma morţii lui  XYZ , închis pentru furt, nu mai puţin de 16 ofiţeri şi subofiţeri vor fi judecaţi în comisiile de disciplină pentru abateri grave.

3. ANP a remis un comunicat în care precizează că cei 16 ofiţeri şi subofiţeri cercetaţi disciplinar “au manifestat neglijenţă şi superficialitate”, şi-au depăşit atribuţiile de serviciu şi au avut “un comportament necorespunzător faţă de persoana privată de libertate”.

Un OM , cu toate pacatele lui , cred ca nimeni nu le contesta ( Dumnezeu sa- ierte ! ) , un crestin a fost UCIS in bataie de oameni meniti a-i proteja si indruma pentru zzzfapta .Iata ca nimic nu-i nou sub soare !

Ceea ce criticam din sistemul gulagului bolsevic inseamna ca nu a murit , ba am impresia ca se continua .

Cum altfel poti spune de  asa stire ?Ce mai face ministrul justitiei ! De ca platim bani grei pentru sistemul de penitenciare ? Nu sa-i aducem pe cei care numai Dumnezeu sa-i judece ! pe calea cea buna , a indreptarii sufletesti , arecunoasterii pacatului savarsit si a indreptarii lor spre smerenie ! Cred ca sunt vorbe goale la asa o realitate cruda !

Ea vine dupa un drum in care s-a incercat o rupere cu trecutul comunist dar vad ca nu se poate !

Cum sa bati un OM legat pana sa moara !

Pentru ce ?

Ca a furat ce ?

Oricat ar fi furat nu acesta este un tratament pentru un Om care are de ispasit o pedeapsa ?

Deci luase una de 16 ani si acum casapit de sluji ale sistemului lipsiti de etica , de morala crestina , de omenia muritorului !

Mi-e cam rusine de fapt , dar si el intregeste realitatea in care eu si altii traim .

 

Leave a Reply