RSS
 

Lepadarea

29 Aug

Stim de cand suntem mici ca una dintre caile cele mai adevarate pentru a merge pe drumul cel bun este sa te lepezi de tot si de toate ale vietii si sa mergi victorios inainte .

Dar ,oare se poate ?

Lepadarea de cei al nostru are forme mult mai adanci !

Sa te indepartezi de launtricul tau gol/plin  in care pui , si nu mai crezi ca poti sa-l umpli , tot ceea ce a-i gasit din pantecele mamei si pana in clipa de zi a vietii .

Sa alungi clipele in care a-i luat din viata frumuseti , mizerii , tot ce este : de la albastru cerului la intunericul pamantului , de la inseninarea sufletului la aflarea vestii cele bune inimii la tipatrul diusperarii la necazul ivirii lui in viata noastra .

Sa scoti cu multa detasare frumoasele zile in care ai a te gandi ca esti OM : ziua de nastere , ziua casatoriei, zilele de nastere ale copiilor, ale parintilor , rudelor cele mai apropiate etc si sa te faci ca nu exista , ca nu trebuie sa tresalti si sa ai bucuria ca esti viu, ca ai origini , ca esti dintrun pamant si ca semenii iti sunt prilej de bucurie si de necaz in clipele pe care tu si nu altcineva le harazesti asa .

Lepadarea de sufletul in suferinta si incarcarea cu mireasma bine placuta a iubirii dusmanului , a intrarii in iertarea tuturor si in a nu mai avea o reactie negativa la ceea ce este in jurul tau este poate deplina iesire a ta din tinele tau egoist , plin de angoasele zilei si ale facerii pamantesti.

Lepadarea de rau si de firea egoista a ego-ului nostru este o incercare la care este greu sa poti trece mai ales acum si mai ales aici .

 

Leave a Reply