RSS
 

Cuvant bun

14 Aug

La drept vorbind , toate cate sunt omului date se duc la bun sfarsit prin cuvantul gandit, rostuit, vorbit, infaptuit , transmis de la semen la semen , de la cel cu experienta la cel tanar, de la cel mare  in cultura unui neam la cel mic si bun ascultator .

Toate cuvintele au rosturile lor in a ne obisnui cu aceasta lume a visului , a credintei , ainchipuirilor si a faptei .

Lumea aceasta amestecata este mai inainte de noi in venirea ei in mintile noastre si in cugetul nostru .Ea se intemeiaza in limbajul articulat si incepe a fi in gandirea noastra la vreme de frageda tinerete si ne da puterea mintii in tinerete si mai ales la maturitatea noastra .

A cladi in sufletul unui prunc dintrun inceput cuvantul cel bun este o arta si necesita o mare dragoste si multa chibzuinta in a face cele necesare transmisiei unui mesaj corect pentru sufletul care se cladeste cu lumina sa proprie.

Asezamantul linistii, al faptei nenascute decat in duh , al limpezirii sufletului de raul zilei , al glasului launtric al fiecarui traitor intrun pamant este cladit pe el – acest cuvant ziditor, acest stalp al cutezantei de a fi creatorul a toate in fiinta noastra si in  a celorlalti .

Fara de el am fi mai saraci , mai necajiti si mai apropiati de animalitate .

Cu el suntem spre inaltimile cele fara de margini ale universului cel mare al Creatorului , cu el suntem in noi .

Dinspre noi pornim in alte sfere cu el .

 

Leave a Reply