RSS
 

Archive for august 11th, 2010

Caut job: OM !

11 Aug

Intro lume cu miracole la tot pasul , cu ivirea vietii in greutatea facerii ei , nu e greu a vedea si a simti ca jobul cel mare , al vietii  pentru specia noastra este sa fii OM , cand nu poti sa fii animal , floare sau stanca ! Bine , aici sunt multe in analiza pentru ca pe meridiane si paralele diferite avem a intelege in moduri diferite calitatea de om la nivel spiritual , la o limita care sa treaca de animalitate.

C and pe un anume teritoriu al Terrei te nasti nu poti alege paralela/meridianul !?!Nu poti alege nici parintii  care cu indreptatire au decis sa fii parte a lumii viilor .  Ajuns pe acest pamant incepe chinul pentru statul care ” te-a primit ” in randurile sale ca cetatean . El trebuie sa-ti ofere peste 16-18-23-25 de ani un posibil loc de munca pentru a-ti lua soarta in mainile propri  si a merge inainte.

El iti ofera un drum presarat cu obstacole create de sistemul birocratic al sau si tu , mandru cetatean , trebuie sa ai busola ajungerii la standardul la care doresti prin incercari disperate de a avea atatea joburi cate sa-ti confirme idealul vietii .

Suna a prostie, nu ! decat a face multe pentru a intregi banii de a nu trece in animalitate , mai bine faci un lucru temeinic pentru care sa poti avea respectul oamenilor si societatea sa-ti rasplateasca munca la directa ta importanta pentru ea .

Lucrurile capata o alta viziune daca vezi ca tu , cel care esti in inalte functii administrative , vremelnic, nu esti decat un trecator pentru care cetatenii s-au mobilizat pentru a fi cocotat cat mai sus pentru a le fi si lor cat mai bine ! Altfel pentru ce votul acordat ! De ce sunt ei si nu altii in fruntea bucatelor ? Pentru ca electoratul acrezut ca va face prin optiunea lui cea mai buna alegere a sa si nu a lor , nu ?

Sa ne tot trimiti in colo msau incoace , sa ne tot propui sa gasim noi solutii la lucruri grosolan de vizibil ca sunt prost tocmite inseamna o deprofesionalizare a clasei politice si o proasta orientare pe moment istoric spre anumiti subiecti ai vremii noastre .

Lucrurile nu pot ramane asa pentru ca eu , de exemplu, ma simt mandru ca sunt aici , ca acest pamant este si aml meu simca am dreptul sa ma intreb de toate ale vremii , dar mai ales de viitorul meu si al celor apropiati mie , in primul rand .

Nu pot trece nepasator si rece cand altii ma murdaresc si imi propum lucruri care stau asa numai in mintile lor incalzite de aburii puterii care de cele mai multe ori este venin si nu miere la scara cea lunga si temeinica a istoriei .

Adevarul nu supara daca vine pe o analiza a faptelor , a riscurilor , apericolelor , dar toate elementele prin care dorim salvarea trebuie sa fie puse in comunicare si ideile cele mari sa fie indreptate spre munca , spre investitii si spre consum .Fara de ele nu se misca nimic in folosul cetateanului si tare mi-e frica de intarirea unor elemente de suprafata neglijabila intelectuala care o sa apara si o sa ceara o dreptate a poporuluisaracit, intristat si satul de proiectii in care el moare de foame .

Se uita , se vrea uitare pe elementul esential : o data aparut in aceasta lume nu ai decat o singura viata si nimeni nu este indreptatit sa-si bata joc de el decat prorprietarul ei si nu exteriorul .

Nu credeti ca este asa ?