RSS
 

Vama vietii

19 Iul

Ma intreb: daca Creatorul ne-a dat viata , tot El ne-a supus mortii ?

Cred ca nu !

Si dupa povestea cu Adam si Eva , cu sarpele si pomul , cu incalcarea poruncii , nu cred ca Dumnezeu doreste creatiei sale supreme – sa fim dupa chipul si asemanarea Lui – pieirea definitiva a trupului si trairea in vecie a sufletului ?!

Ne-a dat El moartea ca pedeapsa ?

Nu cred . Poate ea apartine Raului , intunericului ? Se pare ca DA.

Atunci deschiderea noastra catre nedainuire de unde vine ?

O vama a vietii si in stalp al existentei noastre terestre trebuie sa fie ?

Sau daca totul este in valtoarea distrugerii materiale , omul de ce are posibilitatea de a fi etern in spirit ?

Numai prin trup suntem existenti pe acest pamant ? Unde e greseala de a fi corect in gandire !

Trupul si chinuirea lui zilnica duce si la mutilarea frumusetii sufletului in conditiile in care orice om este supus vremii sale de traire.Cum altfel putem spune ca avem un anume traseu de vietuire daca nu luam in cale propria Golgota a trairii noastre in anume timp , in anume neam , in anume familie si religie .

acestea toate laolalta si multe altele nu le poti alege , ci constient sau nu le iei cu tine  si le duci pana la finalul drumului.

Vama vietii noastre este dadatoare de o energie vitala care ne da speranta ca suntem ceruti de Creator la marea facere a Sa pentru eternul clipei in care s-a decis sa fim si noi – oamenii – pe aici , alaturi de celelalte vietuitoare ale pamantului . Suntem in capul lor , sunyem sefii tuturor fiintelor si lucrurilor de pa pamant dar cu ce folos in conditiile in care traim in continuu in turnul Babel , al incurcarii mesajelor , al instruirii patimase , al uitarii ca in  codul nostru central avem iubirea si nu altceva .

 

Leave a Reply