RSS
 

Vaideei !

26 Iul

Mai multe localitati se numesc asa in Romania !

E ceva , nu ?


Acum avem un esantion in cadru unui sondaj care zice cam asa :

“  Daca Nicolae Ceausescu ar candida la alegerile prezidentiale avandu-i contracandidati pe presedintii partidelor politice din Romania, adica Emil Boc, Victor Ponta, Crin Antonescu si Marian Sarbu, 41% dintre romani l-ar vota, potrivit unui sondaj IRES dat publicitatii luni.

Intentia de vot vine pe fondul situatiei in care 63% dintre respondenti cred ca inainte de 1989 traiau mai bine, in comparatie cu doar 23% care spun ca nu traiau bine, iar 9% spun ca traiau la fel, potrivit sondajului remis Ziare.com.

Peste jumatate dintre romani, adica 57%, cred ca inainte de Revolutie era mai bine, 21% spun ca era mai rau, 15% spun ca era la fel, iar 5% nu raspund.

Intrebati daca Nicolae Ceausescu a fost un conducator bun sau rau, 49% dintre respondenti spun ca a fost unul bun, 15% cred ca a fost unul rau, iar 30% sustin ca nu a fost nici bun, nici rau.

Raportul se schimba insa atunci cand este vorba de Elena Ceausescu, luand in considerare ca 67% cred a fost un conducator rau, 15% – nici bun, nici rau, iar 9% spun ca a fost un conducator bun.

37% dintre romani regreta caderea comunismului

37% dintre respondenti au spus ca regreta caderea comunismului, 57% nu regreta acest fapt al istoriei, iar 5% nu au vrut sa raspunda la aceasta intrebare.

Cat despre PCR, 30% dintre respondenti au recunoscut ca au facut parte din Partidul Comunist Roman, 57% cred ca in prezent partidele comuniste nu ar trebui interzise prin lege si doar 13% sunt categorici si le-ar interzice.

Cei care l-au condamnat la moarte pe Ceausescu ar trebui pedepsiti

68% dintre repondenti sunt de parere ca cei care l-au condamnat la moarte pe Ceausescu ar trebui sa fie pedepsiti si numai 15% l-ar fi condamnat la moarte daca ar fi facut parte din juriul de la proces.

80% cred ca sotii Ceausescu nu au avut parte de un proces corect si 23% sunt convinsi ca si-a meritat soarta. In ceea ce priveste recenta deshumare, 87% dintre respondenti au declarat ca au auzit despre asta la televizor si doar 26% se indoiesc ca sotii Ceausescu nu ar fi ingropati in Cimitirul Ghencea.

Sondajul IRES a fost realizat in perioada 21 – 23 iulie, pe un esantion de 1.460 de invidizi de peste 18 ani, iar eroarea maxima tolerata este de +/- 2,7%.

( sursa: http://www.ziare.com/nicolae-ceausescu/comunism/41-la-suta-dintre-romani-l-ar-vota-pe-nicolae-ceausescu-presedinte-sondaj-ires-1031471 ).

Daca asa stau lucrurile este destul de grav , dar  sper  ca esantionul are defecte si nu este posibil ca la 21 de ani de la decembrie 1989 sa avem asemenea concluzii .

Poate ma insel !

 

Leave a Reply