RSS
 

Sa nu existe !

28 Iul

M-am intalnit astazi , la Ploiesti , cu un coleg de breasla,  mult mai tanar , tulburat si inspaimantat de  viata cruda la care contemporanii il supun .Dupa discutia cu el , la final , mi-a aferit o ultima carte a lui – Contemporani cu Apocalipsa .Subtitlul mi s-a parut interesant : RUGATI-VA LA DUMNEZEU  SA NU EXISTE !

Asa cred si eu ca daca exista Creatorul vai si amar de noi si de tot , ca si de toate lucrurile care sunt creatia noastra si au tendinte nefiresti , ne aplecate spre pace, spre tihna sufleteasca si spre indreptare trupeasca .

Dar toate ale noastre in ultimii cinci sute de mii de  ani  sunt realizate spre satisfacere mandriei noastre , spre strafulgerarea smereniei noastre si spre exaltatea mandriei si atotnepretuita noatra dorinta de a vedea ca unii o duc bine si altii sunt sclavii lor.

Ma bucura o ideea ca cea a colegului meu , pe care a imbracat-o in poezie , ma face sa sper ca intraterestrii care vor sosi vor reinventa coroana lui iuda si ne vor oferi marele   joc in care boala ingerilor va fi primul ceas rau care a batut in turnul cetatii noastre de pamant .

El afirma – cred ca pe drept ! – ca Apocalipsa creste sloboda in curte la noi – pamantenii si nu la cei de pe aceste plaiuri .

Succes lui si o mai buna soarta de pamantean in acest inceput se secol umilitor pentru fiinta umana .

 

Leave a Reply