RSS
 

Inghite doar ADEVARUL !

11 Iul

Sunt in concediu la Eforie Nord si stand pe plaja , la Debarcader , mi-a atras atentia un banner cu inscrisul :  “” inghite doar adevarul! “si am ramas uimit de ceea ce doreste a atrage atentia mesajul .

Cine o fi platit pentru a fi realizat un asemenea material ?

Cine a comandat asemenea mesaj pentru poporul de pe Litoral ?

In ce conditii cineva pe plaja a luat acest mesaj in serios ?

Dar avem a crea idei in clipe de relache si acest lucru este specific noua ?

Oricum am lua-o , eu am creat o stare de reflectie personala si am a zice urmatoarele la ceea ce avem in discutie :

1. De ce sa inghitim ADEVARUL ?

Poate pentru ca ne este greu a face reflectia pentru ceea ce inseamna iubirea de intelpciune sau de a intelege relatia corecta intre subiectul si obiectul cunoasterii ? Poate altfel nu se poate la noi cand “minciuna sta cu regele la masa  !Poate clipele de a rumega adevarul faptelor sunt o etapa la care noi nu am ajuns !Poate a inghiti este mai usor decat a mesteca , a rumega , daca ma refer la Miorita !Poate starea de a fi apt de a inghiti orice si oricand este mult mai facila decat starea de indelunga meditatie asupra a ceea ce am facut , asu[pra a ceea ce dorim a face sau asupra a ceea ce dorim a fi in viitorul imediat sau mai indepartat ! Poate este singura forma prin care vedem adevarul lor prin mintile noastre !

2.Mesteca orice vrei , numai adevarul sa-l inghitim !

Acesta ar fi un posibil mesaj doi.Este o stare de animalitate in care orice putem mesteca , de la alimente la fructe , de la cele care ne sunt trebuincioase imediat la cele care ne fac fericiti ca ne umplem nevoile material-biologice , de la stomac la a avea imbracaminte sau unde sa locuim .Daca acestea toate sunt realizate la ce ne mai trebuie si adevarul ?La ce avem a-l rumega indelung si pe el , cand mult mai usor este de a-l inghiti !??

3.Istoria noastra , a celor marunti , care vrand -nevrand dam sarea si piperul acestei tari.

Poate veacuri dea randul nu am facut decat sa inghitim ceea ce mai marii zilei , zonei, regiunii , continentului sau lumii au vrut , au considerat necesar sa facem spre lauda lor si dauna noastra ! Poate ne trebuia un pic mai multa educatie pentru a face lucrul inceput temeinic , pentru a duce pana la capat ceea ce am inceput , pentru a ne mareti in fapte marunte , pentru a crede in adevarul adevarat si nu in plasmuiri bete ale unor minti infrante si nerostuite temeiniciei vietii in credinta si smerenie ! Poate toate ale noastre au un rost cand ne pierdem in nerostuirile noastre perene !

4.Practic aici si acum avem a zice : multa nesimtire vad la tot pasul , multa nepasare si multi domnul Goe , Madam Priscupescu, domnii  Pristanda , Priscupescu si Tipatescu .Nimic nu ne misca in interiorul nostru , chiar daca cate ceva s-a mai schimbat in jurul nostru !

Si cu toate acestea …mergem inainte si suntem Bravi urmasi …si contemporani , cui ??

 

Leave a Reply