RSS
 

Caderea

18 Iul

E greu a zice ceva la marea discutie iscata zilele acestea cand o cantareata a ales o cale anume de a iesi din scena vietii.Multi mireni au dorit a  spune lucruri frumoase dintro viata de trup a artistei .Aici au fost afirmare ideile prin care Biserica nu a dorit a o primi in interiorul unui locas de cult pentru ceea ce afacut ea .

De ce ?

Cine hotaraste in drept ca unii au voie sa fie omagiati in Biserica si cei mai necajiti sufleteste sau spiritual nu ? De ce daca Dumnezeul nostru este al iubirii da celor rataciti aceasta pedeapsa ? Oare el o da sau oamenii care zicem noi sunt sfinti ?

Sfant este doar Dumnezeu si daca suntem creatia Lui si el ne are in ocrotire nu ar fi mai corect ca tocmai acestor amarati semeni care si-au luat viata sa le dau ajutorul oamantean si sa cautam calea prin care sa-i aducel in ceata celor care iubesc pe Dumnezeu ?

Adica cei care au facut asa nu l-au iubit pe Dumnezeu . nu credeau in el , nu aveau toate manifestarile lor inchinate respectului catre el ?

E in schim bine ca cei care l-au hulit pe El , cei care au ucis , au omorat pe cei dragi -mama , tata, frati , surori etc. si au murit la vremea data ei sunt primiti lui Dumnezeu ? Este macar aici o mare aberatie !

O discutie sincera , corecta ar trebui sa deschida Biserica pe aceasta tema si sa se analizeze caz cu caz , om cu om si sa se vada ca tocmai acesti oameni erau cei mai bolnavi sufleteste , unii nu stiau de boala lor , unii se fereau a spune pentru a evita blamul social , al multimilor care doresc senzatie si circ . Unde este canonul medieval nu se mai poate interveni in secolul XXI si sa se faca cele cuvenite pentru a respinge inmormantarea celor cu grele pacate ale crimei de semeni  etc si nu a aduce un blam general pentru aceste cazuri .

Apoi, dupa umilinta nefacerii unei slijbe religioase , dupa nebaterea clopotului si altele nici parastasele nu se fac , nici pomenirile dupa datina etc Dece ? Cine  a hotarat sapte ani de interdictie ! Unde este mila , grija fata de omul care a fost tata, mama, frate , sora si care a fost intro viata exemplara zeci de ani si a avut un moment de raticire si trebuie sa-l pedepsim ca nu a facut cele corecte ? Cine poate sa-mi interzica sa cred in mantuirea tuturor acestor oameni !Cine azvarla cu piatra in a afirma ce ? Cine este neprihanitul care vede canon de canon si in cele din urma uita omul si viata sa ? Care om , muritor si pacatos , poate a stiga in piata publica cu tarie ca e bine ceea ce el afirma si altul nu ?

Cel care are cu adevarat nevoie sa i se ofere o cale de a fi iertat de Dumnezeu si nu de oameni de toate felurile – mireni si clerici , primeste numai ocara .Ocara cui ?

Unde avem noi o tagma a clericilor nostri de exemplu pentru oamenii multi si credinciosi ? Unde avem modelele Bisericii la tot pasul care sa ne conduca la scara de valori pe care acestia in primul rand sunt cei care afirma toate hulele la adresa acestor sinucigasi ?

Unde sunt hulele noastre la ceea ce ei fac ? Unde este dreptatea si adevarul credintei lor , cand cei mai multi au facut o meserie ca oricare alta cea de preot ? Unde gasim rautate mai multa decat la ei ? Unde suntem mai mult in tinutul unor faradelegi de neimaginat daca nu la ei ? Ii vezi crescand in jaful si necazul multimii , ii auzi perfidia in exprimarea evlaviei si ii sesizezi apetitul spre lumesc si spre bogatie , spre avaritie si spre profitul lui si saracirea celor saraci , amarati si chinuiti de foame sufleteasca sau de cea trupeasca !

Unde vedem deschidere , VOCATIE si har in sufletul lor pentru a primi pe Dumnezeul jertfei si al focului ?

Ca drept dovada caderea lor se vede si in caderea noastra , iar raul dat de aceasta cadere se vede astazi cu ochiul liber pentru ca suntem intro grozava lipsa de valori ale credintei cele adevarate la marea majoritate a cetatenilor . Ceea ce vedem in media este numai parada de credinta la care cei mai multi au aderat pentru jocul lor de imagine si pentru inselarea adversarului din ei ca sunt si ei pe faza si ca poarta de ochii soacrei pamanteana sarcina de a face  un  joc de imagine .

Suntem ceea ce suntem si datorita acestei caderi !

 

Leave a Reply