RSS
 

Archive for iunie 29th, 2010

Dureri nemiloase

29 Iun

Orice durere este o stare de discomfort , o neliniste in organism , o straja la dezechilibrul care se produce la un moment dat in corpul nostru .

Poate avea o cauza externa , si atunci stim de ce avem disconfortul sau  una  interna si atunci este greu de a sti originea si , mai ales,  cauzele care au produs-o si remediul pentru a fi iarasi in maxima forta a energiilor creatoare ale organismului nebiciuit de altii .

O durere nemiloasa este data de ceva la care nu te asteptai , neprevazuta , plina de surprize care mai de care mai nefiresti si care , pe moment , isi schimba directia si te obliga sa te indrepti catre ea , catre cauza la care s-a produs si sa cautam remediile .

Ea poate fi o durere a organismului social , o nemiloasa desprindere a raului social in mase , o incercare de saracire , de pauperizare fortata a unor mase de cetateni care nu au alta sansa decat a merge pe drumul refuzarii acestor obstacole artificiale ale producerii durerilor lor .

Se pun bazele incet, incet, fara sa ne dam seama a unor idei care pot incununa fascismul sau bolsevismul .Putem merge spre prapastia in care un vrednic neputincios poate crea un partid al poporului , un front al muncii , un bloc al fortelor saracite , un organism politic al revoltei ca cei multi nu au mai nimic si nici nu au ce pierde si cei putini au foarte mult si pe nemerit .

Ideologia sperantei de mai bine incepe sa capete contur in capul multora , dar in directia aflarii unui SALVATOR , al unui IZBAVITOR al Neamului , al unui cavaler al Dreptatii si al unui Luptator cu raul din ograda noastra cea de toate zilele.

Acum este un moment in care daca firava noastra democratie nu-l sesizeaza si daca fortele politice democratice nu castiga teren in lupta lor contra coruptiei , a hotiei , a degenerarii oricaror sperante in libertatea poporului suveran atunci este o sansa din miile existente ca totul sa curga spre Hades , ca ofrtele cele multe ale natiunii sa ceara un regim cel putin autoritar , daca nu mai spre extrema si sa doreasca dreptatea multimilor dezlantuite si nemultumite .

O data pornita aceasta fateta a istoriei  greu mai poate fi oprita pentru ca se vor gasi unelte sigure pentru o revolutie , o restauratie a Raului extremist de stanga sau de dreapta . Acum se pot ivi forte care sa lupte pentru distrugerea dacoromanismului  si pentru trecerea la alte alcatuiri statale de mult ticluite dar hbimere au fost pana in pragul in care cei multi vor cere altceva sau vor fi pusi de altii sa o faca in dauna ultimilor doua sute de ani de istorie romaneasca .

Multi nu se impaca cu gandul ca am reusit sa realizam acum nouazeci si doi de ani idealul nostru in practica si au tarii de noi nestiute si nu au stat si nu stau cu mainile in san si cauta a atata ideile desfacerii a intregului si ridicarea partilor la rangul propriu de crestere in acest secol plin de surprize .

Nemiloasa durere poate lua intorsaturi majore si lovitura sa fie mortala si pentru cetatean si pentru organismul politic existent .O incercare de a alcatui un guvern de uniune nationala , o identificarea a punctelor care sa ne conduca la consens social si politic  sunt cerintele clipei pentru a salva Neamul de vremurile de restriste , cand durerile fiind mari organismul poate ceda .Atunci nu mai poate fi vorba de ajutor si de urgentarea acestuia pentru ca totul se pierde asemenea clipei in care un om moare . Adica . foarte repede si fara sa iti dai seama nu mai este .

Sa avem grija la clipa !

CLIPA !!!!