RSS
 

Archive for iunie 28th, 2010

Ţinut de întuneric

28 Iun

Sunt clipe in care poate nu ai taria de a te uita in sus si de a vedea intunericul noptii fara de luna si fara de stele .Acel intuneric este din cand in cand in mijlocul devenirii noastre , ne da oprirea , ne asaza in clipa de repaos si ne obliga la reflectie .

Tara in care intunericul e dominant este tinutul in care nu mai poti vedea lumina , nu mai poti reflecta la bunul mers al vremii tale si la cel al obstii in cunostiinta de cauza .

Este taramul cel  cu maximum de cumpanire a fiecarei zile unice pe care o avem de trait pe acest pamant binecuvantat de oameni si de Dumnezeu .

Toate vin din noi , din mijlocul nostru cel nesperat de mult si de necuprins in idee si in fapta . Este cumpana in care daca sti sa privesti bine si te-ai adaptat intunericului general poti scapa , iar daca nu te afunzi incet dar sigur in haul cel mare al lumii de aici si mai ales in cel mare , al Universului etern.

Cum poti crede ca totul este intuneric ?

De ce senzatia ca toate ale lumii nu mai au Lumina intransele  ?

La ce ne putem astepta cand intunericul intra si in mintea noastra si ne place  ?

Cum putem a intui fatetele miscarii oamenilor in timpul neiluminarii ?

Grave raspunsuri si multiple posibilitati de a croi  o cale de a explica o intrebare !

Neiluminarea fapturii umane de astazi este o deschidere a erei consumismului si o reactie a lipsei de valori care te afunda intro zona fara de provocari ale sufletului spre inaltimile de necuprins ale Indumnezeirii noastre .

Un teritoriu in care credinta in valorile perene ale omenirii  este pusa la indoiala prostului , nimicului , androidului nascut numai pentru a consuma si pentru a se inmulti este distrugere si pecete pentru a desface cele care fusesera bine tocmite din creatia noastra .

Nu stiu daca s-a pus problema ca lupta cu acest intuneric din noi si din cele facute de noi este istoria devenirii noastre in ultimele trei – patru milioane de ani .

Suntem tinuti de intuneric sa nu fim mai aproape de clipele de fericire cand vedem Lumina din noi si cea a Creatiei .

Suntem oropsiti ca facem multe , dar nu vrem sa ne vedem fata cea necreata a sufletului nostru si sa intram in dialog cu eul nostru , cu constiinta noastra si sa incepem sa daramam  peticele de intuneric ale spaimelor noastre si sa ne intarim , sa luptam pentru a indeparta grozaviile intunericului de oriunde .