RSS
 

Archive for iunie 27th, 2010

Suflarea mâniei

27 Iun

Este in grija semenilor si o vreme in care nu merg toate cele care sunt facute si cele care se cer realizate sau proiectate .

Suntem intro vreme de criza si intro zona de intuneric .

Suntem in disperare si cautam a ne vedea rosturile si a ne analiza defectele si devenirile .

Cred ca nu suntem constienti ca multi sunt cu ochii pe noi si nu ne vad binele si doresc impotmolirea noastra , ca etnie , ca neam , ca tara .

Nu este clar ca celor din jurul nostru niciodata nu le-a mirosit bine Romania Mare , statul nostru  unitar , infaptuirea aici a unei zone in care cetatenii sa fie multumiti si sa aiba un trai de viata decent si onorabil.

Suflarea maniei este mare in afara noastra si noi,  in ultimul timp,  nu facem decat sa le confirmam dorinta noastra de a fi in acord cu vrerea lor : o alta alcatuire a destinului in care ei mereu s-au simtit incorsetati .

Mania este in profunzimea semenilor nostri , este in filonul cel tainic al tuturor celor napastuiti , este in cautatea solutiilor animalice de a fi in viata si de a vedea deasupra capului  un soare care nu ne cere nimic pentru ca am venit in aceasta lume , nevinovati si dornici de a infaptui un vis al nostru , al fiecaruia : cautarea fericirii si a libertatii , un cer senin , al pacii si multa dragoste a celor din jur si a semenilor .

Unde se rupe la noi firul ?

In primul rand in lipsa in cei douazeci de ani a unor valori pe care sa le gasim in societate , pa care sa le aparam si pe care sa le propunem in educatia tinerilor din aceasta tara .Nu suntem pregatiti sa facem fata marii libertati umane , nu cred ca avem forta de a fi in zona respectului – fara de conditii – a omului , a existentei sale libere si neingradite de nimeni .

Suntem la intrebari fundamentale , de genul :

_ de ce s-au jerfit cei din decembrie 89 daca nu pentru a fi liberi si neincorsetati de nimic si de nimeni ?

-         de ce suntem mereu grijuli fata de ceea ce afirmam, negam sau contrazicem din realitatea sociala  ?

-         - de ce avem impresia ca mai nimic nu s-a schimbat cand vedem in jurul nostru fenomene noi , neintalnite pana in ianuarie 90 ?

-         - de ca suntem fraieri si nu ne afirmam vointa de a cladi o societate cu noi si fara de altii care sunt in alte dimensiuni materiale sau pecuniare ?

-         - de ce afirmam in zone in care trebuie sa negam ?

-         -  de ce mai tinem in strucvturile statului oameni care sunt corupti , care au interesele lor de afirmat in dauna celor multi ?

-         - de ce avem teama de a vorbi si de a ne spune parerile , pasurile , ideile cand am luptat pentru o societate deschisa , democratica , libera si plina de intesele diverse si contradictorii in care fiecare are viata sa , si fiecare trebuie sa se gandeasca la viata sa care sa fie cu multe impliniri asa cum le vede el si ai lui ?

-         - dece impunem un sistem de educatie in care individul si parintii nu au un cavant de spus si in care nu poate hotara el ceea ce vrea sa faca cu viata lui,  unica ?

-         de ce atata tensiune intro vreme in care relazarea vietii este esentiala pentru a obtine performanta maxima ?

Nu avem acum raspunsuri adecvate si in favoarea individului,  dar poate acest lucru s-a dorit in cladirea celor douazeci de ani .

Din dorinta de a face bine tuturor am facut multe lucruri prost .

A invata multimea la respectul legii , a fi pus in fata respectarii normei si a nu face rabat de la ea , a avea constiinta ca altfel nu se poate , ca fara respectarea legii si a drepturilor cetatenilor nu poti  face nimic , a crede  cu temeinicie ca numai si numai aparand drepturile fiecarui individ intaresti o tara , un stat –  avem o garantie ca putem ramane .

Vai de vremea in care suflarea maniei in sufletul oamenilor va duce la asezarea  revoltei /revolutiei ca simtire a zilei .Ne vom intoarce in timp la anii bolsevismului  exacerbat sau la vremea legionarismului triumfator .

Vai noua !!