RSS
 

Archive for iunie 14th, 2010

Omul îşi naşte singur suferinţa

14 Iun

In valtoarea vremii de cele mai multe  ori omul singur isi naste suferinta , nefiind in stare sa isi vada cele ale sale in modul cel mai optimist , iar cele rele sa fie date trecatorului din vremea sa si , mai ales,  din viata sa .

Suferinta este la noi , in noi si cu cat apelam la a fi spre noi , cu atat ea vine si ne acopera .

Elanul vital al omului il conduce spre a lupta contra suferintei de orice fel , fizica , psihica , economica , sufleteasca etc.

Nu poti cladi libertatea in suferinta , in angoase economice sau sufletesti, in dauna celuilalt sau in contra semenului ! Nu poti aseza zorii unei ere a omului prin injosirea economuica a lui , nu poti cladi fapte de glorie a omenescului din noi prin jertfa elementelor esentiale umane , nu poti sa cocotezi drepturi intro legiuire si in practica zilei si a realitatii politice sa exprimi contrariul !

A cladi o societate democratica fara sa ti la principii este ca si cum ai dori un taram al minunilor intro zona a intunericului si a groazei umane. Nu poti sa aduci libertatile umane in centru agorei cu varfurile de lance in spatele semenilor .Lancea economica , a lipsei de resurse etc. este tot asa de daunatoare ca si injunghierea prin fata a individului .Aspectele economice , politice , sociale , culturale , religioase sunt toate laolalta si fiecare in parte o trainicie a credintei ca fara de multumirea oamenilor nu exista democratie , ca fara de dreptele lor concluzii si decizii nu sunt hotararide stat care sa dauneze unei mase mari de oameni , de fapt tuturor .

A apara democratia este o sansa pentru orice cetatean al unei tari libere , democratice , ancorata ideii ca fara de drepturi si libertati omul in regimul democratic este nul si asemenea celor din regimurile politice totalitare .

Credinta mea este ca limitarea unor drepturi sau nepunerea in aplicare a unor solutii democratice nu fac decat un deserviciu esentei democratiei .Nu putinta de a limita dreptul la munca , de a nu oferi cale pentru un trai decent tuturor cetatenilor te fac sa te indrepti catre reversul democratiei , iar a intari un stat in care foarte putini sa aiba de lucru , sa munceasca si foarte multi sa fie asistati sociali nu cred ca este o solutie .

O reorganizare rapida a tarii in tinuturi / regiuni , o descentralizare zonala a actelor de decizie administrativa , o reducere a numarului de ministere , o limitare a numarului de functinari in administratiile locale , judetene la un standard  national , o chibzuiala a folosirii banului public , un raport permanent catre popor a intrebuintarii banului in folosul cetateanului real al acestei tari , o judicioasa repartitie a fondurilor acolo unde ele sunt necesare , un demers in care dincolo de interesele de partid sa fie tara , neamul si salvarea lui – sunt idei firesti care se pot pune rapid in aplicare daca ar fi vointa politica si consens national spre salvarea identitatii noastre nationale .

Daca nu ,omul isi naste singur suferinta  !!