RSS
 

Archive for iunie 6th, 2010

Cântecul celor nebuni

06 Iun

Din vremurile trecute , mereu , am avut oameni care au incercat sa vada cele ale vietii si ale timpului prin ochiii lor si nu prin grija stapanilor sau prin ochii altora .

Adica,  au avut propriile reflectii la ceea ce se intampla in ziua in care ei au trait .Pe toti eu ii apreciez pentru gandirea lor singulara , pentru curajul lor de a nu se inscrie intro turma , pentru diagnosticul propriu pus asupra unor realitati care se dovedesc , pe zi ce trece , tot mai complicate si mai fara de noima .

Unii au considerat ca ei au propria lor perceptie , alta decat a majoritatii si pentru aceasta ei tin mereu un cantec al celor ne-buni, adica un scenariu pe care nici  cei care conduc nu-l au .

De cele mai multe ori acest lucru ma bucura si nu cred ca poate fi ceva mai placut decat ca toti oamenii sa poata gandi in nume propriu , sa poata avea optiunile lor , viata lor , trairile lor fata de tot ceea ce este in realitatea la care este subiect sau martor.

Ei ne dau vestea cea mare , ei ne pun in garda fata de ceea ce altii nu sunt constienti , ei ne creeaza premisele de a ramane oameni , cu toate ale noastre , bune sau rele .Ma bucura mereu cand altii sunt pe alta lungime de unda , cand vad  realitataea cu  alti ochi , mai apropiati de cele care sunt in desfasurarea clipei .Nu poti fi mandru de  o vreme in care toti canta , viseaza , lucreaza , creeaza si isi imagineaza  la fel . Aici , daca este o asemenea realitate , ea este dirijata si tinuta sub teroarea devenirii propriului eu asa cum doreste fiecare .

Ne simtim oameni si credem in libertatea noastra numai in masura in care toti sau cea mai mare parte a viului omenesc suntem cu idei diferite , cu visari proprii , cu idealuri singulare si cu o forta de munca specifica scopului pe care il avem in viata .

Acesti nebuni din jurul nostru ,  sunt cei mai sanatosi oameni si eu ii iubesc si ii respect in modul cel mai sincer .

Spre ei societatea , daca ar fi coapta si puternica,  ar trebui sa priveasca si sa se inspire .

La ei comunitatea ar gasi forta renasterii si a rezolvarii situatiilor in care totul pare ca se darama si nu mai vezi o raza de lumina sau de speranta  in jur .

Cantecul celor nebuni este melodia ce-mi place !