RSS
 

Zilele nimicniciei

28 Mai

In trecerea noastra pe aceste meleaguri terestre sunt multe frumuseti de auzit, de vazut , de simtit, de placut.Toate ne incanta si ne trezesc simtamintele devenirii noastre ca om .Ele ne dau tarie si indestulare sufleteasca de a privi inainte , de a face ca fiecare firisor de nisip din clepsidra fiecaruia sa aiba alte intelesuri si alte frumuseti .Toate sunt spre a ne schimba intunericul din noi si din jurul nostru si a ne indestula cu Bine.


Dar nu tot timpul viata cea trecatoare iti ofera sansa de a avea numai bucurii .Si , poate , nici nu cred ca ar fi tocmai bine . Toate ale noastre simturi s-ar imputina si stafidi daca am avea mereu lumina in jurul nostru . Relele din noi , viziunea innegurata din adancul fiintei noastre , faptele de intristare din viata noastra , cele care vin din exteriorul nostru si care nu depind de noi si care nu noi le-am provocat ne fac unele din zile marunte , pline de intristare si amagire .


Dar ele sunt nimicuri in fata venirii zilelor nimicniciei , cand valorile umane nu mai sunt vizibile precum untdelemnul in apa amestecat , cand toate rosturile firii si ale Creatiei scapa de sub controlul ratiunii , cand nu mai ai incredere in institutiile statului, cand nemultumirile firii omenesti sunt indestulatoare in cupa amagirii, cand vointa este ofilita si duhoarea neputintei muncii creeaza asprimi de caractere ce parca nu mai apartin acestei specii .


Sunt vremurile Raului din noi , sunt goana noastra spre o avutie materiala , vizibila si vremelnica , sunt vifornitele din sufletul nostru zdrentuit de saracia neputintei noastre de a mai ne intelege rosturile trecerii  prin aceasta lume , sunt falimentul lipsei de valori  de cel putin o suta de ani .

 

Leave a Reply