RSS
 

Zidire bine alcătuită

29 Mai

La o vreme anume in viata noastra vine timpul sa incepem zidirea.Ea trebuie sa fie solida , temeinica si cu dragoste realizata .Orice  fel de zidire are la baza simtirea si dragostea fata de lucru bine facut .

Avem in aceasta trecere a face zidirea noastra ca suflet , cea a fapturii noastre  netrecatoare , zidirea unui asezamant al nostru sau pentru altii , semeni ai nostri aflati in suferinta sau la grea incercare .

Zidim mult in noi insine mereu , din clipa in care suntem constienti ca existam si pana in clipa in care cu nevoia noastra nu mai avem putinta acestei stari de a fi . A face o constructie puternica , solida si plina de incarcatura emotionala este a ridica materialul facerii la susul ideii , in spiritual .

Cand avem o facere a unei noi zidiri in afara existentei noastre,  ca trup si ca fire , adica in cele care ne inconjoara si ne indreapta spre noi deprinderi colective , atunci sarcina noastra e mai mare , mai importanta si mai responsabila , ca toate se leaga de BINELE  COMUN  si nu de neputintele si credintele individuale .

Aceasta noua facere este o societate , o comunitate  in care solidaritatea semenilor trebuie sa fie temelia constructiei cele noi . Daca nu se face o  zidire bine alcatuita atunci totul este in zadar , si constructia este pe nisip si intarirea ei este in vant si in risipire .

Ce poti cladi pe neincredere ?

De ce se surpa mereu un ediciu  in care nu ai consensul comunitatii ?

Cum poti construi solid in vreme de tulburare sociala ?

De ce este nevoie pentru o zidire bine alcatuita ?

Intrebari la care fiecare raspundem cum am fost educati , cum vedem realitatea noastra , adica cea din capetele noastre , cum credem ca este mai bine altora si noua sau numai altora .

Daca nu crezi intro constructie , daca mai multi se indoiesc de binefacerile ei atunci calea cea dreapta este de a lamuri pe fiecare despre rosturile acestei zidiri si de a crea sentimentul ca totul apartine tuturor in noua realitate ivita .

 

Leave a Reply