RSS
 

Slăbit-a întru sărăcie ţara mea

07 Mai

Nu stiu unde mai putem spera la o raza de soare ! Nu stiu de ce am ajuns aici ! Nu stiu la ce pericole sa ma astept ! Nu stiu care va fi acest prezent , dar mai ales viitorul !


Stiu , cu toata taria , ca am muncit zi de zi pentru a-mi castiga cinstit si corect painea ! Stiu ca cineva trebuie sa fie de vina pentru situatia dezastruoasa in care acest popor a ajuns ! Stiu ca asa nu se mai poate merge ! Stiu ca peste tot este rau si planset ! Stiu ca durerea iar si iarasi a napadit acest neam !


Ma intreb de ce la 20 de ani dupa 1989 s-a ajuns aici ? De ce la 20 de ani dupa 1918 s-a ajuns la dictatura ? De ce avem aceasta soarta de a ne tara inainte mereu si mereu la ceas de cumpana ?

De ce nu stim sa facem vara sanie si iarna caruta ?

Pentru ca avem elite care nu mai ne reprezinta , pentru ca avem conducartori care nu mai au ca tel binele comun ci al lor si al celor apropiati lor , pentru ca nu avem o cultura a muncii sanatoasa , pentru ca ne-au prostit de douazeci de ani si nu au avut niciun interes sa ne destepte , pentru ca s-a cautat binele individual , nu cel colectiv , pentru ca s-u facut averi rau agonisite ale tiranilor boieri , cum ar zice Tudor din Vladimiri .

Tot el ne propune o cale : ca toate rau agonisitele averi ale tiranilor boieri sa se jertfeasca pentru folosul de obste !

Tara fierbe si bietul om sarman sta si priveste inmarmurit : cu ce este el de vina pentru ceea ce vede , aude si nu poate crede ! Cu intunericul la care unii au dorit si au reusit sa-l tina , cu o biserica mereu inainte mergatoare la a mangaia intre coarne conducatorii , cu un cler care nu este in stare a aseza valorile neamului in fruntea intereselor lui , cu o intelectualitate lasa si ploconita la tot felul de interese marunte de partid , cu o multime care avea visuri si acum isi vede ruina lor .


Slabit-a intru saracie tara mea si ma doare sufletul ! Peste tot vad jale , amar si planset tinut sub fraul unei decente taranesti .Greu , greu incercat acest popor ! EL trebuie sa duca mereutot greul ! De ce ? La palcinte unii si la bataie altii ! AIsta-i treaba de secol al cunoasterii sau de secol fanariot ! Nu cred ca mult mai se poate merge asa !


Frica cea mare este de rascolire a roiului acestui neam .Cand el va fi pe marginea prapastiei nu stiu cine si ce il poate opri de la a avea o clipa de satisfactie !

Poate vedem Lumina cea adevarata si ne mai putem rostui stupul .Daca nu …

 

Leave a Reply